Ik doorzocht koortsachtig met mijn ogen de ruimte, op zoek naar de bekende blik van mijn broer. De hoop zonk me met de seconde meer in de schoenen. Het was me niet opgevallen dat hij veel gedronken had. Volgens Gemma had hij maar één glas vast gehad. We hadden nog een tweede keer de ruimte doorgelopen en Jamie en Liam beweerde hetzelfde te gaan doen. Die ene andere vriend van ze, Dave heette hij volgens mij, was ook nergens te bekennen. Jamie zei echter dat de kans klein was dat hij bij Louis was, gezien Dave zijn prioriteiten normaal bij meiden legde en Dave en Louis nu ook weer niet zó close waren. Harry had met een chagrijnige blik de gehele nachtclub ondersteboven gekeerd. Hij had meerdere rondes gelopen en aan meerdere mensen foto's van Louis laten zien om te vragen of ze hem gezien hadden. Echter zonder enig succes.
"Kom, we gaan buiten kijken" zei Gemma nu tegen me. Het was veel te koud om momenteel buiten te gaan staan, maar je wist het maar nooit. Wellicht was hij toch dronken genoeg dat hij de kou niet voelde, ondanks dat we maar één glas gezien hadden. Of wellicht had hij zin gehad in een joint? Ik vond Louis niet echt het type voor drugs, maar je wist maar nooit met zijn wisselvallige stemmingen van tegenwoordig.
Ook buiten was niets te bekennen. We vroegen een aantal mensen of ze hem gezien hadden, maar ze leken allemaal te dronken te zijn om een fatsoenlijk antwoord te geven. Gemma staarde bezorgd naar me en ik haalde mijn schouders op. Ik probeerde hem te bellen, maar na zo'n 5 keer proberen wist ik dat het niets op ging leveren.
"Wat doen we nu?" vroeg ik bezorgd.
"We moeten verder de omgeving doorzoeken. Of zou hij naar huis gereisd kunnen zijn?"
"Wat? No way dat hij zonder iets te melden naar huis gereisd zal zijn” mompelde ik verward. Dit was niet hoe Louis in mekaar stak.
"Ik ga nog een keer bellen" stelde ik vast. Deze keer ging de beltoon gelijk naar voicemail. Ik keek Gemma bezorgd aan "de telefoon staat volgens mij uit".
Harry kwam nu naar buiten gestapt en keek verwilderd om zich heen "en?"
"Niks, volgens mij is zijn telefoon zojuist uit gezet" deelde ik mede.
"Telefoon uitgezet? Dat kan hij nooit zelf gedaan hebben. Mijn Louis is toch niet zo?" vroeg hij, meer aan zichzelf van iemand anders.
"We hebben niet goed opgelet" mompelde hij.
"Hmm?" vroeg Gemma.
"We hebben niet goed opgelet!" schreeuwde Harry nu. We schrokken ons beide natuurlijk een ongeluk van zijn uitval.
"Nou sorry hoor, maar ik heb de hele avond een oog in het zeil gehouden en hij heeft echt maar één glas gehad" zei Gemma nu opstandig.
"Overduidelijk niet genoeg, want hij is alsnog verdwenen!" riep Harry terug terwijl hij nerveus met zijn handen door zijn haren harkte.
"Ik heb jou nog helemaal niets horen zeggen over wat hij van tevoren deed dus hou maar gauw op hoor!" bracht Gemma boos in verweer.
"Shh, kappen beide!" zei ik nu terwijl ik er een hand tussen hield.
"Met ruzie maken gaan we hem niet vinden" voegde ik toe.
Zowel Harry als Gemma keek me even verdwaasd aan en knikten toen.
"Waar is die ene vriend nu?" vroeg ik, gezien ik daar dus echt helemaal niets van vernomen had.
"Dave bedoel je? Goede vraag. Wellicht is hij bij Louis.." begon Harry nu bedenkelijk.
"Dat weten we niet zeker. Die andere kerel zei dat de kans klein was. Ik ben zijn naam iedere keer kwijt... Jamie of zoiets?"
"Ik ga zoeken" zei Harry vastberaden. We konden niet veel meer doen dan hem volgen, gezien het buiten dus echt veel te koud was.
Dave was dichterbij dan gedacht en Harry trok hem abrupt aan zijn jasje van een meid af.
Dave leek nogal verstoord en nogal verward toen hij zag wie hem weg getrokken had.
"Weet je waar Louis is?" vroeg Harry gelijk.
"Nee, hoezo?"
"Hij is weg" zei ik.
"Ik zag hem straks met een meid lopen, maar het leek geheel vrijwillig. Dat is het laatste wat ik gezien heb" zei Dave.
"Waar liepen ze heen?" vroeg Harry gelijk.
Dave wees naar de uitgang. Oh jee, deze zoektocht ging een stuk lastiger en grootschaliger worden dan gedacht.

Reacties (1)

 • EvaSalvatore

  i spy with my little eye....

  a bitch move

  thank you for your time

  banana

  1 jaar geleden
  • Qualantinos

   Ooit overwogen om poëzie schrijver te worden? :o

   1 jaar geleden
  • EvaSalvatore

   Zeker!
   Rozen zijn rood
   Zo ook is wijn
   Wijn is ook wit
   Kersenpit

   1 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen