Foto bij 39

Every night I lie in bed
The brightest colors fill my head
A million dreams are keeping me awake
I think of what the world could be
A vision of the one I see
A million dreams is all it's gonna take
A million dreams for the world we're gonna make

Ravenna Morena

''You are absolutely crazy Ravenna, you're gonna need that, what in the world made you do that.'' moest ik hem dat serieus nog gaan uitleggen, waarom ik de keuze had gemaakt mijn telefoon uit het raam te gooien, was hij tenslotte vergeten dat mede dankzij hem dat ding elke dag rood loeiend stond. Harry hield zijn blik strak op de weg gericht, zijn vingers kraste over het leren beklede stuur, de verwondering en vooral verwarring was te horen in zijn ruwe en diepe stem, hij schudde verward zijn hoofd, kijkend in zijn zij spiegel, giechelend blikte ik naar achteren, mijn ogen glijdend door het achterraam, de telefoon lag inmiddels alweer meters achter ons en was natuurlijk niet meer te zien, ik kon het niet laten en trok mijn mondhoeken vermaakt omhoog.
Nonchalant haalde ik mijn schouders op en neer blikkend op de voorbij racende auto's, ik had veel eerder die rot telefoon weg moeten gooien, bedacht ik mijzelf, dat had me enorm veel stress gescheeld de afgelopen weken.
Harry zuchtte luid, in mijn ooghoek zag ik hem afkeurend zijn hoofd schudden.
''What about your sister, the publisher, people who need to reach you, friends and family, how do they want to reach you now, now you've thrown your damn phone out of the window.'' mompelde hij belerend, ik rolde mijn ogen, terwijl ik hem een sarcastisch glimlachje wierp, als ze me wilde bereiken was er altijd wel een manier om me te bereiken, ik snapte hem wel, en zijn frustratie en onbegrip kon ik ook wel begrijpen, tegenwoordig ging alles via social media, het zal misschien een stuk lastiger worden, maar zeker niet onmogelijk.
''Don't worry about it too much, my sister has your number so.'' mompelde ik zachtjes.
''And the publisher.''
''Mail.'' kaatste ik hem met een grijns terug.
''And friends and family?''
Ik gromde gefrustreerd, knijpend in mijn bovenbenen, waar maakte hij zich überhaupt druk om, dat zou toch nu mijn pakje aan worden, niet dat van hem.
''Harry, don't worry about it too much jesus, that thing stressed me out, i'm glad i threw it out.''
Hij schudde zijn hoofd nogmaals met een afkeurende blik op zijn prachtige gezicht, zijn tong ongeïnteresseerd klakkend. ''If you say so..'' mompelde hij haast onhoorbaar, echter hield ik mijn kaken strak op elkaar geklemd, ik had geen zin in ruzie, in een discussie of in gezeik van anderen, wat kon mij het op dit moment boeien dat ik niet bereikbaar was, zo kon ik extra genieten van het aankomende kerstfeest in Disneyland.

Na een lange dag reizen, reden we eindelijk het parkeerterrein op van het hotel waar we het komende weekend zouden overnachten, met een zucht klikte ik mijn riem los, ik stootte met een frons op mijn gezicht een zachte kreun uit, ik was kapot, mijn benen sliepen half door het lange zitten, met Harry had ik het echter meer te doen, hij had zich een hele dag dik moeten concentreren op de weg, wat ik best knap vond met twee druktemakers op de achterbank.
Ik sloeg de deur zachtjes achter me dicht, ik rekte mijn benen kort uit, maar opende toen de achterdeur muisstil, mijn neefjes lagen beide uitgeteld op de achterbank. ''Get Rayvin.'' fluisterde ik zachtjes, terwijl ik een korte blik op Harry wierp, hij humde, het kleine ventje voorzichtig over zijn schouder slaand. ''Go ahead, i'm coming.'' mompelde ik zachtjes naar Harry, ik klikte Vince voorzichtig los, terwijl ik hem zachtjes uit de auto trok, ik tilde hem op in mijn armen klemmend, het kostte me veel moeite en vrij veel kracht, aangezien Vince een grote jongen was, en ikzelf niet héél groot was, maar ik wilde hem niet laten lopen, wetende dat hij versleten was.
''Tante, tante.'' kreunde hij zachtjes toen ik de deur iets te hard dichtgooide, ik hield Vince dicht tegen me aangedrukt, hem sussend. ''Sssh jongen, we zijn er bijna, we zijn bij het hotel.'' met hem in mijn armen geklemd liep ik gehaast naar de ingang van het hotel, waar Harry geduldig stond te wachten, in zijn ene hand Rayvin geklemd en in zijn andere bagage, de bagage van ons allemaal had hij in zijn handen geklemd, het kostte hem bijna geen moeite, ik verwonderde me over het feit dat hij het überhaupt kon dragen zonder enkele moeite en daarbij ook nog eens een kind op je andere arm moeten dragen, ik liep Harry achteraan met veel gekreun en gepuf, mijn armen begonnen lichtjes te tintelen, Harry mompelde vluchtig wat tegen de nachtportier die mompelend een pasje in zijn handen duwde, met zijn armen om Rayvin heen geslagen, wenkte hij me, het zag er ontzettend lief uit, Rayvin in dromenland op de schouder van Harry.
Het was half twee in de nacht, en we waren net, maar dan ook echt maar net aangekomen, mijn zus had voorgesteld in twee dagen door te rijden naar Disney, en te blijven overnachten in een motel, maar Harry wilde in één keer doorrijden.
De jongens waren doodmoe, en ik kon uit Harry opmaken dat het ook niet lang meer zou duren voordat hij zijn weg zou vinden naar dromenland.
Harry opende de deur, ik nam de tijd niet om de ruimte in me op te nemen, ik liep in een rechte lijn door naar één van de twee slaapkamers, ik legde Vince voorzichtig neer in één van de twee bedden die zich in de kamer bevonden, ik trok zijn schoenen uit en met een tevreden glimlach trok ik de dekens over hem heen, hem nog een vluchtige kus gevend.
Harry volgde mijn voorbeeld en legde Rayvin voorzichtig neer in het bed naast die van Vince, hij trok de dekens over hem heen, kort strelend over zijn roze wang.
Samen liepen we de slaapkamer uit, de deur achter ons sluitend, muisstilletjes slopen we naar de andere slaapkamer.
''Come loony freckle, bed time.'' hij trok me behendig met hem mee op het tweepersoonsbed wat zich in het midden van de kamer bevond, ik giechelde zachtjes terwijl ik onhandig mijn schoenen uittrapte, ik ontdeed mijzelf van de oncomfortabele kleding die ik de gehele dag al had gedragen, ook Harry wurmde zichzelf uit zijn kleding en met een vermoeide kreun plofte hij achterover op het bed, ik nestelde mijzelf tegen zijn warme lichaam aan, ik drukte een korte, maar tedere kus op zijn volle roze lippen. ''Goodnight love.'' mompelde ik haast onhoorbaar, hij kneep lachend in mijn zij.
''Love?'' ik rolde mijn ogen met een grijns, wetende dat hij het niet kon zien.
''Yes love.'' fluisterde ik zachtjes, mijn vingertoppen strelend over de huid van zijn borstkas.
''Goodnight love.'' herhaalde ik, ditmaal harder en zekerder.
''Goodnight sweetheart, i love you.'' een glimlach ontstond op mijn gezicht bij het horen van zijn woorden.
''Ik ook van jou.'' fluisterde ik zachtjes terug.

De stilte van de nacht, gevuld door enkele geluidjes afkomstig van het drukke getik op mijn laptop. Dit was de zoveelste nacht waar ik maar niet in slaap kon komen, door de dromen gevuld in mijn hoofd, mijn hoofd leek s'nachts te ontploffen met ideeën en dromen, het waren er zoveel dat ze me wakker hielden, nacht na nacht.
Het voelde alsof ik weer een doel had, een doel had om naartoe te werken, de inspiratie leek door mijn lichaam heen te gieren en met elke nacht leek het meer en meer te worden, zoveel ideeën, mijn hersenen gevuld met miljoenen ideeën, het waren er zoveel dat ik eigenlijk geen idee had waar ik moest beginnen en hoe ik moest beginnen, enkele uren geleden waren we aangekomen in het Disney hotel, en alhoewel ik me eigen doodmoe voelde enkele uren geleden, waren mijn hersenen op dit moment veels te actief om überhaupt in slaap te komen, ik voelde me te geïnspireerd om te slapen, misschien kwam het door verandering van locatie, of de gebeurtenis die zich had plaatsgevonden bij mij thuis, met Charlot, ik wist het niet, inspiratie kon door zoveel factoren worden opgewekt.
Ik besloot een stukje te schrijven over Charlot, de gebeurtenis die zich had afgespeeld enkele dagen geleden, had me nogsteeds wakker gehouden en het liet me steeds meer nadenken, ik had haar gezien, het leek zo onwerkelijk, maar was het realiteit? Waren het inderdaad niet wat mijn zus vertelde hallucinaties, zelfverzonnen hersenspinsels enkel door het gemis, door de verlangens die ik naar haar had, toch twijfelde ik eraan, in de twee jaar dat ze er niet meer was had ik haar nooit gezien, misschien zag ze inderdaad wat voor zooitje ik ervan maakte en kwam ze me daarvoor bezoeken, vertellen dat ik mijn zaken op orde moet krijgen, niet enkel voor mijzelf maar ook voor mijn neefjes, ook de woorden van mijn zus spookte door mijn hoofd heen, alles leek als een videoband af te spelen in mijn hoofd, iets wat ik vaker had zo midden in de nacht, wat zouden Vince en Rayvin wel niet denken als ze erachter komen dat hen tante een ongezonde relatie heeft met eten, en erger nog met haarzelf, ik wilde hen dat slechte voorbeeld niet meegeven, mijn hart zou breken als hen zo waardeloos omgingen met zichzelf.
Tenslotte waren hen de enige twee redenen waarvoor ik eigenlijk elke dag opstond, de twee belangrijkste redenen die me keer op keer uit een sleur wisten te halen, hoe moeilijk het leven op dat moment ook leek.
Ik liet mijn vingers kort over het toetsenbord glijden, mijn gedachten nogsteeds bij mijn beste vriendinnetje, wat het ook was wat had plaatsgevonden, realiteit, hallucinatie, een zelfverzonnen hersenspinsel, ze wilde me wat vertellen, en dat heeft ze gedaan, en ik zal een hele slechte vriendin wezen, haar advies niet op te volgen.
Ik besloot Charlot ook een deel in mijn verhaal te geven aangezien ze een erg groot en belangrijk deel van mijn leven is geweest, en ze was dat eigenlijk nogsteeds, er ging geen dag voorbij dat ik niet aan haar dacht.
Maar ik wilde het verhaal origineel houden en niet te opvallend, ik wilde niet dat als bekenden of familie het verhaal zouden lezen ze direct de link zouden leggen met mij, en zouden denken oh dit is gebaseerd op Ravenna, ze zou zeker een speciaal plekje in mijn verhaal krijgen, alleen niet iets te voor de hand liggend, ze zal in mijn verhaal niet beschreven worden als mijn beste vriendin.
Ik begon te typen en te typen en te typen, mijn vermoeidheid negerend, mijn oogleden werden met de seconde zwaarder maar ik negeerde de signalen van mijn lichaam totaal, na jarenlange stilte in mijn hart, stilte in mijn hersenen en een lege ziel, leek het nu te overvloeien met ideeën en kleur, alsof er weer een beetje leven in me geblazen was.
Elke nacht lag ik in bed, mijn hoofd gevuld met de mooiste kleuren, miljoenen dromen die me wakker houden, ik denk aan wat de wereld zal kunnen zijn, een visie die alleen ik zie, een miljoen dromen die het zullen waarmaken, een miljoen dromen om de wereld te veranderen.

''Sweetheart.''
''Sweety, wake up.''
''Ravenna, my lovely babygirl, wake up.''
Ik kreunde vermoeid, wrijvend in mijn ogen, ik greep gepijnigd naar mijn rug mijn ogen openend, mijn blik ving die van Harry direct en met een grote glimlach drukte ik direct een kus op zijn mond, hij leek iets verbaasd door mijn spontane actie. ''Goodmorning babygirl, how are you doing.'' vroeg hij me grinnikend, zijn blik over mijn positie glijdend, wrijvend over de rug van mijn hand. ''I'm fine, i fell asleep.. I think.'' ik fronste kort kijkend naar de laptop voor mijn neus. ''I can tell, how is your story going.'' vroeg hij me geïnteresseerd, terwijl hij liefdevol door bleef strelen.
''Great, i have a lot of ideas, not only for the story.'' grijnsde ik, hij schudde zijn hoofd verbaasd, niet helemaal begrijpend wat ik ermee bedoelde, echter had ik gisternacht veel nagedacht, nagedacht over de dingen die mijn dromen vroeger in de weg stonden en één van de dingen die mijn dromen vroeger weerhielden was geld, wat als ik met het geld wat ik opbracht van het boek, iemand anders zijn droom kon vervullen.
Ik stond op, glimlachend naar Harry. ''I am going to take a shower.'' deelde ik hem mee, mijn hand kort halend door mijn vette lokken. ''What kind of ideas do you have, i'm confused.'' bracht hij uit, zijn heerlijke schorre ochtend stem gaf me kriebels.
''Join me in the shower, i will tell.'' stelde ik hem lachend voor, met een grijns stond hij op waarnaar ik hem lachend meetrok naar de badkamer.
In de badkamer duwde hij me ruw tegen de muur aan, mijn nek ruw kussend.
Met een zachte kreun greep ik naar zijn krullen, ik was me zeer bewust van de geluiden die ik maakte, wetende dat geen tien meter verderop twee kinderen lagen te slapen, hij duwde mijn broekje gefrustreerd naar beneden, hij vloekte ongeduldig tegen de huid van mijn nek aan, ik duwde hem zachtjes van me af, hij gromde geërgerd, grinnikend greep ik zijn kin beet, ik plantte mijn lippen kort op die van hem.
''Be quiet, my nephews are sleeping.''

''So, what if..'' begon ik met een opgetrokken wenkbrauw, Harry schudde zijn hoofd lachend, er vielen enkele druppels op de houten tafel voor hem. ''What if sweetheart? You can do with the money what you want to do, i'm not going to hold you back.'' ik frunnikte aan mijn broek, de koffie naar binnen gietend. ''Will make it do then.'' mompelde ik in mijzelf.
''So, you want to build a school, and like free education?'' vroeg Harry verder, nippend aan zijn thee, uitbundig knikte ik.
''Yes, yes, yes amazing right, no tuition money, no laptops because the school has laptops, just free education.''
''And how do you want to pay the teachers, the materials, the laptops, schooltrips, everything around that, have you thought of that?'' Harry trok zijn wenkbrauwen vragend in de lucht, direct slaakte ik een geërgerde zucht, natuurlijk wist ik dat dat ook betaald moest worden, maar het idee was er.
''I have no idea yet, but I think schools should be free, why should money be a problem for a child who wants to follow his or her dream.''
''I think you want to tackle it too big right away Ravenna, why don't you start small, chasing smaller dreams.''
''Why so suspicious, you can support me too, i don't dream small, dreaming small is for idiots.'' gooide ik er lichtelijk gefrustreerd uit, mijn standpunt stond vast, die gratis school ging er komen.
Direct sloeg hij zijn armen in de lucht, zijn hoofd schuddend. ''Sorry babygirl, i was just thinking.'' fluisterde hij, vervolgend met. ''I think you should first focus on other things, then you can always start doing like bigger things.''
Ik zuchtte vermoeid uit, opstaand van de tafel, ik wierp hem een korte blik.
''I am going to make my nephews ready.'' met die woorden liep ik weg, kauwend op de binnenkant van mijn wang.
Ik sloeg de deur open, knielend tussen de bedden van mijn neefjes in.
''Goedemorgen mijn lieverds.''

''Woont Peter Pan hier, ik kan niet wachten tot we hem zien.'' lachend keek ik toe hoe Vince zijn zenuwen probeerde weg te slikken, vol spanning stond hij wachtend in de rij voor de attractie, zelf had ik geen idee wat ik ervan moest verwachten, enkel dat het Peter Pan gerelateerd was.
Peter pan was ook één van mijn favoriete sprookjes, naast Hercules en Mulan.
''Tante, wat als Peter Pan niet wil dat we langskomen.'' ik grinnikte, strelend door zijn blonde krullen, ik knielde neer naast hem zodat we op dezelfde ooghoogte zaten. ''Kijk Vince, al deze mensen hier, komen ook op visite bij Peter Pan, dat vind die enkel gezellig geen zorgen.''
Vince knikte twijfelend, maar richtte zijn blik toen weer naar voren, starend naar de mensen voor hem, hij hupte zenuwachtig heen en weer en ik kon er enkel van genieten.
''Daar zijn we dan.'' ik trok Vince zachtjes met me mee, stappend in het karretje voor ons, Harry en Rayvin gingen in het karretje achter ons zitten.
Ik keek glimlachend toe hoe Rayvin in de armen van Harry klom, zijn hoofd nestelend tegen zijn borstkas aan.
Niet veel later sloten de beugels en begon het karretje te zweven als het ware, direct kreeg ik een Efteling gevoel.
''Tante dit lijkt een beetje op de droomvlucht.'' fluisterde Vince zachtjes, alsof hij mijn gedachten kon lezen.
Ik grinnikte, de Efteling was zijn favoriete park in Nederland, direct werden mijn gedachten terug gezogen naar de zomers in Nederland, waar we wekelijks een bezoekje brachten aan de Efteling, samen met mijn zus en zwager.
Ik staarde verwonderd om me heen, kijkend naar alles wat voorbij raasde, het karretje zweefde boven Londen precies zoals in het sprookje verteld werd, echter hoorde ik Vince een diepe zucht slaken toen het karretje de Big Ben passeerde.
''Wat is er Vince.'' vroeg ik hem vragend, ik begreep niet waar zijn plotselinge stemmingswisseling vandaan kwam, mijn arm sloeg ik strakker om hem heen. ''Niks, ik wil gewoon niet dat je teruggaat naar Engeland.'' zei hij met een beteuterde blik, ik beet op mijn lip, geen antwoord hebbend op zijn uitspraak, enkel een schuldgevoel borrelend in mijn onderbuik.
Ik draaide mijzelf om, ik keek glimlachend toe hoe Harry vrolijk alles aan het aanwijzen was, terwijl hij zijn arm strak om Rayvin heen geslagen had. ''Vind je het mooi Rayvin?'' riep ik lachend, opmakend uit zijn verwonderde blik, zijn mond stond open en zijn blauwe ogen waren extreem verwijd, Rayvin knikte dromerig, een grote glimlach verscheen op zijn gezicht. ''Harry, do you like it.'' grinnikte ik, Harry trok zijn mondhoeken omhoog.
''Do you like it loony freckle, a little birdy told me you love Peter Pan huh.'' hij knikte naar Rayvin die me lachend aanstaarde. Ik trok mijn wenkbrauwen vermaakt omhoog. ''I do actually.'' grinnikte ik met dichtgeknepen ogen.
''Tante kijk... wow.. Neverland.'' ik draaide mijzelf om, Vince zijn vingertje volgend, mijn mond viel open, even leek ik terug getrokken in de tijd, het leek alsof mijn jeugd dromen vervult werden en met grote ogen keek ik naar het decor wat zich onder ons bevond, ik wreef verwonderd in mijn ogen, de uitspraak ik wil naar Neverland, was nu uitgekomen, het was prachtig.
Toen de attractie tot zijn eind kwam, stapte Vince uit met een teleurgestelde blik, ik greep zijn hand beet. ''Kom op Vince, er zijn nog veel meer prinsessen en prinsen die we vandaag moeten bezoeken.''
Hij knikte, zijn kuiltjes verschenen in zijn wangen.
''Dit is het beste kerstcadeautje ooit.''
Buiten aangekomen greep ik Harry's hand lachend beet, met gekrulde mondhoeken bestudeerde ik zijn gezicht. ''That was fucking amazing Harry.'' kirde ik vrolijk, ik leek wel een klein kind op dit moment, echter leek hij erom te kunnen lachen, in mijn wangen knijpend. ''I'm glad loony freckle, you looked very happy, i watched you.'' lachte hij, terwijl hij me met twinkelende ogen bestudeerde.
We liepen door, op naar het volgende kasteel of attractie, het lag er een beetje aan waar we tegenaan liepen.
Na een lange dag, namen we uitgeput plaats in het restaurant, Rayvin klom enthousiast naast Harry, ik wierp Harry een vermaakte blik, ik knikte naar Rayvin en lachend zei ik ''He likes you.'' Harry lachte zelfingenomen en sloeg zijn arm om het kleine mannetje heen, hem nog dichter tegen hem aandrukkend. ''Who doesn't.'' grinnikte hij met een enorme grijns, wetende dat ik niet heel goed tegen zulke grappen kon. ''Hmm, where should i start.'' snauwde ik hem arrogant terug, mijn lippen haast op elkaar geperst, om niet in lachen uit te barsten, hij humde eens ongeïnteresseerd en met een niet vermaakte blik, grijpend naar de menukaart op tafel, ik volgde zijn blik, zijn ogen waren lichtjes bij elkaar geknepen en met een frons bestudeerde hij de kaart. ''So the boys will get a..'' ik trok mijn wenkbrauwen verbaasd omhoog, mijn keel schrapend.
''The boys can choose for themselves, hmm?'' Harry beet op zijn lip, ongemakkelijk staarde hij terug in mijn ogen.
''Sorry.. I didn't meant to..'' ik wuifde hem ongeïnteresseerd weg, mijn blik ditmaal werpend op de twee jongens die zich bevonden aan tafel. ''Jongens, wat willen jullie eten.'' ik trok de menukaart uit de handen van Harry, op de kaart stonden enkele plaatjes afgedrukt, Vince keek met een priemende blik over de kaart heen, maar wees toen enthousiast het plaatje aan met de Peter Pan beker.. Uiteraard. ''Ik wil die tante.'' zei hij vrolijk, heen en weer wiebelend op zijn stoel. Ik knikte, de kaart nu omdraaiend naar Rayvin die geduldig aan het wachten was op zijn beurt. ''En jij jongen?'' vroeg ik hem.
Rayvin wendde zijn blik verlegen af, wijzend naar het Assepoester menu.
''Mag... Ik die?'' vroeg hij onzeker. Ik grinnikte. ''Tuurlijk mag je die.'' Harry trok zijn wenkbrauwen vermaakt omhoog.
''A princess menu..'' ik rolde mijn ogen met een grote glimlach op mijn gezicht. ''Oh shut up Styles let him be.''
Niet veel later kwam de serveerster aangelopen, zelfs de serveersters waren verkleed als prinsessen.
Vince staarde haar met grote ogen aan, verwonderd en verbaasd tegelijkertijd.
''Can i take your order please.'' vroeg ze vriendelijk, een paar keer extra knipperend met haar belachelijk lange wimpers naar Harry, in een poging hem te verleiden of ik had geen idee wat ze überhaupt probeerde, wat ze ook probeerde het zag er niet uit, haarzelf voor zijn voeten werpend terwijl ze dat belachelijk apenpakje droeg. Ik rolde mijn ogen geërgerd, haar een felle blik werpend. ''Yes, you can actually.'' snauwde ik haar toe, de kaart duwend in haar handen.
Snauwend gaf ik de bestelling door, haar vieze smerige blik goed in de gaten houdend.
Ook Harry gaf zijn bestelling door, met zijn gezicht strak in de plooi duwde hij de andere menukaart in haar handen, ik zag hoe ze hem flirterige blikken bleef werpen, desondanks hij haar geen interesse toonde, en toch kon ik het niet helpen om echter jaloers te knauwen aan de binnenkant van mijn wang, nadat ze weggelopen was keek Harry me met een grijns aan.
''So loony freckle.'' begon hij lachend, mijn gezicht in hem opnemend.
Ik zuchtte opnieuw geërgerd uit, spelend met de ringen om mijn vingers.
''Oh shut up Styles.''

''Should we call your family now?'' stelde Harry voor nadat hij de videochat met zijn ouders had afgesloten, ik wierp een blik op Vince en Rayvin die druk aan het spelen waren met hen nieuwe speelgoed die ze deze avond gekregen hadden, het was kerstavond en alhoewel ik het enorm leuk vond het te vieren met mijn neefjes en Harry, miste ik mijn zus enorm erg.
''Vince, Rayvin kom we gaan mama en papa bellen.'' tegelijkertijd blikte ze op, en met een vaart kwamen ze op ons afgerend, dat hoefde ik geen tweede keer te zeggen.
mijn zus nam meteen op en direct trok haar gezicht in een enorme glimlach. ''Jongens!'' schreeuwde ze vrolijk, ze zwaaide enthousiast, Richard bij haar roepend. ''Rich, de jongens en Ravenna, kom.'' niet veel later verscheen mijn zwager ook in beeld, in zijn hand een mok geklemd. ''Fijne kerstavond.'' zei ik grinnikend, Vince dichter tegen me aan trekkend, mijn zus zuchtte zachtjes. ''Jullie ook, is het leuk geweest.'' vroeg ze, Vince en Rayvin begonnen door elkaar heen te ratelen, elkaar ruw onderbrekend en duidelijk gefrustreerd door elkaar.
''En jij Ravenna, heb jij het naar je zin gehad.'' onderbrak ze de jongens na korte tijd, ik humde, ik liet mijn ogen kort glijden over Harry, hij blikte glimlachend tussen het scherm en mij en mijn neefjes in, hij had geen idee waar we het over hadden, maar aan zijn gezicht te zien genoot hij ervan om me zo te zien.
''Ik mis jullie.'' zuchtte mijn zus zachtjes, spelend met haar bruine lok haar, ik glimlachte zwakjes.
''Wij jullie ook.''
Na een paar minuten sprong Vince van mijn schoot af, zijn broertje meetrekkend naar het speelgoed wat uitgespreid lag in het kleine woonkamertje.
''Trusten mama en papa tot snel.'' riepen de jongens in koor, met een zucht sloot ik het gesprek af.

''Tante, ben je nog wakker?'' ik knipperde vermoeid, wrijvend in mijn ogen, ik sloot mijn laptop zachtjes, ik blikte verbaasd in de bruine ogen van Vince.
''Ja, lieverd wat is er, moet je naar de wc?'' hij kwam stilletjes naast me zitten, zijn blik glijdend over de laptop voor mijn neus.
''Wat ben je aan het doen.'' vroeg hij vol interesse.
''Ben je bezig met je boek? Ik hoorde mama en papa er over praten.'' ik streelde liefkozend over zijn wang, hummend.
''Ja, ik ben bezig met mijn boek.'' bekende ik hem uiteindelijk.
''Weet je al wat voor verhaal je gaat maken?'' hij legde zijn hoofd neer op mijn schoot, wrijvend in zijn ogen.
''Ongeveer, wil je niet terug naar bed?'' vroeg ik hem grinnikend, strijkend door zijn blonde krullen.
''Nee, ik kan niet slapen.'' bekende hij.
''Heb je een nachtmerrie gehad?'' hij schudde zijn hoofd.
''Nee, ik heb gewoon een heleboel verhaaltjes in mijn hoofd.'' ik glimlachte, kloppend op mijn schoot.
''Zullen we erover praten, met een kopje chocomelk?'' stelde ik hem lachend voor.
Hij knikte instemmend.
Genietend keek ik toe, hoe mijn neefje in geuren en kleuren aan het vertellen was over zijn dromen, op zijn bovenlip sierde een lichtbruine chocolademelk snor.
Ik streek liefdevol een plukje haar achter zijn oor.
Hij geeuwde vermoeid uit, wrijvend in zijn oogjes, ik streek over zijn wang heen, waarna hij kort giechelde.
''Tante kom je bij mij slapen.'' vroeg hij, expres knipperend met zijn ogen, wetende dat ik toch geen nee zou zeggen, ik humde en trok hem mee van de stoel, ik ging naast hem liggen in bed, met een glimlach sloot ik mijn armen om hem heen, ik hield ervan wanneer hij over zijn dromen vertelde, hij was net als ik een grote dromer.
Ik streelde zachtjes door zijn haar heen, ik zuchtte zacht uit.

''Ik beloof je dat al je dromen uit zullen komen Vince, daar zorg ik voor.''


--
Bedankt voor het lezen!!

Reacties (2)

 • VampireMouse

  Zo noooi 😍😍

  10 maanden geleden
  • ccsx

   ❤️❤️❤️

   10 maanden geleden
 • VampireMouse

  Zo noooi 😍😍

  10 maanden geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen