Foto bij War 8 * Peter Parker

I'm just a man. I'm not a hero.


Ik kom samen met mijn team aan bij de Avengers Tower. Louanna had ons geappt dat ze liever niet met haar vader daarnaar toe wilde gaan, wat ik goed begrijp. Ik zie dat Scarlet Witch en haar broer Quicksilver ook net aankomen.
“Hé guys, voordat we naar binnen gaan, wil ik graag weten wat jullie mening is van deze wet?” vraagt Scarlet Witch aan ons.
“Wat denk jezelf?” vraagt Lou.
“Dat zegt voldoende.” Het is best wel raar dat wij niet weten wie eigenlijk Scarlet Witch en Quicksilver zijn. Ze lijken namelijk van onze leeftijd te zijn, maar ach.

We lopen naar binnen en ik zie dat er naast helden ook een aantal S.H.I.E.L.D. agenten zijn. Namelijk Fury, Hill, Coulson en Sharon Carter. Ik hoor zo links en rechts dat de helden zelf al aan het discussiëren zijn of ze wel of niet moeten registeren.
“Ik weet het niet hoor, Widow. Ik wil liever niet dat iedereen weet wie ik echt ben,” zegt Hawkeye tegen Black Widow.
“Ik ben het met Hawkeye eens. Ik heb ook nog een ander leven naast Daredevil zijn.”
“Maar op deze manier doen we een keer wat de overheid wil,” zegt Black Widow.
“Dear, luister. We weten niet wat er gaat gebeuren als we niet registeren,” zegt Mr. Fantastic tegen zijn vrouw Invisible Woman.

Na een half uur komt Stark in zijn Iron Man pak de ruimte binnen gelopen. Hij heeft geen helm op waardoor zijn gezicht zichtbaar is.
“Welkom iedereen en fijn dat jullie zijn gekomen. Ik snap dat het verwarrend is wat er allemaal gaat gebeuren. Maar er is lang over gepraat en hier waren S.H.I.E.L.D., de overheid, de president en ik het allemaal mee eens.”
“Maar waarom zouden de burgers en de overheid moeten weten wie er onder het masker zit?” vraagt Cap.
Stark zucht diep, waarschijnlijk omdat hij deze opmerking van Cap al had verwacht.
“Ten eerste dan hoef je niet perse je masker op te zetten en kan je meteen in actie komen,” antwoordt Stark.
“Dat is niet helemaal waar. Jij moet sowieso nog wachten op je fancy pak,” roept Quicksilver.
De frustratie wordt bij Stark met de seconde meer.
“Dat klopt, maar het gaat niet alleen over mij. Bijvoorbeeld Carol Danvers kan nu meteen in actie komen als er gevaar dreigt.”
“Nou, wat ik er van heb begrepen moet je alsnog eerst toestemming vragen aan de overheid of S.H.I.E.L.D. en dan pas mag je in actie komen. Ook kunnen zij ons inzetten voor bepaalde missies waar wij op tegen zijn,” zegt Human Torch.
“Dat klopt. Dit is ook om er voor te zorgen dat er geen held een verkeerde beslissing neemt en iets irrationeels doet.” Mee dat hij dit zegt kijk hij in de richting van Lou. Sam pakt meteen haar vast en knijpt er even in. Als ze nu maar geen scène gaat maken.

Nadat Stark nog een aantal vragen, voornamelijk boze opmerking, had beantwoord, vraagt hij: “Wie zijn er allemaal voor de registratie wet?”
Een aantal helden steken hun hand op. Waaronder Sam, Ava en Summer. Ik steek ook twijfelachtig mijn hand op. Lou, Luke en Danny aan de andere kant steken hun hand niet op.
“Oh nou dat is zeker de helft ongeveer. De rest heeft tijd om zich nog te bedenken. Volgende week woensdag om twaalf uur ’s nachts is de deadline van het registeren. Wie er voor die tijd zich nog niet heeft geregistreerd en wel doorgaat met zijn of haar heldendaden, wordt gezien als een vigilanty en zal worden gearresteerd.” Ineens komt er nog meer op hef in de zaal. Dat had hij misschien beter niet kunnen zeggen.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen