Touch the body
Calm the mind
Heal the spirit

‘We gaan wisselen van beurten. Dus de ene keer verdedig je, en na de wissel probeer je juist de verdediging van je partner te breken. Dominic en Katherine, jullie beginnen met verdedigen. Ik kijk eerst even van een afstandje om te zien hoe jullie het doen zonder uitleg, en aan de hand daar van kunnen we gaan verbeteren.’
Ik ga tegenover Dom staan met de stok in twee handen.
‘Oké, show me what you got.’ Zegt Serge.
Ik stap op Dom af en probeer hem de eerste tik te geven, maar hij blokt mijn zwaai met gemak. Ik doe mijn best om hem te raken, maar hij is me constant te snel af, en op een gegeven moment sta ik ineens met legen handen en staat Dom tegenover me met beide stokken in zijn handen.
‘Damn, ik had het niet eens door!’ Lach ik.
Hij gooit de stok lachend naar me terug, en we nemen onze beginposities weer in. Naast ons probeert Emeraude Kat haar verdediging te breken en as ik ineens een lachende ‘au’ hoor, ga ik er vanuit dat dat gelukt is.
‘Oké, Matthew, dat was niet slecht. Ik neem aan dat je dit nooit eerder gedaan hebt?’ Zegt Serge als hij naast ons komt staan.
‘Klopt! Dit is de eerste keer dat ik iemand mag slaan met stokken.’
‘Probeer je voeten wat verder uit elkaar te zetten, je rechter voet voor en zak een klein beetje door je knieën, dan sta je al steviger. En in plaats van dat je de stok met beide handen naar boven gedraaid vasthoudt, probeer eens om je bovenste hand om te draaien naar beneden. Zoals je zult merken heb je dan een veel betere grip, en is het voor Dom een stuk moeilijker om de stok uit je handen te trekken zoals hij net deed. Jij hebt dit wel vaker gedaan denk ik?’
‘Ik heb vroeger Krav Maga gedaan, vandaar.’
‘Ja, zo’n vermoeden had ik al. Probeer alleen wel je handen iets hoger te houden, want ondanks dat je alles af hebt kunnen weren, kwam hij soms wel vrij dicht in de buurt van je gezicht. Probeer het nu nog eens, met deze tips in je achterhoofd.’
We knikken beide, en gaan weer staan. Ik zet mijn moeten verder uit elkaar en zak wat door mijn knieën. Met mijn stap naar voren zwaai ik de stok richting Dom maar hij bukt meteen en haalt me onderuit door de stok in mijn knieholte van m’n voorste been te leggen. Gelukkig staan we op matjes. Serge helpt me weer overeind.
‘Geef hem wel een kans, Dominic.’ Lacht hij.
Na een half uur wild heen en weer slaan, lukt het me eindelijk om de stok onder zijn arm door te zwaaien, en zijn zij te raken. We proberen elkaar uiteraard niet echt te slaan, maar soms vangt er iemand per ongeluk toch een klap. Nadat het me eindelijk is gelukt om door Dom zijn verdediging heen te komen, moeten we omwisselen. Na een kwartiertje word ik ongeveer voor de tiende keer van de grond geraapt door Serge.
‘Ik moet echt even wat drinken hoor.’ Lach ik.
‘Is goed, ga allemaal maar even wat drinken en kom over vijf minuutjes terug.’
We lopen allemaal naar de zijkant van de zaal en pakken een flesje water.
‘Dit wordt anderhalve maand zwoegen voor mij. Op deze manier ga ik nooit van je winnen.’ Zeg ik tegen Dom.
‘Joh, als je eenmaal de basis onder de knie hebt, komt het helemaal goed. Het is echt een kwestie van oefenen, en Serge is een goede leraar! Anderhalve maand is nog best lang. Hoe gaat het bij jullie, dames?’ Vraagt hij als Kat en Em aan komen lopen.
‘Vermoeiend dit man, ik kan heel goed merken dat ik echt helemaal geen conditie heb.’ Antwoordt Kat lachend.
‘Vermoeiend, maar wel leuk!’ Antwoordt Em.
‘Ja, ik snap dat jij het leuk vindt. Hoe veel blauwe plekken denk je dat ik morgen heb?’
‘Sorry Kat, ik doe echt mijn best om je, niet hard, te raken.’
‘Ja, dat zou ik ook zeggen.’ Lacht ze.
Na vijf minuten worden we terug de mat op geroepen en de rest van de dag zwaaien we elkaar met stokken om de oren. Het lukt me op een gegeven moment zelfs een keer om Dominic op de grond te krijgen. Om vijf uur zijn we allemaal helemaal bek af. We hebben negen uur in de zaal gestaan, wel met de nodige pauzes, maar we zijn duidelijk allemaal niet echt in vorm.
Terug in mn trailer stap ik snel onder de douche, waarna ik op mijn bed plof. Het is pas net zes uur geweest, maar ik zou zo in slaap kunnen vallen. Net als mijn ogen dichtvallen, word er op de deur geklopt.
‘De deur is open!’ Roep ik slaperig.
‘Hey Matts! Ga je mee eten?’ Ik hoef mijn ogen niet open te doen om te horen dat het Daisy is.
‘Ik ben helemaal gesloopt, ik blijf lekker hier. Wat heb jij eigenlijk gedaan vandaag?’ Vraag ik terwijl ik rechtop ga zitten.
‘Ik ben benoemd tot manusje van alles. Heel de dag een beetje vliegende keep spelen tussen alle mensen die iets nodig hebben. Best leuk hoor, je leert een hoop mensen kennen en ik zie veel van de set!’ Zegt ze terwijl ze naast me komt zitten
‘Oh, dat is inderdaad leuk. En gewoon fijn dat je heel de dag wat te doen hebt. Als je hier elf maanden niks had moeten doen, was het vrij saai geworden denk ik.’ Lach ik.
‘Ja, en je weet het, stil zitten is niet mijn sterkste kant. Hoe ging het bij jou vandaag?’
‘Nou, zoals ik net zeg, ik ben kapot! We zijn tot vijf uur bezig geweest met vechttechnieken. Dominic heeft dus toen hij jong was blijkbaar Krav Maga gedaan, so he kicked my ass. Ik heb bijna meer op de grond gelegen dan op mijn benen gestaan.’
‘Was je zo slecht?’ Lacht ze.
‘Ik zou willen ontkennen van niet, maar ja. Volgens Dom is het in anderhalve maand echt goed te leren, dus daar vestig ik mijn hoop op.’
‘Komt goed, Matts! Ik ga wel even eten. Wil je anders dat ik wat te eten breng?’
‘Als je dat zou willen doen, heel graag. Ik zal de deur gewoon open laten, want misschien val ik in slaap.’
Ze geeft me een knuffel en staat op. ‘Is goed, tot straks.
‘Tot straks, eetse!’
Als ze de deur achter zich dicht trek, laat ik me terug achterover vallen, en het duurt nog geen vijf minuten voor ik ben vertrokken.

‘Hey gorgeous.’
Als ik voel dat er iemand op de rand van mijn bed gaat zitten, open ik slaperig mijn ogen. Naast me zit Harry, met een bord vol eten. Ik rek me uit, wrijf in mijn ogen en ga recht op zitten.
‘Hey, wat doe jij hier?’ Vraag ik half gapend.
‘Daisy haar trailer staat twee velden verder, dus heb ik voorgesteld om jou je eten te brengen.’ Antwoordt hij als hij mij het bord eten aangeeft.
‘Lief van je, dankjewel. Hoe laat is het eigenlijk?’
‘Het is bijna kwart voor negen.’
‘Dan heb ik meer dan twee en een half uur geslapen.’ Mompel ik mijn mond vol rijst.
Ik schuif een stukje op zodat Har naast me op bed kan gaan zitten.
‘Wat heb jij eigenlijk gedaan vandaag?’ Vraag ik.
‘Ik heb een groot deel van de ochtend geleerd hoe ik martini’s moet maken, en ‘s middags hebben we mijn handgebaren voor de magie een hier en daar een beetje aangepast. Hoe was jouw dag?’
‘Zo zwaar, ik weet niet hoe ik dit elf maanden vol moet gaan houden hoor.’
Harry schiet in de lach als hij mijn gezicht ziet.
‘Je conditie wordt vanzelf beter!’
Ik schuif de laatste hap eten naar binnen en zet mijn bord op mijn nachtkastje. Ik probeer mijn rug te kraken door wat wilde bewegingen te maken.
‘Ik heb nu al spierpijn.’ Zucht ik.
‘Ga eens op je buik liggen.’
Ik kijk hem vragend aan.
‘Doe nou maar, ik ben zo terug.’ Hij gebaart met zijn handen dat ik moet gaan liggen en staat dan op. Ik doe netjes wat me gevraagd word, en hoor de deur van de trailer open en dicht gaan. Het duurt nog geen vijf minuten voor hij terug is.
Hij klimt op bed en gaat ter hoogte van mijn kont zitten, zijn benen aan weerszijde van mijn lichaam. Hij pakt de rand van mijn shirt vast en met een beetje hulp trekt hij deze over mijn hoofd.
‘Niet schrikken, dit kan een beetje koud zijn.’ Zegt hij, terwijl ik hoor hoe hij iets openmaakt.
Vervolgens plaats hij zijn handen op mijn onderrug en er trekt een rilling door mijn lijf.
‘Jezus, dat is inderdaad koud. Wat is het?’
‘Massageolie.’ Antwoordt hij, terwijl hij zijn duimen langs mijn ruggengraat omhoog laat glijden.
‘Mm.’ Ik sluit m’n ogen en ontspan me. Zijn handen glijden langzaam over mijn hele rug, hij zorgt er voor dat geen enkele spier onaangeraakt blijft.
‘Wat heb je allemaal gedaan gorgeous, dat alles zo’n zeer doet?’ Zijn lippen haast tegen mijn oor zorgen er voor dat ik kippenvel heb over mijn hele lijf.
‘Mm, we hebben gewerkt aan het vechten, maar Dom is zo goed. Telkens als ik dacht dat ik ‘m tuk had, lag ik weer gestrekt.’
‘Moet ik ‘m terug pakken voor je?’ Grinnikt hij.
‘I’ll get him, even if it’s last thing I do.’ Antwoord ik gapend. ‘Ik val nog in slaap zo.’ Mompel ik.
Hij laat zijn handen vanuit mijn nek over mijn schouders glijden en weer terug, druk zettend met zijn duimen. Als hij mijn hele rug gehad heeft, schuift hij een stuk naar beneden en gaat ter hoogte van mijn kuiten zitten.
‘Til je kont eens op.’ Vraagt hij, terwijl hij tegelijkertijd mijn heupen optilt met zijn handen zonder mijn antwoord af te wachten. Hij laat zijn handen van mijn onderrug naar mijn buik glijden en met dezelfde handigheid als gister maakt hij alle knoopjes open en schuift mijn broek van mn kont.
‘Ga maar weer liggen hoor, voor ik in de verleiding kom om héle andere dingen met je te doen dan je een massage geven.’ Lacht hij, waarna ik een tik tegen m’n kont krijg.
Ik ga weer plat liggen en ben blij dat hij mijn gezicht niet kan zien nu. Ik voel dat ik rood aanloop bij de gedachte aan die ‘andere dingen’. Dat wordt alleen maar erger als zijn handen van mijn knieholte omhoog glijden naar de rand van mijn kont. Ik probeer me te focussen op andere gedachte en gewoon te genieten van de massage.
‘Je hebt echt een goede kont, Matthew. Ik ben oprecht jaloers.’
Ik draai mijn hoofd zo dat ik hem net over mijn schouder aan kan kijken.
‘Hou op hoor.’
‘Ik meen het!’
Ik schud lachend mijn hoofd, doe mijn ogen dicht en ga terug op mijn kussen liggen. Zijn zachte, warme handen doen me de hele zware dag vergeten.

Reacties (1)

 • EvaSalvatore

  ik wil ook een massage:(

  snel verdeeer

  1 jaar geleden
  • CurvyAngel

   Van Matthew of van Harry tho?:Y)

   1 jaar geleden
  • EvaSalvatore

   wie denk je?

   1 jaar geleden
  • CurvyAngel

   Allebei 😏

   1 jaar geleden
  • EvaSalvatore

   Ik ging voor matthew maar samen is beter idee muhahaha

   1 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen