wirwar van hoofdstukken, maar zo zit het nou eenmaal in mijn hoofd.
Onderaan dus ook een stukje over het ongeluk zelf wat er nou gebeurd is, voor jullie duidelijkheid en ook voor mijzelf=)

Voor ik bij iemand terecht kon hadden we nog regelmatig contact met de politie. De twee politiemannen die mijn broer bevrijd hadden, waren erg aardig. Zij wilde graag weten hoe het ging en vroeg naar de behoefte of we naar het plekje wilde.

Ikzelf wilde dit erg graag om te kunnen zien met mijn eigen ogen. Gelukkig wilde mijn broer en ouders dit ook. Want waarom zou ik dit wel willen en zij niet? Dus zo gezegd, zo gedaan. Met de auto achter de politie aan de snelweg op en vlakbij de plek de vluchtstrook op. De politie zou een teken geven en pionnen weg zetten. Zo zouden anderen mensen zacht rijden en konden wij veilig even de tijd nemen.

Met één van de politiemannen bij ons voor uitleg staken we dan ook over en liepen we naar de plek. Daar kregen we uitleg en hoe ze hem gevonden hebben.

Dit was ergens heel erg fijn. Ik kan nu langs de plek rijden zonder dat ik er persé naar moet kijken van mijzelf. Het blijft altijd een naar plekje. Als ik richting de afrit gaat denk ik altijd even aan het ongeluk en de nasleep maar ik rijd er wel langs. Ik vermijd het niet en heb dit nooit gedaan. Nu kom ik hier ook niet zo vaak langs dus dat scheelt wel.
Mijn broer was samen met collega's naar een verjaardag. Mijn moeder had kennelijk een voorgevoel en riep nog dat hij zijn gordel aan moest doen, terwijl dit zeiden we nooit. Dit was iets wat je deed. Op het feestje was het bier op en mijn broer wilde graag de stad in. Zijn beste vriend was er pas laat want hij had gewerkt. Zonder bier dus, is hij zijn busje ingestapt en wilde ze naar de stad. Op de afrit zijn ze in de slip geraakt, daarna zijn ze eruit geraakt. Voor ze wat konden zeggen zijn ze weer de slip in geraakt en tegen een boom aan geknald.

De precieze oorzaak is niet bekend, al denken wij dat het de mos was. Toen wij daar gingen kijken zat het mos tot midden op de wegdek, het had wat geregend dus dat is geen combi. Er was geen drank of drugs in het spel en hij reed eerder te zacht dan te hard.

Na de klap (zoals mijn broer dus verteld) , die zwart was, was mijn broer bewust dat het een ongeluk was. Hij dacht wat geluiden te horen en wilde uit de auto. Hij heeft toen zijn beste vriend geroepen en toen hij geen reactie hoorde zijn telefoon gepakt. Deze was echter kapot. Ergens had hij het besef dat zijn vriend er slecht aan toe was. Hij droeg namelijk geen gordel. Zonder naar hem te kijken wist hij de telefoon van zijn beste vriend te pakken en waarschijnlijk in paniek, wist hij niet meer hoe hij een noodnummer kon bellen. Omdat het donker was en de lampen stuk waren is hij gaan seinen met de zaklamp. Een bewaker van een winkelcentra vlakbij, heeft de klap gehoord en 112 gebeld. Die zijn eerst naar de verkeerde afslag, waar vaak een ongeluk gebeurd, gereden dus mijn broer in paniek. Uiteindelijk heeft een voorbij rijdende auto het gezien en gebeld.

Mijn broer zat vast met zijn been door de indeuk. Toen de brandweer hem wilde uitleggen hoe ze hem los gingen maken reageerde hij met 'Tsja dat weet ik al van tv van toen ik klein was' Vervolgens toen hij vrij was en gecheckt is, heeft hij ons huistelefoonnummer opgedreund en erbij gezegd dat onze telefoon vaak haperde en dus dat ze vaker moesten proberen. In de ambulance heeft hij ook te horen gekregen dat zijn vriend was overleden.

Gek genoeg zegt al het hulppersoneel dat mijn broer een wonder was. De boom stond namelijk voor zijn neus en hij had er grof gezegd, niet meer moeten zijn. Dat was toen best heftig om te horen. Nu heeft hij verteld dat toen de klap was, hij onze opa zag. Dus wij zijn overtuigd dat mijn opa zijn beschermengeltje is..

In de dagen na het ongeluk kwam er, zoals bij alles, een krantenartikel online uit. Als je ziet hoe mensen eronder reageren, dat is heftig. Zelf dacht ik vaak ook''oh die reed te hard of heeft vast gedronken' maar mensen zo is het dus niet. Ik kan dus uit ervaring afraden om dat soort comments te geven eronder. Dat doet namelijk erg veel pijn.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen