Foto bij I Write Sins Not Tragedies –  Loki

Writing Challenge: go to Spotify, put your music on random. Write a story about the first song that comes up.

I Write Sins Not Tragedies van Panic! at the Disco kwam als eerst voorbij.

Sloane Stuart een keurig nette Lady. Nou ja, daar valt over te discussiëren. Ja, ze doet zich voor als een mooie dame die altijd de juiste regels volgt die opgedragen worden door haar familie. Maar ze zit veel liever tot in de avonduren samen met haar vrienden te kletsen over allerlei onderwerpen, dan dat ze op tijd in bed ligt omdat ze de volgende ochtend weer vroeg begint met allerlei verplichtingen. In haar tiener jaren was ze dan ook de rebelse van de vier kinderen. Richard, Phillip en William zijn haar broers. Richard en Phillip zijn ouder en William is een jaartje jonger dan Sloane.

Nou wil het geval zijn dat ze uit een oude familie komt dat ze met iemand moet trouwen waar ze niet verliefd op is, maar die er voor zorgt dat haar familie meer land in bezit krijgt.
“Sloane, schiet op! We komen nog te laat!” roept haar moeder naar haar. Sloane zit op haar kamer en heeft een turquoise korte jurk aan. Dat was totaal niet haar keuze. Als het aan haar had gelegen had ze haar zwarte te strakke skinny jeans aangedaan met een donkergroen loszittend T-shirt en haar ravenzwarte lerenjasje. Ze zucht diep en staat dan toch op. Ze loopt naar beneden en haar moeder kijkt haar aan met tranen in haar ogen.
“Je ziet er zo beeldig uit.”
“Ja, beter dan al die te strakke en te korte dingen die je normaal gesproken aan hebt. Wanneer denk je nou eens aan onze reputatie,” roept haar vader meteen uit.
“Pa, ma, het is Sloane waar we over praten,” zegt Richard. Sloane rolt met haar ogen en ze probeert ondertussen niet te vallen op haar torenhoge hakken.

Ze gaan naar een gala-achtig iets, maar dan met een cocktailparty thema. Hier gaat Sloane haar toekomstige man voor het eerst ontmoeten. Sloane loopt samen met haar jongste broertje naar binnen.
“Will, weet jij wie deze zogenaamde prins op het witte paard is?” vraagt Sloane.
“Nee, ze wilde mij niets vertellen. Aangezien iedereen weet dat ik het dan tegen mijn favoriete zus ga zeggen.”
“Ik ben je enigste zus.”
“Ja, dat klopt. Maar ik weet dat Richard het gegarandeerd weet en Phillip weet ik niet.” Sloane knikt en dan komt haar moeder naast haar lopen.
“We gaan hem ontmoeten. Kom.” Ze sleept Sloane mee aan haar arm en voordat ze het weet staat ze voor een best wel knappe man. Hij heeft half lang blond haar en fel blauwe ogen. Zijn spieren springen bijna uit het colbertje wat hij aan heeft. Wow, is het enige wat Sloane kan denken.
“Sloane, dit is Thor. Je toekomstige man,” zegt Sloane’s moeder en Sloane kijkt hem nog steeds met grote ogen aan.
“Fijn je eindelijk te ontmoeten,” zegt Thor. Naast hem staat een oudere man. Sloane neemt aan dat dat zijn vader is. Bij hen staat ook nog een iets jongere man met zwart haar en mosgroene ogen. Hij is helemaal in het zwart gekleed, terwijl Thor hier en daar nog een hint van blauw en rood in zijn outfit heeft zitten.
“Nou, waarom gaan jullie elkaar niet beter leren kennen?” stelt Sloane’s moeder voor.
“Dat lijkt me een uitstekend plan,” zegt Thor en steekt zijn hand uit naar Sloane. Ze pakt deze vast en loopt dan met hem mee.

Na uren te hebben gepraat is Sloane er achter gekomen dat hij er wel heel goed kan uitzien, maar zijn innerlijk is totaal niet haar smaak. En ze hebben ook niet eens uren gepraat, maar zo voelt het.
“Ik ga even wat te drinken halen,” zegt Sloane en staat op zonder dat Thor er nog iets tegen in kan brengen. Ze loopt naar bar toe en bestelt daar een cocktail.
“Is het een beetje uit te houden met mijn broer?” vraagt de zwart geklede man.
“Is dat jouw broer?” vraagt Sloane verbaasd en kijkt hem aan. Hij lijkt totaal niet op zijn broer.
“Ik ben geadopteerd.” Sloane knikt en de barman zet de cocktail voor haar neus.
“Maar even tussen jou en mij. Ik kan dat nooit vol houden. Dat huwelijk wordt echt een tragedie,” zegt Sloane.
“Misschien kan ik onze ouders overtuigen dat het ook niet door moet gaan.”
“Als je dat wil gaan doen, dan wil ik wel eerst je naam weten. Aangezien je die van mij al weet.” Hij draait zich om naar Sloane en kijkt haar recht in haar ogen aan.
“Loki.” Sloane knikt lichtjes en langzaam begint er iets in haar buik te rommelen.
“Kunnen wij nu niet gewoon de rest van de avond met elkaar doorbrengen?” vraagt Sloane en gaat dichter bij Loki staan. Hij kijkt even om zich heen en knikt dan ja. Sloane pakt haar cocktail en ze lopen naar het terras waar maar weinig mensen zijn.

De twee hebben bijna niet met elkaar gepraat, alleen maar gedanst en lol getrapt. Er komt een slow nummer op en Sloane twijfelt geen seconde. Ze plaatst haar lichaam tegen die van Loki aan en ze schuifelen op het nummer.
“Is dit niet een hele grote zonde die je nou begaat? Je staat te schuifelen met de geadopteerde broer van je toekomstige man.” Sloane schut haar hoofd lichtjes.
“Ik sta liever met jou te schuifelen, dan dat ik met hem zit te praten over sport en andere onnozele onderwerpen.
“Maar je kunt niet onder het huwelijk uit of wel?”
“Ik vrees van niet. Het liefst zou ik willen vluchten van dit gekke land en ergens anders mijn leven opnieuw opbouwen met iemand waar ik wel een klik mee heb.”
“Wanneer vertrekken we?” vraagt Loki dan ineens. Sloane schrikt ervan en kijkt Loki nu recht in zijn ogen aan.
“Ben je serieus?” Loki knikt.
“Ik heb niets met dit royale gedoe. Ik wil lol trappen, regels overtreden, zondes begaan en dat allemaal met een mooie dame langs mijn zijde.”
“Net zoals Bonnie en Clyde?”
“Net zoals Bonnie en Clyde.” Sloane krijgt een kleine glimlach op haar gezicht en kijkt naar beneden.
“Voordat we dat plan in werking gaan zetten. Zullen we eerst een paar keer op date gaan en dan net voordat het huwelijk is, vluchten we.” Sloane kijkt afwachtend naar de man die niet meer dan twee uur geleden nog een vreemdeling was voor haar en nu voelt het alsof ze niet meer zonder hem kan.
“Daar stem ik mee in.”

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen