Lotte zat op de rand van haar bed en staarde naar haar telefoon. Eigenlijk moest ze hem bellen, hem op de hoogte stellen van de veranderingen. Maar ze was het zo zat – ze kon bijna niet meer leven met het verraad. Zeker nu Juice van de drank was afgekickt en met een schone lei wilde beginnen, wilde ze niet dat dit hun relatie zou ruïneren.
      Maar ze had weinig keuze. Haar zusje mocht niet de dupe worden van haar gevoelens voor Juice. Zuchtend zocht ze het nummer in haar contacten op en draaide het nummer. Zoals iedere keer kreeg ze het koud terwijl ze naar de pieptoon luisterde. Altijd was ze bang haar laatste opdracht te krijgen – dat ze hem moest doden in zijn slaap.
      ‘Ja?’
      Er trok een huivering door haar heen toen ze zijn koude stem hoorde. Tranen prikten in haar ogen. ‘Ik weet niet hoelang ik dit nog kan volhouden,’ fluisterde ze.
      Die gedachte had ze helemaal niet willen uitspreken, maar op de een of andere manier had ze nooit controle over haar denken wanneer ze met hem sprak.
      ‘Denk je dat hij je zal vermoorden?’
      ‘Wat? – Nee,’ reageerde ze overdonderd.
      Ze hoorde hem snuiven. ‘Slaat hij je niet meer?’
      ‘Nee. Hij is net terug uit een afkickkliniek, het gaat goed met hem. Hij vertelde net dat Dana hem had gebeld.’ Ze hield haar adem even in, bang dat het noemen van de naam van het meisje iets kwaadaardigs in hem zou losmaken. Ze twijfelde er echter niet aan dat Maddox verwachtte dat ze daar melding van maakte, of hij er nou van op de hoogte was geweest of niet.
      ‘Dat weet ik. Dana wil zich van hem distantiëren.’
      ‘Ja…’ Haar stem trilde. ‘Hij heeft vrede met de situatie gekregen, denk ik.’
      Of dacht dat Juice in ieder geval. Lotte had haar twijfels. Ze had het gevoel dat het feit dat hij nu samen met haar wilde zijn weinig te maken had met zijn gevoelens voor haar, maar dat hij een belofte aan Dana wilde inlossen. Dat hij het voor Dana deed, en niet omwille van haar.
      ‘Zijn zus is naar de gevangenis gestuurd en hij moet nu voor zijn neefje zorgen.’ Ze vond het moeilijk om de informatie te delen, het laatste wat ze wilde was Mikey in gevaar brengen. Wat Maddox echter zou doen als hij er zélf achter kwam, vond ze veel angstaanjagender. Ze wilde transparant zijn, ze geloofde dat dat het veiligst was voor iedereen. ‘Hij is bij mij ingetrokken omdat ik een extra kamer heb.’ Ze haalde even diep adem. ‘Moet ik de camera’s verplaatsen?’
      ‘Hmm. Koop maar nieuwe voor in je eigen huis.’
      Ze boog haar hoofd en kneep haar ogen dicht. Een kloppende hoofdpijn kwam opzetten. ‘Hoelang moet ik dit nog doen?’ fluisterde ze. ‘Hoelang voordat je mijn zusje eindelijk laat gaan?’ Ze veegde langs haar ogen toen die volliepen met tranen. ‘Dana is al meer dan een jaar bij je. En al die tijd is Charlie…’ Haar lippen trilden. ‘Laat haar alsjeblieft gaan.’
      ‘Erger me nu niet, Lotte. Ik heb al twee klanten voor haar afgewezen.’
      Ze kneep haar lippen op elkaar. Als hij haar eenmaal verkocht, kreeg ze haar zusje nooit meer terug. Gal brandde in haar keel. Nog steeds kon ze niet geloven dat hij dit een vijftienjarig meisje aandeed.
      Ze begon zachtjes te snikken, hoe hard ze er ook tegen vocht. Het geheim dat ze met zich meedroeg werd haar te zwaar, ze wist niet meer hoe ze het hoofd boven water moest houden. Ze wilde Juice vertellen wat er speelde, maar zodra Maddox er lucht van zou krijgen was ze haar zusje kwijt. Voorgoed. Terwijl die nóg afgrijselijke dingen doorstond dan Dana deed.
      ‘Ben ik je niet goed ten dienste geweest?’ fluisterde ze. ‘Ik doe alles voor je. Ik… ik… Alsjeblieft Maddox. Haal haar daar weg.’
      Hij was even stil. Ze wist niet of hij boos was of dat hij serieus haar smeekbede overwoog.
      ‘Als jij je nog een paar maanden netjes gedraagt, zal ik zorgen dat ze een andere baan krijgt.’
      ‘Baan? Wat voor baan?’ Haar stem sloeg over, bang dat haar zusje nu van de regen in de drup zou krijgen.
      ‘Een baan waarvoor ze niet haar benen hoeft te spreiden,’ antwoordde hij koeltjes. ‘Ik zal er persoonlijk op toezien dat niemand haar meer aanraakt. Stelt dat je gerust?’
      Ze klemde haar lippen op elkaar en ademde diep in. Hij moest wel in een angstaanjagend goede bui zijn als hij dat zomaar toegaf. ‘Ja,’ fluisterde ze. ‘Waar – waar gaat ze dan heen?’
      ‘Wat stel je vandaag een hoop vragen, Lotte.’ Er klonk niet alleen afkeuring in zijn stem, ze hoorde ook dat het hem vermaakte. ‘Mijn meisje kan wel een beetje hulp gebruiken als ze bevallen is van onze zoon of dochter. Kindermeisje, is dat niet veel beter dan dat ze het bed van oude mannen warm houdt?’
      Een rilling liep langs haar rug. Dus Dana was weer zwanger. Die arme meid.
      Ondanks het medelijden dat ze voelde, was er ook iets anders, iets wat haar een zeurend gevoel in haar buik gaf. Ergens was ze jaloers op de vrouw. Niet omdat ze een gevangene was, maar omdat ze zoveel leed kon verdragen zonder te knakken, doordat ze Juice zo goed kon helpen terwijl al haar dagen zo zwart waren – en ze leek nooit op te geven. Lotte bewonderde dat, maar op spaarzame momenten vulde het haar ook met jaloezie.
      Zelf had ze het gevoel dat ze een glas vol barsten was, dat bij de geringste aanraking uit elkaar kon spatten.
      ‘Ik had wel wat meer enthousiasme van je verwacht.’
      Zijn donkere toon liet haar weer huiveren. ‘Ik – ik ben dankbaar,’ fluisterde ze. ‘Dat – dat is een heel mooi aanbod. Ik ben gewoon… bang dat ik het voor haar verpest.’
      ‘Bedenk dan maar voor wie je het doet, Lotte.’ Ze kon zich zijn knipoog zo inbeelden. ‘Als jij je goed gedraagt, zal ik je zusje in veiligheid brengen. Is dat genoeg motivatie voor je om gestolen leven weer aan te kunnen?’
      Gestolen leven. Haar buik stak en ze voelde zich misselijk. Het was een nare beschuldiging; dat ze Dana’s leven gestolen had. Ze had Juice zijn blik gezien toen hij met de Lego speelde terwijl zij eten voor hen klaarmaakte. Hij had gewenst dat Dana in de keuken had gestaan, dat hun kind naast hen had gezeten.
      In een zekere zin was het waar, was ze een vervanging voor Dana en had ze haar leven gestolen, alleen omdat een duistere ziel haar daartoe gedwongen had.
      En als Juice daar ooit achter kwam, zou hij haar erom haten. Dan raakte ze alles kwijt – hem, haar zusje… misschien zelfs haar leven.
      De huid van haar gezicht begon te branden alsof de onzichtbare littekens oplichtten. Hij had haar bont en blauw geslagen omdat ze boos was geworden dat hij was vreemdgegaan. Wat zou hij in vredesnaam met haar doen als hij erachter kwam dat ze voor Maddox spioneerde?
      Ze hoorde de voordeur opengaan. Gauw veegde ze de tranen van haar wangen en probeerde haar ademhaling onder controle te krijgen.
      ‘Ik moet ophangen.’
      ‘Ik denk dat je me eerst nog wat moet zeggen.’
      ‘Lotte?’ klonk het vanuit de woonkamer.
      Lotte probeerde na te denken, maar ze was doodsbang dat Juice naar binnen stapte en wist wat ze gedaan had. Nu ophangen kon echter ook niet, wat Maddox dan zou doen was nog veel minder goed in te schatten. Opeens begreep ze wat hij wilde horen.
      ‘Gefeliciteerd. Met je aanstaande zoon of dochter.’
      Er klonk een vermaakt, tevreden lachje. ‘Dank je wel. Het is nog niet zo ver, maar het zal niet lang meer duren.’
      De deur van de slaapkamer opende zich. In een reflex verbrak ze de verbinding en staarde hem aan.
      ‘Wie was dat?’ vroeg Juice. Ze voelde zijn onderzoekende blik op zich branden.
      ‘Uh, mijn zusje,’ zei ze vlug, en ze liet het toestel in haar zak glijden.
      ‘Ik wist niet dat je een zusje had.’
      Ze knikte afwezig en voelde een warme gloed naar haar wangen kruipen. ‘Ze woont aan de andere kant van het land.’ Gauw stond ze op van het bed. Zag ze nu spoken of oogde Juice echt argwanend? ‘Heb je je spullen gehaald?’
      ‘Genoeg voor een paar dagen,’ mompelde hij. ‘Daarna zien we wel weer verder.’
      Er kroop een rilling langs haar rug toen hij zich weer omdraaide. Haar hart raasde in haar borstkas, zo heftig dat het pijn deed. Misschien kwam het doordat ze net met Maddox was gesproken en omdat ze bang was, maar opeens Juice oogde niet meer zo liefdevol als eerder op de dag.


Reacties (2)

  • VampireMouse

    Wooow nou mijn hart gaat hier ook tekeer!

    1 jaar geleden
  • AmeranthaGaia

    Maddox is weer lekker bezig. Wat een l#l.

    1 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen