Foto bij So Long Soldier – Clint Barton

Writing Challenge: Go to Spotify, put your music on random. Write a story about the first song that comes up.

Het was So Long Soldier van All Time Low.

Lorna Woods verhuisde eind jaren negentig met haar familie naar Amerika. Ze was nog maar acht jaar, dus ze kan zich niet veel meer herinneren van haar home town in Schotland. Lorna vroeg heel vaak waarom ze weg moesten en elke keer kreeg ze hetzelfde antwoord: vanwege het werk van haar vader.
Tien jaar later kwam Lorna erachter waarom ze echt waren verhuisd naar Amerika. Haar vader was een S.H.I.E.L.D. scheikundige en was harder nodig bij het hoofdkantoor in Amerika dan in Schotland. Maar tijdens een aanval van Hydra was haar vader helaas om het leven gekomen.

Lorna ging na de middelbare school naar de S.H.I.E.L.D. academie. Ook al wilde haar moeder het niet, maar ze wilde op een bepaalde manier haar vader trots maken. Dit was het enige wat ze kon bedenken.
Nu is Lorna één van de beste S.H.I.E.L.D. agenten die er is. Ze heeft samen getraind met Black Widow en Hawkeye om beter te worden in vechten en spioneren. Ze helpt ook heel vaak in het lab als ze mensen te kort komen.
Haar huid is super bleek, maar haar haren zijn zo mooi donker zwart. Hierdoor heeft ze de code naam Snow Raven gekregen. Hawkeye noemt haar altijd Snow White.

“Agent Woods,” roept Fury.
“Wat is er, sir?” vraagt Lorna zodra ze bij hem is.
“Jij bent één van onze beste agenten en ik wil dat jij gaat uitzoeken waarom agent Barton al een aantal weken niet op het hoofdkantoor is geweest.”
“Kan agent Romanoff dat niet beter doen. Ze zijn beste vrienden en werken altijd samen.”
“Dat is juist de reden dat ik jou vraag en niet Romanoff.” Lorna knikt en loopt weg.

Ze gaat ergens rustig zitten met haar laptop en gaat op zoek naar een clue die Hawkeye misschien zou hebben achtergelaten. De laatste keer dat hij was gezien was tijdens een gevecht met de Circus of Crime. Lorna denkt dat Fury daarom ook bezorgd is. Aangezien Barton eerst met hen samenwerkte.
Van alle gegevens die te vinden zijn wordt Lorna niets wijzer en ze besluit om naar zijn appartement te gaan. Niet dat hij daar is, want Lorna gokt dat Fury daar al agenten naar toe heeft gestuurd.

Lorna stapt op een motor en rijdt naar het appartement toe. Daar aangekomen drukt ze op de deurbel, maar geen gehoor. Ze maakt het slot open en loopt naar binnen. Er is niemand thuis. Dat had ze ook al wel verwacht.
Ze loopt naar de eettafel toe waar een stapel brieven liggen. Geen van alle zijn opengemaakt. Ze kijkt in de koelkast en daar staat zeer weinig in. Wat er in staat is ver over datum. Er staat ook geen vuile vaat.
Lorna loopt naar de slaapkamer toe en doet de kledingkast open. Ook hier vindt ze bijna niets. Aangezien de meeste kleren weg zijn. Misschien ligt er nog iets in het nachtkastje. Daar vindt Lorna een stapel papieren die gaan over een boerderij. Een boerderij? Ze pakt haar telefoon erbij en zoekt op waar het is. Dat is niet heel ver van hier.

Lorna heeft Fury niet ingelicht over wat ze heeft gevonden, want misschien is er wel niets te vinden op de boerderij en dan heeft het geen zin om het tegen de grote baas te zeggen. Ze ziet de boerderij en stapt af van de motor. De laatste vijfhonderd meter kan ze beter lopen. Zodra ze dichterbij komt ziet ze dat er twee auto’s staan en hoort ze nou een hond blaffen?
Ze sluipt dichter naar het huis toe en kijkt nieuwsgierig door het raam heen. Ze ziet de golden retriever die een stuk pizza aan het eten is. Dan ziet ze een onbekende man. Als ze nog beter kijkt dan ziet ze ook Barton. Meteen duikt ze weg. Wat is hier gaande?

Ze zit een hele tijd aan de zijkant van het huis te piekeren. Moet ze aankloppen, want ze zijn gewoon vrienden en ze was ook daadwerkelijk bezorgd om hem. Of moet ze het tegen Fury zeggen, maar dan komt hij zelf hier naar toe, ze weet niet of dat nou zo’n slim idee is.

Lorna besluit uiteindelijk om toch aan te kloppen. De deur wordt opengedaan door de onbekende man.
“Wie ben jij?” vraagt hij en Lorna ziet de angst op zijn gezicht.
“Lorna Woods. Wie ben jij?” Hij zegt niets en dan ziet ze Barton al in beeld komen.
“Hé, Snow White. Wat doe jij hier?” vraagt hij als hij in de deur opening komt te staan.
“Jij kent haar?” vraagt de onbekende man.
“Ja, ze is een S.H.I.E.L.D. agent en één van m’n beste vrienden. Maar de vraag is waarom ze hier is.”
“Fury miste je,” zegt ze en hij begint te lachen.
“Ja, soms is familie even belangrijker dan werk. Dit is trouwens mijn oudere broer Barney.”
“Wacht, je hebt een broer?” vraagt Lorna verbaasd.
“Ja, bijna niemand weet het, aangezien hij op dit moment een crimineel is,” zegt Clint en kijkt zijn broer boos aan.
“Hé, jij hebt me geholpen om eindelijk weg te komen bij dat verdomde circus,” zegt Barney. Lorna kijkt de twee broers verbaasd aan.
“Kom binnen, dan leg ik alles uit,” zegt Clint.

Lorna zit samen met de hond, die Lucky heet, op de bank en de twee broers zitten naast elkaar op stoelen.
“Vertel,” zegt ze ongeduldig.
“Nou, ik had via een geheim bericht van Barney te horen gekregen dat hij graag weg wil bij het circus aangezien ze ook ineens mensen gingen doden en daar had hij zich niet voor aangemeld. Dus ik hielp hem ontsnappen en nu duiken we hier onder. Ondertussen is Natasha samen met Cap en Falcon bezig de Circus of Crime op te pakken. Maar ik heb nog niet gehoord dat het is gelukt,” vertelt Clint.
“En waarom wist ik hier niets van?” vraagt Lorna gefrustreerd.
“Omdat mijn kleine broertje je leuk vindt en hij je niet in de gevaar wilde brengen,” zegt Barney. Wacht, wat?! Lorna kijkt Clint verbaasd aan. Die kijkt verlegen naar zijn handen, terwijl zijn gezicht steeds roder wordt.
“Dit is ongemakkelijk,” zegt Barney.
“Ja, jouw schuld,” zegt Clint.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen