Het gelach van kinderen schalde om hem heen. Juice staarde vooruit. Ergens in het grote houten schip bevond zijn neefje zich, maar zijn gedachten waren afgedaald naar triestere oorden. Een stille fantasie waar zijn dochtertje over de loopbruggen liep en Dana er lachend achteraan ging. En hij keek toe met een wild bonzend hart, doodsbang dat Tabitha op de een of andere manier zou vallen.
      Een kneepje in zijn knie trok hem terug naar de werkelijkheid. Zoals iedere keer na zo’n dagdroom overspoelde de teleurstelling hem wanneer hij zag dat het niet Dana was om wie hij een arm heen had geslagen, maar Lotte.
      Hij hield van haar – dat deed hij echt.
      Maar niet zoals hij van Dana had gehouden – zoals hij nog steeds van Dana hield. Hij vond het fijn om bij Lotte te zijn, voelde zich altijd wat rustiger als ze naast hem zat. Maar ze lachten nooit totdat de tranen over hun wangen liepen. Ze konden nooit de hele nacht met elkaar blijven praten. Haar aanrakingen zetten hem niet in vuur en vlam, haar kussen lieten hem niet alles vergeten, haar lach raakte hem niet tot in het diepst van zijn ziel.
      Ze was meer dan een goede vriendin, maar ze was niet zijn zielsverwant. Ze was niet Dana.
      Hij wist dat hij dat moest loslaten, dat hij de twee niet constant met elkaar moest vergelijken. Maar het ging vanzelf. Elke keer als hij ergens van genoot, bedacht hij hoe veel meer hij ervan genoten zou hebben als Dana erbij was geweest. Iedere keer als ze hem in haar armen hield nadat hij weer een dipje doormaakte, wenste hij dat het Dana was die hem vasthield. Het ging maar niet over. Hij probeerde het en op sommige dagen was hij echt blij met hun relatie en zag hij de grote sprongen die hij de afgelopen maanden had gemaakt – maar een dag later zakte het soms weer helemaal in, en leek het alsof hij ergens naartoe rende zonder dat zijn bestemming ooit dichterbij kwam.
      ‘Je zit weer te malen,’ zei Lotte zacht.
      Juice haalde diep adem en knikte. Zijn ogen zochten naar Mikey en hij zag dat hij een trappetje beklom. Toen hij op het platform stond draaide hij zich naar een ander jongetje toe en kwebbelde ertegen, blijkbaar had hij een vriendje in de speeltuin gevonden.
      Haar hand gleed in die van hem en ze legde haar hoofd tegen zijn schouder. ‘Denk je dat je ooit nog een kindje wilt?’
      Juice voelde zijn spieren verstijven, een beklemmend gevoel zette op in zijn borstkas.
      ‘Ik bedoel niet nu,’ zei ze zacht. ‘Gewoon… ooit. Ik snap het als je dat niet meer zou willen.’
      ‘Maar jij wilt het wel,’ begreep hij. Eigenlijk had hij er nooit over nagedacht. Tabitha was ook niet gepland geweest, hoewel Dana en hij het al wel over kinderen hadden gehad.
      Haar neergeslagen ogen bevestigden dat. Als hij het niet wilde – betekende dat dan dat ze vroeg of laat bij hem weg zou gaan? Als het haar verlangen was om een kind te krijgen dan wilde hij haar dat niet ontzeggen. Maar een kind van hem? Hoewel Dana had gezegd dat hij zich niet door Maddox moest laten kisten, wilde hij niet weer zoiets kostbaars verliezen. Hij maakte zich al zorgen om zijn neefje, was bang dat Maddox hem iets zou aandoen. Maar een eigen kind… hij was veel te bang het weer kwijt te raken.
      ‘Misschien als hij dood is,’ mompelde Juice. ‘Of als ik jaren niets van hem gehoord heb.’
      Maar dat eerste zou betekenen dat Dana terugkwam – en het tweede dat ze naar alle waarschijnlijkheid dood was.
      Hij slikte moeizaam. ‘Maar als je daar niet op wilt wachten dan snap ik dat. Ik heb al zo’n grote invloed op je leven, ik wil je die wens niet ontnemen omdat ik mijn angst niet onder controle heb.’
      Zijn telefoon ging af en hij keek Lotte verontschuldigend aan. ‘Ja?’
      ‘Ben je thuis?’ klonk Jax’ stem. ‘We hebben nieuwe info die je moet natrekken.’
      ‘Over – over Dana?’ vroeg hij ademloos.
      ‘Ja, over Maddox’ bezigheden.’
      Direct sprong hij overeind. Nieuwe energie raasde door zijn anderen. ‘Mikey!’ riep hij. ‘We gaan!’ Hij verbrak de verbinding.
      Lotte keek hem met grote ogen aan. ‘Wat is er?’
      ‘Maddox. Ze hebben iets over Maddox gevonden.’

Tot diep in de nacht zat Juice achter zijn laptop. Lotte was al naar bed gegaan. Hij wist dat hij de volgende ochtend beter kon verdergaan, maar het lukte hem niet om zich van het scherm af te keren. Eindelijk kon hij wat doen. Eindelijk wisten ze wat.
      Maddox verdiende zijn geld binnen de seksindustrie. Hij verhandelde vrouwen, had Happy aan Kozik verteld. En dus hackte Juice in verschillende politiedatabases en maakte hij een lijst van vrouwen tussen de achttien en dertig die verdwenen waren – hij nam aan dat die het meeste geld opleverden. Door getuigenverslagen te lezen en de plaats waar ze voor het laatst gezien waren met elkaar te combineren, hoopte hij een patroon te herkennen. Maddox moest die meisjes ergens vandaan halen… Zodra hij een beetje wist waar hij moest zoeken, zou hij het dark web opgaan, daar waren vast wel contactgegevens te vinden. Misschien kon hij doen alsof hij een meisje wilde verkopen en op die manier een ingang creëren.
      Zijn ogen gleden langs de namen en bleven hangen op Bakker. Lottes achternaam. Aangezien haar vader Nederlands was, viel dat direct op. Hij klikte het bestand aan, zijn handen voelden plotseling klam. Dit moest toeval zijn.
      Zodra hij het bestand opende en het blondharige meisje zag, bevroor hij tot op het bot. Dat was Lottes zusje. Hij zag het overduidelijk. Hij speurde verder, zocht naar haar familieleden en zag dat ze inderdaad een oudere zus had. Anne Lotte Bakker. Het stond er echt.
      Voor zeker vijf minuten staarde Juice naar het scherm, probeerde hij te bevatten wat hij zag. Ze had nooit iets over een verdwenen zusje gezegd, ze…
      En toen ramde het besef hem keihard.
      Maddox had haar zusje.
      Al die tijd had ze geweten hoe Maddox zijn geld verdiende, had ze geweten hoe ze hem hadden kunnen vinden. Al die tijd had ze gedaan alsof ze van hem hield, had ze…
      Met een brul stond hij op en hij duwde zo hard tegen de tafel dat deze kantelde en op de grond viel. Ook zijn laptop kwam met een klap op de vloer terecht.
      Juice maalde er niet om. Hij voelde alleen een intense woede door zich heen vlammen omdat het meisje voor wie hij zich na zoveel moeite had opengesteld, hem bedrogen had.
      Ze gaf niets om hem. Ze werkte voor de man die zijn leven had verwoest.

Reacties (6)

 • NicoleStyles

  :OOoh GOD... nu gaan we het beleven.:O

  1 jaar geleden
 • VampireMouse

  Wooooooooow... Ik had ook alles kort en klein geslagen sws.. Al hoop ik dat hij haar niet in elkaar slaat. In ieder geval niet tot ze haar verhaal heeft gedaan!

  1 jaar geleden
 • AmeranthaGaia

  Maddox had haar zusje.

  Ik weet niet waarom, maar ik vind het eigenlijk toch niet zo leuk dat hij het eindelijk weet dan ik had gedacht. Ik heb Lotte nou nooit extreem veel gemogen, maar dit vind ik dan toch wel weer zielig...

  1 jaar geleden
 • EvaSalvatore

  oh boy....

  1 jaar geleden
 • Sunnyrainbow

  O god nee, Juice geen domme dingen doen.. Niet je gedragen als Maddox!

  1 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen