Na die dagen kwam mijn broer thuis en werd geholpen door mijn moeder. Ik had het schoolleven en stage leven weer wat opgepakt, want ik moest tot slot door en mijn mentor had geen begrip.

Ik sliep erg slecht, kon niet in slaap komen, werd vaak wakker en vroeg wakker.
Meestal rond het tijdstip dat gebeld werd. Na een paar weken was ik het dan ook beu. Met een flinke slaapgebrek en af en toe huilbuien in de nacht, die bijna overgingen naar hyperventileren ging ik naar de dokter. Daar kreeg ik slaappillen van. Daardoor moest ik de hele nacht kunnen door slapen.

Echter was dit niet het geval en ontwikkelde ik angsten.
Ik werd dromend waker en kreeg paniek aanvallen.
Tijdens mijn rijlessen zat ik in de paniek, ik durfde de snelwegen niet meer op, in de avond rijden vond ik vreselijk en wegen met bomen, zag ik alleen de bomen. Ik sloot mij meer en meer af voor de buitenwereld.

Op kampen met scouting vond ik helemaal niet meer leuk, het van huis zijn, wat als er iets zou gaan gebeuren? Ik kon niet slapen tot iedereen veilig in zijn bed lag en als iemand voor 9 uur in de ochtend en na 9 uur in de avond belde zat ik al weer te huilen want er was vast iets naars aan de hand.

Daarnaast kwam steeds vaker de gedachte op 'was ik het maar geweest' . Die gedachte begon ook langzaam aan zijn eigen leven te leiden. Wie zou er op mijn begrafenis zijn gekomen? Vast een stuk minder mensen, minder mensen die mij missen.

Tijdens één van mijn paniek aanvallen floepte ik dit er per ongeluk uit en dit was voor mijn moeder genoeg. Zij had echt wel door dat het niet goed ging, maar vond dit niet meer dan logisch na alles. Dit was het moment voor een psycholoog, want met deze gedachtes kon het niet lang goed gaan.

Reacties (1)

 • Necessity

  Wat een heftige tijd moet dit voor je zijn geweest. Fijn dat je moeder het zo serieus op heeft gepakt.

  1 jaar geleden
  • IrishNialler

   Dit was inderdaad een vrij heftige tijd. Ik ben dol blij met mijn moeder, zij wist wel dat het niet goed ging, maar hoe ver dat ging wist ze ook niet

   1 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen