1x21 A Close Call Songs

Plumb – Cut
Ross Copperman – Hunger
Three Days Grace – Infra-Red
Overview
Title: A Close Call
Release Date: 13 May 2019 (Originally: 6 May2019)
Episode: 21 / 22
Language: Dutch, English
Production: Winterdawn

Note: Het spijt me voor het niet updaten vorige week! Ik had zo enorm de griep te pakken dat ik niet eerder kon dan vandaag pas het laatste stukje afschrijven en uiteindelijk kon posten! 22 Gaat verplaatst worden naar volgende week maandag en ik kan je vertellen, die dinsdag moet je ook even in de gaten houden:P

Edit 4 maart 2020 ~ 10:25 Na nog eens door de episodes na te kijken, kwam ik erachter dat er perongeluk de tekst van 1x20 in stond in plaats van die van 1x21. Waarschijnlijk is er ergens iets fout gegaan, maar is nu het juiste stuk tekst toegevoegd.

WinterDawn

Het gesprek met Daniel heeft hem tot een heel ander niveau gebracht om te werk te gaan. Nu Red Bull er mee wil stoppen, moet Jaxson zijn best nog meer gaan doen om Max te vinden. Echter heeft hij net genoeg informatie weten binnen te halen tijdens het feest om te weten waar hij naar toe zou kunnen werken. Het gevaar dat Sam binnenkort weer op de stoep staat is ontzettend groot. Volgens de Australier is hij namelijk onderweg naar Zanzibar om de jonge rechercheur terug te pakken wat hij Sam aan heeft gedaan. Waarmee hij Jaxson zou willen pakken, is hem ook nog een raadsel, maar het is hem duidelijk dat het nu of nooit moet zijn wil hij deze zaak afsluiten.
Een training staat op het schema vandaag waar de baas dit keer gelukkig niet bij is. Ondanks dat Jaxson zich weinig meer kan herinneren van wat er is gebeurd tijdens dat feest, is hem die ochtend niet ontgaan. Daarom ontwijkt hij zijn baas voorlopig en komt hij er alleen als hij nodig is. Dit drukt hem nog verder in de eenzaamheid die hij hier sinds zijn komst heeft. Wat hij ontzettend mist is de aandacht die hij van Daniel kreeg in de afgelopen maanden. Een kleine glimlach siert zijn gezicht. Een vriendschap die sinds het begin als zakelijk begon en na maanden veranderde in het begin van een brother-like-friendship. Jaxson bijt op zijn lip als hij denkt aan de tijd die inmiddels is verstreken na de ontvoering van Max. Ongelijk kan hij Red Bull niet geven om te stoppen met zoeken 14 maanden na de verdwijning van hun beste coureur.

Tijdens zijn training zijn de gedachten van de blonde jongeman er niet helemaal bij. Steeds komen de herinneringen vanaf moment een weer boven. Hoe hij samen met een collega, die het uiteindelijk niet bleek te zijn, op de televisie zag wat er gebeurde. Hoe hij samen met die collega vlak voor het incident een intense missie had in Rusland waarvan iedereen dacht dat de rust op het bureau voor enige tijd kon terug keren.
Hoe hij naar Australië is afgereisd om Daniel nog eens te ondervragen naar informatie. Als hij het zich nog goed kan herinneren werd hij daar achteraan gezeten door een groep, waarvan hij nu heeft weten te achterhalen dat ook Sam daarachter zat en Daniel in het begin in de gaten hield.
Niet alleen een terugkeer naar Rusland had ernstige gevolgen voor hem, ook voor de hoofdrolspeler in de hele zaak had dit een gevolg, zoals ze de buitenwereld lieten geloven. Het leek allemaal opzet te zijn om de druk bij Jaxson alleen nog maar op te voeren en hem buiten spel te zetten. De realiteit is hard, met name als de collega tegen over de rechercheur hem een harde klap tegen het gezicht aangeeft waardoor zijn evenwicht heel even uit balans raakt. Voor even sluit Jaxson zijn ogen even, voor zijn concentratie om de training te hervatten terug is, om vervolgens terug in zijn gedachten te verzinken.

Hoe hij zijn functie heeft kunnen verliezen aan iemand die zich zijn vriend en collega noemde. Waarmee hij succesvolle vermissingen heeft kunnen oplossen. Het blijft hem nog steeds achtervolgen hoe hij zo stom had kunnen zijn om in alles te trappen en het niet eerder had kunnen inzien dat Sam geen collega was.
Zijn trip naar Argentinie heeft hem zeker tot een goed spoor geleidt waardoor hij zo ver heeft kunnen komen. Ondanks dat het een behoorlijke tijd heeft geduurd. Wat hem wel duidelijk is geworden, is dat het nooit de intentie was om Jaxson in de buurt van dit land te krijgen, waardoor er een heleboel geregeld moest worden zodat het uit de handen van de rechercheur bleef. Nog steeds is hij mr. Gonsalez dankbaar voor alle hulp die hem tot een hoogtepunt van zijn werk heeft op kunnen leveren.
Hoe hij daarna zijn baan terug heeft gekregen door alle informatie en bewijsmaterialen die verzameld kon worden. Het terugkrijgen van zijn functie bracht hem uiteindelijk bij de informatie die hij nodig had om verder te kunnen met de zaak en hem uiteindelijk naar Zuid-Frankrijk leidde en naar een enige tijd van samenleven met Daniel.
Dit was het beste wat hem in al die jaren is overkomen. Voor het eerst in zijn leven had hij een moment die iemand van zijn leeftijd had moeten beleven. Als hij niet bezig was met de zaak, trainde hij samen met Daniel om elkaar te blijven motiveren. Eenmaal heeft de coureur ervoor gezorgd dat Jaxson in de simulator mocht in Milton Keynes waarbij hij Daniel op 0.430 moest voor laten gaan.

Met een zucht kijkt hij eens naar het strand van wat hij kan zien vanuit het raam waar hij nu staat vanwege een vergadering. Iets lijkt niet helemaal juist te zijn. Enkele medewerkers wiebelen zenuwachtig op hun stoel of staan niet meer stil. Het lijkt erop alsof iemand ongenodigd het terrein op is gekomen. “Mr. Brad, u wordt verwacht bij de baas.” Nietsvermoedend loopt hij op zijn gemak van de meetingsroom naar de vleugel van de villa waar de baas, waar hij op dit moment voor werkt, zich bevindt. Onderweg bedenkt hij zich nog eens wat er zou zijn dat hij opgeroepen werd. Als het heel ernstig zou zijn, zou hij er zijn geweest. De man naast hem kijkt hem nog eens aan, maar zegt hem niks. Langzaamaan begint het Jax niet zo heel lekker te zitten met de blik die hij net toegeworpen heeft gekregen. “Shit, shit, shit!” Net toen Jaxson de kamer van de baas wilde inlopen, zat daar Sam weer. De blik van de baas was absoluut niet vrolijk en stond bijna op onweer. Nietsvermoedend loopt hij de grote kamer binnen waar hij gaat zitten en strak naar Sam kijkt. “Such a rivalty, nietwaar?”, wordt er begonnen terwijl beide mannen elkaar nog eens strak aankijken. “Jullie lijken net wel een soap in een formule 1 team zeg!”, maakt de baas nog eens als opmerking. “Dus, vertel jij het hem, of zal ik dat maar eens even doen om te vertellen wie jij echt bent Brad!”, klinkt de stem van Sam die hapt naar de rechercheur.

Reacties (1)

 • VampireMouse

  Oneeeeeeeeee spamnemd!!!!
  Snrl verder hoor!
  Ze mogen de stekker er niet uit trekken en Jax moet gewoon Max vindn en mee naar hui sleuren. Verder!

  2 jaar geleden
  • Winterdawn

   Mee naar huis sleuren.... naar jou zeker? 😂😂😂
   Anyways thanks for your comment ❤️❤️

   2 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen