Een half jaar later


Met een hand onder zijn hoofd staarde Happy naar het plafond. Er hingen spinnenwebben in de hoek. ‘Er was geen nieuws?’ vroeg hij.
Het was al een paar uur geleden dat Tig bezoek had gekregen van Kozik. Als er wel nieuws was geweest had zijn broeder dat inmiddels wel laten weten, maar Happy voelde toch de behoefte om het te vragen. In de eetzaal had hij dat niet willen doen, hij probeerde zo min mogelijk over Dana te praten waar anderen waren. Tig was de enige die hij vertrouwde. Zelfs de twee broeders van Tacoma vertrouwde hij niet honderd procent, aangezien hun maat de reden was dat ze hier nu waren. En zijn vader – na tweeënhalf jaar wist hij nog steeds niet wat hij daarvan moest vinden. Wel was hij nog steeds zijn vertrouwen niet waard. De enige manier waarop hij op Happy’s vergeving kon rekenen was door Dana weg te krijgen bij haar ontvoerder.
      ‘Nee. Sack is nog steeds bezig met hypnotherapie en meer van die shit, maar tot nu toe heeft het niets opgeleverd,’ antwoordde Tig vanaf het onderste stapelbed. ‘Hij weet echt helemaal niets meer.’
      Happy geloofde ook niet dat daar nog verandering in zou komen. Niet na zo’n lange tijd. ‘We hebben lang genoeg gewacht. We hebben fucking veel te lang gewacht.’
      Ze was al twee jaar een gevangene. En haar cel was veel erger dan die van hem. Kozik had hem verteld dat ze een kind had gekregen, dat Maddox het vermoord had en naar Juice had gestuurd. Een of andere grapjas had het zelfs nog lollig gevonden om hem foto’s van het lichaampje toe te sturen. In zijn leven had Happy aardig wat mensen ontmoet die ze niet allemaal op een rijtje hadden, maar Maddox spande echt de kroon.
      Hoe goed Happy normaal gesproken ook mocht zijn in het negeren van zijn gevoelens, de onmacht en de woede vanwege wat er met zijn zusje was gebeurd, verliet nooit zijn lichaam. Het broeide altijd onder de oppervlakte, zocht altijd naar manieren om eruit te barsten. Het wilde niet opgesloten zitten. Het wilde dingen kapot maken, wilde mensen verscheuren, wilde iedereen in deze godvergeten plaats de schedel inslaan. Hij kon echter geen moer zonder zichzelf verder in de nesten te werken. En toch ging hij het doen. Het kon hem geen zak schelen of hij in een isoleercel of zelfs op de elektrische stoel terechtkwam – zolang hij de informatie maar kreeg die hij nodig had.
      ‘Wil je het plan uitvoeren?’ vroeg Tig na een tijdje.
      Er was geen greintje twijfel in Happy’s gedachten. ‘Ja.’

Het plan was er al een lange tijd geweest en ook al meerdere keren doorgesproken. Toen ze te horen hadden gekregen dat Sack was ontsnapt of vrijgelaten, hadden ze eerst willen afwachten of zijn geheugen nieuwe informatie zou opleveren.
      Happy’s plan berustte namelijk alleen op een onderbuikgevoel. Een instinct. En hoewel hij gewend was zijn instinct blind te volgen, stond er nu wel heel veel op het spel. Als hij het verkeerd had, was het klaar. Dan leverde het hem geen flikker op en was zijn kans op informatie verkeken.
      Al vanaf het begin had hij de bewakers in de gaten gehouden. Hij wist dat sommigen voor Maddox werkten, het was alleen de vraag welke. Eentje was hem in het bijzonder opgevallen. Hij oogde nerveuzer dan de anderen en Happy voelde zijn blik vaak op hem rusten. Op momenten dat hij die blik beantwoordde, keek de man duidelijk weg.
      Hij had iets te verbergen of hij was fucking gay, hij kon het niet helemaal uitmaken. Maar gezien de omstandigheden, leek de eerste reden hem het meest voor de hand liggend. De kans was groot dat hij op Maddox loonlijst stond.
      Hoe hij een bewaker moest afzonderen was een vak apart. Schoorvoetend had hij zijn vaders hulp toegestaan. Hij zat hier al gevangen toen Maddox nog geen tien jaar oud was en in de afgelopen twee decennia had hij zo zijn eigen contacten onder de bewakers. Het waren twee van deze bewakers die de derde vergezelden toen ze op een in scène gezet gevecht in de douches afrenden. Zonder al te veel verzet lieten de twee zich overmeesteren door een aantal gevangenen die zijn vader had opgetrommeld. Happy zelf nam de zenuwachtige overgebleven bewaker onder handen. Met twee harde dreunen lag hij op de grond en kon Happy hem zijn wapens afnemen. Daarna sleepte hij hem naar een hoek toe.
      De andere mannen bleven op afstand. De meesten wisten van het complot, maar degenen die dat niet deden waren nieuwsgierig naar wat er zou gebeuren. Niemand zou het aftuigen van een bewaker in de weg staan.
      In een hoek van de douche klemde Happy een knie tegen de mans keel. Het was een vadsige kerel bij wie het angstzweet nu al over zijn hoofd droop.
      ‘Weet je wie ik ben?’ vroeg hij op een lage toon.
      De man staarde hem met grote, bange ogen aan. Het maakte Happy aan het twijfelen. Waarom zou Maddox in vredesnaam zo’n zwakkeling in huren? Hij zette iets meer druk op de nek, hoewel hij er wel voor zorgde dat die niet zou breken. Zijn vingers graaiden langs Happy’s laars, maar de druk van zijn teen was voldoende om de man in ademnood te laten komen.
      ‘Nou?’
      Hij dacht dat de man knikte en keek even over zijn schouder. Tig en zijn vader hurkten naast hem neer en duwden de man met zijn schouders tegen de grond. Happy nam een doosje spelden van zijn vader aan dat een van de corrupte bewakers had meegenomen, zakte door zijn knieën en haalde de deksel eraf.
      ‘Ik wil dat je me alles vertelt wat je over Maddox weet.’
      ‘W-wie?’ bracht de man met bevende lippen uit.
      ‘En elke keer als ik vermoed dat je liegt, doe ik dit,’ ging Happy onverstoorbaar verder. Hij greep de hand van de man, zette de punt van naald onder de nagel van zijn middelvinger en duwde hem naar voren.
      De hand van zijn vader zorgde ervoor dat zijn geschreeuw niet verder kwam dan de deuren van de doucheruimte. Achter hem klonken wat aanmoedigende kreten, maar na een giftige blik over zijn schouder werden ze stil en begrepen ze waarschijnlijk dat het feestje over was als andere bewakers op het lawaai afkwamen.
      ‘Ik weet dat je voor Maddox werkt,’ blufte Happy. ‘Zelfs als je zo bang bent dat je je ingewanden eruit kotst zal ik niet stoppen. Hij heeft mijn zusje en jij bent de enige lead die we hebben.’ Hij verplaatste zijn hand iets zodat hij een nieuwe vinger beethad en dreef er opnieuw een naald in. Het lichaam van de man schokte, zijn ogen rolden in zijn hoofd door de pijn en aan het gezicht van zijn vader zag hij dat de bewaker in zijn hand beet terwijl hij naar lucht probeerde te happen. Zijn vader verroerde zich niet. De blik in zijn ogen was ijskoud – en voor het eerst in zijn leven zag Happy een overeenkomst tussen hemzelf en zijn vader.
      ‘Hoe neem je contact met hem op? Til je andere hand maar op als je bereid bent te praten, anders gaan we nog gewoon even verder.’ Hij pakte een nieuwe speld uit het bakje.
      Net toen hij de pink beetpakte, ging de andere hand trillend omhoog. Happy verplaatste zijn blik naar het betraande gezicht.
      ‘Haal ze eruit,’ fluisterde man en hij staarde naar de stukjes naald die nog onder zijn nagels vandaan kwamen.
      ‘Nee. Hoe contacteert hij je?’
      ‘Hij – hij belt me,’ hakkelde de man. ‘Altijd met een onbekend nummer dat niet te traceren is.’
      ‘Hoe betaalt hij je?’
      ‘N-niet.’ De lippen van de man beefden, zijn stem was slechts een fluistering. ‘Hij heeft mijn dochter.’
      Happy zag dat hij de waarheid sprak. Het verklaarde ook waarom hij zo’n nerveus wrak was. Toch riep dat geen medelijden op – hij stond nog steeds aan Maddox’ kant.
      ‘Vertel me alles wat je over hem weet.’
      ‘Dat is bijna niets. Ik heb een privédetective ingehuurd toen mijn dochter tweeënhalf jaar geleden verdween. Ze had net een paar weken een vriend en hij dacht dat die haar had meegenomen. Ik moest er rekening mee houden dat haar ontvoerder zich in de seksindustrie bezighield. Maddox verhandelt vrouwen, denk ik.’
      Happy klemde zijn kaken op elkaar. Ze hadden de wapen- en drugshandelaars uitgekamd, maar de seksindustrie? Daar had hij geen moment aan gedacht – en wat verkocht er nou beter dan seks? En het was dus geen gewoon bordeel dat hij hield. Waarschijnlijk coördineerde hij verschillende hoerenhuizen en leverde hij onwillige meisjes aan rijke perverse kerels die geen voldoening haalden uit het neuken van een gewone hoer.
      Hij balde zijn handen tot vuisten. Als Maddox Dana ooit zat was, zou hij haar daar lozen. In een smerig bordeel in een of andere godvergeten schuur waar niemand haar ooit zou kunnen vinden. En waarom Maddox toegang had tot middelen die een geheugen konden wissen, begreep hij nu ook. Dat was vast handig wanneer er een ontsnapte, of wanneer er een flinke som losgeld betaald werd.
      Happy stond op. Meer informatie zou hij niet krijgen. Als die vent meer had geweten, had hij niet zolang naar Maddox’ pijpen gedanst.
      Net toen hij overeind stond, boog zijn vader zich voorover. Heel even zag Happy de schittering van een mes, voordat het lemmet in de hals van de man verdween.
      Happy trok aan zijn vaders arm. ‘Wat doe je?’ gromde hij.
      ‘Voorkomen dat Maddox ooit te horen krijgt dat hij gepraat heeft,’ antwoordde hij simpel. ‘Ik regel dit, zoon.’

En hij regelde het. Happy hoorde nooit meer iets over de gedode bewaker. Van zijn vader hoorde hij evenmin wat. De daaropvolgende dagen was hij nergens te zien, en pas drie dagen later, vlak voordat hij eindelijk een contactmoment met Kozik had om te vertellen wat hij te weten was gekomen, hoorde hij dat zijn vader een jaar lang in de isoleercel zou verblijven.
      Een wonder op zich – dacht Happy. Ieder ander was waarschijnlijk op de elektrische stoel terechtgekomen.

Reacties (2)

 • AmeranthaGaia

  ‘Hij heeft mijn dochter.’

  Het is waarschijnlijk niet waar, maar ik ben constant superwanhopig naar antwoorden op van alles en nog wat, dus vanaf nu heb ik de theorie dat die vader Lottes vader is en dat hij met zijn dochter Lottes zusje bedoelt, want die werd toch ook gevangengehouden door Maddox?

  1 jaar geleden
  • Croweater

   Holy shit hahaha nee daar had ik niet bij nagedacht but damn dat is echt wel een gaaf idee! Ik denk dat ik die theorie maar eens ga laten uitkomen hehe.

   1 jaar geleden
  • NicoleStyles

   Die reactie van AmeranthaGaia had ik dus ook al 😅🙈

   1 jaar geleden
  • VampireMouse

   Ik dus ook hahaha ....
   Maar t ider dat hij dus meerdere meisjed heeft jaagd me meer angst aan dan het feit dst de vader van Happy iemand heeft vermoord.

   1 jaar geleden
 • Sunnyrainbow

  Pff dit verhaal is zo spannend!

  1 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen