Haha surprise surprise! (;

Het weekend was begonnen op vrijdag middag rond een uur of drie. Met een opgeluchte zucht nam ik mijn boeken van tafel af en schoof ik ze in mijn handtas. Het was een nogal langdradige les geweest, maar alsnog had ik liever deze les gehad dan zoiets als wiskunde. Achter me klonken de welbekende stemmen die ik al de hele les lang af aan het luisteren was. Ik moest en zou iets vinden om de relatie tussen een student en de leraar uit mekaar te drijven. Gezien de rest van de middag nog vrij leeg was, besloot ik maar een berichtje te sturen naar diverse personen.
Allereerst stuurde ik Hanna een berichtje of ze zometeen langs wou komen, gezien we nog veel te bespreken hadden voor ons plan. Vervolgens stuurde ik Louis -nogal nutteloos eigenlijk- een berichtje met de vraag wanneer we aan het project zouden werken.
Zodra ik het berichtje gestuurd had hoorde ik achter me een sarcastische kuch "ik sta gewoon hier hoor".
Ik draaide me om en zette de beste fake glimlach op die ik maar kon opbrengen. "Ja, wanneer spreken we af? Dit weekend lijkt me wel een strak plan".
"Ehm, ik kijk even wanneer ik tijd heb dit weekend en dan stuur ik je een berichtje, goed?" antwoordde Louis.
"Heb je spannende, andere plannen?" vroeg ik grijnzend.
"Dat gaat jou niks aan" was zijn bitse antwoord, voordat hij langs me af liep en samen met Liam het lokaal verliet. Ik haalde mijn schouders op en liep rustig naar mijn kamer. Mijn telefoon trilde, me vertellende dat Hanna er over een half uurtje zou zijn.
Ik zette de handtas netjes naast het bureau neer en liet me op het bed zakken met de laptop die ik uit de tas gehaald had.
Terwijl ik voor de zoveelste keer door social media scrolde om research te doen, liet ik een zucht horen. Waarom had ik nu juist mensen gekozen die helemaal niet zo actief waren op sociale media?
De deur van de kamer ging open en ik keek glimlachend op naar Hanna.
"Dus, wat is het plan?" vroeg ze glimlachend terwijl ze op het bed plaats nam.
Ik haalde mijn schouders op en ging met mijn hand door mijn haar "ik weet echt niet wat we kunnen doen momenteel. We hebben zo veel informatie van beide partijen, maar wat moeten we er nu mee?"
"Weten we waar ze zijn?" vroeg ze me nu.
"Nou ja, ik gok dat ze naar het appartement gaan in de stad. Lijkt me sterk dat ze de hele middag en avond bij die kamergenoot van Louis zitten. Hoe heet hij ook al weer? Jamie? Irrelevant".
"Ik ken zijn kamergenoot echt niet, heb ook geen flauw idee hoe hij er uit ziet. Maar ik weet wel waar dat appartement is natuurlijk" merkte ze op.
Mijn gezicht lichtte ietwat op "we kunnen ook gewoon daar langs gaan".
"Denk niet dat je veel gaat zien wanneer de voordeur gesloten is" bracht ze in verweer.
"Dat is waar, maar ik ben wel benieuwd waar het is. Al is het maar voor toekomstige dingen die we kunnen plannen" zei ik meer tegen mezelf dan tegen haar.
"Dus.. Je wil langs gaan?"
"Ja, laten we dat doen" zei ik vastbesloten, terwijl ik overeind kwam van het bed.
Hanna trok me weer naar beneden "niet zo snel, ik denk dat we even moeten wachten tot vanavond, wanneer we zeker weten dat iedereen gewoon daar binnen is. Je wil niet al op de gang betrapt worden".
"Goed punt, laten we vertrekken rond 7 uur. Girls night it is vanavond" merkte ik, enigszins enthousiast, op.
"Gaan we ook uit? Gaan we alcohol drinken?" vroeg Hanna ietwat enthousiast. Ze was veel meer van de feestjes dan dat ik dat was.
"Weet je wat.. We maken er een stalk missie van. We gaan ze volgen vanavond. Wie weet bij welke bar we eindigen!" zei ik enthousiast.
Hannah knikte "maar wat als er niemand het appartement verlaat?"
Ik rolde mijn ogen "bederf de sfeer eens niet zo".

Reacties (1)

  • LarryNiam

    Gadverdamme wat is zei een kreep. Gooi die meid weg

    1 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen