1x23 Special: Epilogue "Legendary"

Fall Out Boy – Centuries
Fall Out Boy ft. RM – Champions - Remix
Imagine Dragons – Natural
Tokio Hotel – Something New
Welshly Arms – Legendary
Overview
Title: Special: Epilogue "Legendary"
Release Date: 21 May 2019 (Originally: 14 May 2019)
Episode: 23 / 22
Language: Dutch, English
Production: Winterdawn

Note: Veel plezier! Dit is ook alvast de pilot voor seizoen 2 :') Die zal eind juni / begin juli denk ik online komen!

OH BTW DISCLAIMER - READ THIS FIRST!!! DON'T KILL ME ONCE AGAIN! looks at someone OHJA EN LEZEN OP EIGEN RISICO!
Heb je bij deze gewaarschuwd!:P

Is alvast begonnen met rennen.

WinterDawn

5 Jaar later
N
erveus loopt Jaxson heen en weer, als er op zijn deur wordt geklopt. “Jax, ik ben het.” Klinkt de stem van Daniel. De deur gaat open en de Australiër die dit keer met een zwart-geel race-overall aan. “Hebben ze je, na alles, er nog in gelaten?” Daniel lacht eens. “Altijd!” De Australische coureur komt op de 27-jarige rookie afgelopen. “Je vraagt je af of je hier goed zit, niet en wat hij ervan gaat denken?” Een zachte knik van Jax doet Daniel zijn vermoeden bevestigen. De knuffel wordt steviger en Jaxson sluit zijn ogen eens, waarna hij zich steeds minder nerveus begint te voelen. “Thanks Dan…”, glimlacht hij als ze elkaar weer loslaten: “…dat had ik echt even nodig.” Ondanks dat hij nu 5 jaar ouder is dan bij zijn vorige baan, is hij nu compleet nieuw in zijn huidige. “Hoe gaat het nu tussen jou en Max?”, vragend gaat Daniel tegenover hem op de bank zitten. “Eerlijk? Hetzelfde als gisteren, eergisteren, vorige week, vorige maand, vorig jaar…” Daniel gniffelt even. “Dus sinds alles wat er gebeurd is in Zanzibar heeft hij zich van alles afgesloten, na alles wat je voor hem hebt gedaan?” Met een zucht knikt de oud-rechercheur bevestigend. Voor heel even sluit hij zijn ogen weer om terug te denken aan het moment dat hij de wereld moet gaan vertellen dat de Nederlander weer teruggevonden is. Het moment dat alleen Jaxson hem kan breken en het leven voor hem moeilijker kan maken of waar hij de rest over laat aan het IBMP om op te lossen.

Twee weken geleden heeft hij Max ontmaskerd. Zijn eigen ontvoering in scène zetten is iets waar hij echt niet aan had gedacht toen hij aan de zaak begon. Waar Max eerst nog bang was voor de reactie van zijn vader, wist Jaxson wel zeker dat Jos hem zou accepteren, ook al zou hij dat niet zo zeer laten merken. Mede doordat Jaxson nog een klein beetje misbruik heeft gemaakt van zijn status. Jax zit onopgemerkt in de kamer waar de familie Verstappen zich ook bevindt als Max begint te vertellen. Zijn zusje en zijn moeder zijn de eersten die hem om zijn hals vliegen, waarna zijn vader hem eerst eens aan kijkt. “Wat dacht je in vredesnaam jongen!”, voordat hij zijn zoon stevig in zijn armen neemt. “Het maakt mij niet uit met wie je thuiskomt, als jij je maar gelukkig voelt!” Met een glimlach staat de rechercheur op waarna hij de kamer wil verlaten. “Jax?”, heel even draait hij zich nog om. Max komt op hem afgelopen en geeft hem een korte knuffel. “Dankjewel.”, fluistert de coureur in zijn oor. Jax geeft hem een korte knuffel terug, waarna hij hem serieus aan kijkt. “Het is tijd om de wereld te gaan vertellen dat je terug bent!” Jaxson loopt voorop met een document onder zijn arm waar zijn speech in staat voor de persconferentie die met enkele minuten zal gaan starten. Naast Jax zijn de wereldpers, Christian Horner en Helmut Marko voor Red Bull, Max zelf en Jean Todt van de FIA aanwezig.

“Geachte vrienden van de autosport, vandaag wordt het dossier voor de ontvoering en later de vermissing in de zaak Max Verstappen gesloten. Zoals u inmiddels kunt zien, hebben wij er alles aan gedaan om meneer Verstappen terug te vinden…”, het enige wat de rechercheur nog kan horen is het geklik van de fotocamera’s en journalisten die een vraag willen stellen. “Vragen, dames en heren, kunnen achteraf worden gesteld! De verantwoordelijken voor de ontvoering van meneer Verstappen zijn inmiddels opgepakt en worden berecht in Amerika waar de IBMP zich bevindt. Deze rechtszaken worden verder buiten het publiek om uitgevoerd vanwege de hoge functie die het IBMP heeft in de wereld om anderen niet te inspireren.”, heel even kijkt hij vanuit zijn ooghoeken achter zich waar de blik van Max hem nog steeds wat angstig aankijken om niet de daadwerkelijke reden te vertellen. “Er mogen vijf vragen gesteld worden aan meneer Verstappen vanuit het publiek, daarna zal het Formule 1 team Red Bull Racing en de FIA-president Jean Todt uw verdere vragen beantwoorden. Max zal na uw vragen vertrekken om tijd door te brengen met zijn familie, geef hen de ruimte en tijd. Als meneer Verstappen zelf weer interviews wil gaan geven, zal Red Bull Racing hier een persbericht over uitgeven.” Jaxson neemt zijn papieren terug in zijn hand waarna hij naast Max gaat zitten en hem onbewust met een zachte kneep in zijn knie aanmoedigt dat het goed komt.”
Dat was ook het laatste moment dat hij nog goed met Max overweg kon. Alles wat hij voor hem heeft gedaan, lijkt sinds die dag niks meer.

Bij elke briefing, zit hij dan ook naast coureurs die wel waardering en bewondering voor de rookie hebben. Heel af en toe kijkt hij eens naar Max, die hem geen blik gunt. Het zijn de woorden van Daniel die hem weer laten luisteren naar de man voor hen die nog eens even een aantal laatste wijzigingen verkondigd. “Straks op de persconferentie zijn de volgende coureurs aanwezig en zitten in de volgende volgorde naast elkaar, Lando Norris, Max Verstappen, Jax Hunter en Daniel Ricciardo.” Meteen wordt er in zijn knie geknepen door Daniel en stiekem moet de 27-jarige Jax wel lachen. Dit gaat feest worden, alhoewel hij met zekerheid genegeerd wordt door z’n buurman.

Direct na de briefing, komt Franz Tost op hem af. “Jax, ik zou je graag even willen spreken.” Waarna hij niet veel keuze heeft dan om achter hem aan te lopen en plaats te nemen bij de toch wel wat grotere bazen van Red Bull, Christian Horner en Helmut Marko. Rustig nemen beide heren plaats, waarna Christian begint. “Welkom bij Toro Rosso en Red Bull Racing Jax! We zijn ontzettend blij met de behaalde resultaten van je Formule 3 en Formule 2 carrière! Het heeft ons zeker onder de indruk gebracht van een ander talent die je bij je draagt! Dit voert natuurlijk wel de druk iets op, want je mag de eerste vrije training naast Max rijden omdat zijn teamgenoot dit weekend niet in staat is de opening van het seizoen te doen en we je de kans willen geven om ook in de Red Bull te laten rijden.” Bij alleen de naam Max komt er al niks meer binnen.

Met lichtelijke paniek staat hij inmiddels in de Renault motorhome voor de deur bij Daniel. “Hoe hebben ze jou hierbinnen gelaten?”, lacht de Australiër eens, maar als hij het gezicht van z’n beste vriend ziet, laat hij hem snel binnen. “Wat heeft hij nu weer uitgehaald?” “Hij niks…. Ik rijd straks in de vrije training naast hem en hij weet van niets omdat iedereen het door heeft dat Max iets tegen mij heeft.” De bidon die Daniel in zijn handen heeft, raakt enkele seconden later de vloer met een klap. “Maar…” “Kom net bij de meeting van Red Bull en Toro Rosso vandaan. Pierre is niet in staat om het openingsweekend te doen, dus willen zij dat ik de eerste training in zijn Red Bull ga zitten.” “…Dat is is toch geweldig nieuws Jax! Je mag in een kampioenswagen rijden en naast de wereldkampioen van vorig jaar!” Afwezig knikt de rookie eens, terwijl dat hem eigenlijk niet eens nerveus maakt. “Oh, ik snap ‘m al! Er heerst een behoorlijke spanning tussen jou en Max… Daarom ben je er niet blij mee omdat je bang bent dat hij nu andere gedachten heeft betreft de overstap die je hebt gemaakt met je werk.” Voorzichtig knikt Jax eens. “Niet zo onzeker zijn! Wees trots op wat je kunt en hoe het nog is gegaan na je start in de autosport!” “Maar…” “Niks ‘maar’! Je komt die persconferentie wel door en ook die training wel!” Met een zucht geeft Jaxson het op. “Oké, jij je zin! Dit keer ben jij de wereldkampioen in het overhalen!”, met zijn handen in de lucht geeft hij het maar op waarop Daniel hard in de lach schiet en de grote lach ook de jongere coureur aansteekt.

De Honda motor ronkt het uit op het circuit van Australië. Voor er weg gereden kan worden, kijken ze elkaar nog eens aan terwijl ze beide voor het eerst of in een ander geval weer de baan op gaan. Het is Jaxson die als eerste het teken krijgt te mogen vertrekken in de Red Bull met nummer 22 er op. Verbaasd kijkt de wereldkampioen de auto die voor hem aan de pitbox uitrijdt raar na. “Who the fuck is this?”, moppert hij over de boardradio heen. Een nummer 22 op de grid kan hij zich niet herinneren. “Number 22.”, klinkt het enigszins kort terug over de radio vanaf de pitmuur door Christian Horner. “I want to drive out as well!” “Ok. Copy.”, waarna ook Max het signaal krijgt weg te kunnen rijden. Wanneer hij de pitstraat uit rijdt ziet hij een gele vlag uit hangen. “Who did this? Number 22?”, wat hij tegen nummer 22 heeft, geen idee, maar het idee dat Pierre niet naast hem rijdt en hij niet ingelicht is over de verandering in de training zint hem toch niet helemaal. “No, Sainz did.” Het duurt niet lang of de gele vlag is alweer opgeheven. Max rijdt harder dan normaal in zijn openingsronde om maar in de buurt te komen van die andere Red Bull voor hem.

Jaxson laat zijn auto iets aanpassen na gevoeld te hebben dat hij wat overstuur in de Red Bull had waarna hij weer terug naar buiten gaat. Max weer achter latend in de pitbox. Echter heeft Max een jacht geopend op de coureur om te weten te komen wie nummer 22 nou is, aangezien niemand van het team hem dit ook maar enigszins wil vertellen. En dat valt ook de media inmiddels op. “Ok Jax, we don’t know what is wrong with your current teammate Verstappen, but he’s hunting you. Please, just don’t feel pushed by him, drive your own pace and practice program! We believe in you!” “Ok.”, toch kan de rookie het niet laten om wel op zijn lip te bijten want de druk voelt hij wel zeker. In zijn spiegel ziet hij Max steeds dichterbij komen en besluit hij de buitenlijn maar te pakken waardoor hij aan de kant gaat om Verstappen voorbij te laten rijden, maar ook besluit hem geen blik te gunnen. Toch lijkt Max een gevaarlijk spel te spelen door naast hem te blijven rijden. “Ok guys, I’m done with him now. I give him the space, but he doesn’t want to overtake at all! Can I please start that hot lap now since I’ve done this cool down lap to warm-up my tires?” “Yes Jax, we’ll tell Max to stay behind you.” Als zijn radio uit staat, ontsnapt er een luide zucht waarna de rookie het gaspedaal verder in trapt en aanzet tot zijn hot lap. Hij haalt er alles uit wat er maar uit te halen valt voor hem en blijft zichzelf pushen tot hij weet dat hij niet harder kan met ‘zijn’ Red Bull auto. Als hij de start finish over rijdt, verschijnt zijn tijd op zijn stuur. Na zijn cool down lap duikt hij de pitstraat weer in en eenmaal in de pitbox, kruipt hij zijn auto uit en plaatst de helm bij de engineers op het werkblad neer. Achter zich heeft hij niet door hoe de auto van nummer 33 ook de pitbox inmiddels ingereden wordt. Met nog steeds een verdwaasd gezicht staart hij naar de rondetijd die hij net uit de auto heeft weten te persen. Plots is het ontzettend stil in beide pitboxen. Als een schaap kijkt Jaxson eens op van het scherm naar de twee mannen, zijn tijdelijke engineers, naast zich voor hij heel dom vraagt wat er aan de hand is. Voor hij het weet, staat hij ergens ander in de pitbox, buiten het zicht van wie of wat dan ook. “Waar de fuck ben jij in godsnaam mee bezig!”, klinkt het ontzettend kwaad. Dan pas dringt het tot hem door wat er aan de hand is. “Denk je soms dat je het mij zo nog makkelijker maakt om vervolgens ook nog eens in die Red Bull plaats te gaan nemen!” Nog altijd snapt Jaxson niet wat er aan de hand is. “Nou!”, klinkt het nog eens kwaad voor hij ineens zijn PR-meisje en beste vriendin Nola voor zich ziet staan met een bezorgde blik.

Reacties (2)

 • Luckey

  Wat is er met met Max?!
  Echt waar!
  Ik zou je slaan! (Max)
  Ben benieuwd hoe dit verder gaat

  11 maanden geleden
 • VampireMouse

  5 jaar verder.... Max negeert Kax nogsteeds... Wauw... Ik kan wel bedenken waarom maar ok ga niet spoileren.
  En vind Nola nu al grappig!!!
  Kan niet wachten op seizoen 2!!!!!

  Xx

  1 jaar geleden
  • Winterdawn

   Ghehe, Nola's gonna get her own episode in the 2nd season! Might be second or third episode tho:)You're soooo gonna like her!

   1 jaar geleden
  • VampireMouse

   Aaaaaaaaaaaaaaaah!!!!!!!

   1 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen