Lotte sliep niet diep.
      Vanaf het moment dat Jax gebeld had, was ze onrustig. Ze had niet echt durven doorvragen, bang dat Juice haar doorzag. Daardoor tastte ze in het duister over wát de mannen hadden ontdekt. Ze had overwogen om Maddox te bellen en hem te vertellen dat ze iets op het spoor waren, maar ze had het niet gedurfd, bang dat Juice haar wederom zou betrappen.
      Toen er gestommel in de woonkamer stond en ze dingen hoorde omvallen, schoot ze meteen uit bed. Was er een inbreker? Had Maddox al door dat Juice iets op het spoor was en had hij het heft in eigen hand genomen? Of was het een van Juice’ eigen woedeaanvallen? Deze waren al een tijd terug en ze had hem vandaag geen alcohol zien drinken.
      Ze sloeg net de hoek naar de gang om toen ze tegen hem aanliep. Zijn ogen smeulden, de lijnen van zijn gezicht waren zo strak dat het eng was. Hij greep haar bij de keel en slingerde haar tegen de muur aan. Pijn vlamde door haar schouders en hoofd toen ze tegen het steen klapte. Tranen glipten over haar wangen. Deze keer was het geen dronken razernij, deze keer wist hij heel goed waar hij mee bezig was.
      Hij wist het.
      Hij wist dat ze voor Maddox spioneerde.
      ‘Jij gore, achterbakse hoer!’ Zijn vuisten regenden neer op haar armen, die ze beschermend voor haar gezicht kruiste. Ze liet zich op de grond zakken, dook in elkaar en huilde. Hij maalde niet om haar tranen. Hij greep haar bij haar haren en rukte haar gezicht omhoog. ‘Al maanden stort ik mijn hart bij jou uit en jij brieft het gewoon allemaal door aan die klootzak? Heb je genoten van mijn pijn, hmm?’
      ‘Ik had geen keuze!’ snikte ze. ‘Ik had geen keuze! Hij heeft mijn zusje!’
      ‘Bullshit. We hadden naar Dana én je zusje kunnen zoeken. Fuck it, als we maanden geleden hadden we geweten dat Maddox in vrouwen handelde dan hadden we haar allang gevonden kunnen hebben.’ Zijn vingers wonden zich weer om haar haren en sloegen haar hoofd tegen de muur.
      ‘Het spijt me,’ piepte ze. ‘Ik durfde het risico niet te nemen. Iedere keer dat ik niets van me liet horen liet hij me video’s zien waarin ze verkracht werd door meerdere mannen. Ze is pas vijftien!’
      Even verslapte Juice’ greep. Heel even leek er mededogen in zijn ogen te schitteren. Lotte probeerde niet weg te kruipen, probeerde niet te ontsnappen. In plaats daarvan begon ze te praten.
      ‘Ik hou van je, Juice. Daar is niets van gespeeld.’
      ‘Ja, vast.’ Hij snoof. Zijn vingers balden zich weer tot een vuist, maar hij sloeg niet opnieuw. In plaats daarvan ging hij tegenover haar tegen de muur zitten. De blik in zijn ogen was ijskoud. De liefde die hij eerder vandaag nog had gevoeld, was in één klap verdwenen. ‘Vertel me alles.’
      Lotte haalde een paar keer diep adem en knikte toen. ‘Mijn zusje had een vriendje, voor een paar weken. Hij was zeven jaar ouder en mijn ouders vertrouwden hem niet. Het leverde veel spanning op en uiteindelijk liep ze samen met hem weg. Ze kwam nooit terug. Maanden later kwam ik mijn appartement binnen en zat er een wildvreemde kerel op mijn bank. Hij zei dat ik zijn instructies moest opvolgen als ik mijn zusje ooit nog wilde terugzien. Anders zou hij haar blijven verhuren en uiteindelijk verkopen aan een rijke vent ergens ver weg. Ik had geen keuze. Ik had echt geen keuze.’ Ze veegde langs haar ogen. ‘Ik moest met jou aanpappen. Waarom heeft hij me nooit verteld, dat begreep ik later pas. Af en toe belde hij en moest ik hem vertellen hoe het met je ging. Ik heb nooit geweten waar hij naar op zoek was.’ Ze twijfelde en dacht aan de camera’s, maar ze durfde die inbreuk op zijn privacy niet toe te geven. Helemaal niet als hij daaruit zou afleiden dat Maddox Dana de beelden had laten zien waarop ze seks hadden. ‘In wezen heb ik bijna niets gedaan,’ fluisterde ze. ‘Ik werd echt verliefd op je, Juice. Ik was altijd bang dat ik de instructie kreeg om je in je slaap te vermoorden. Ik wist dat ik dat nooit zou kunnen.’
      Hij snoof minachtend. ‘Als je dit allemaal voor je zusje over hebt, had je dat ook gedaan.’ Hij was even stil, toen fronste hij. ‘Je verongelukte vriend. Is dat überhaupt waar?’
      Ze boog haar hoofd. Haar lippen trilden. ‘Nee. Maar ik – ik wist evengoed hoe je je voelde. Ik maakte precies hetzelfde door als jij, Juice! Alleen kreeg ik instructies om mijn zusje terug te krijgen en jij hoorde niets. Had je niet hetzelfde gedaan in mijn plaats?’
      ‘Ongetwijfeld,’ antwoordde hij koeltjes. ‘Maar dat doet niets af aan het feit dat je mij belazerd hebt. Damn it Lotte. Waarom heb je het me in godsnaam níét verteld?! Hoe moet ik ooit nog een woord geloven van wat je zegt? Misschien lieg je nu ook wel alles aan mekaar.’ De spieren in zijn armen spanden zich weer aan, hij kneep zijn ogen tot spleetjes. ‘Het was geen jaloezie waardoor je Dana’s voicemailbericht verwijderde. Heb je – heb je hem gebeld toen je erachter kwam dat ze probeerden te ontsnappen?!’
      Lotte boog haar hoofd. Ontkennen had geen zin, het schuldgevoel hing als een halo om haar heen. ‘Ik belde hem, ja,’ fluisterde ze.
      Een paar doodstille seconden verstreken. Toen sprong Juice weer overeind, trok haar aan haar haren omhoog en greep haar kin beet.
      ‘Door jou kon ze niet ontsnappen. Door jou is mijn kind dood!’ Zijn ademhaling werd zwaarder, tranen blonken in zijn ogen. Hij knipperde ze weg, er kwam een verbeten blik voor in de plaats.
      Hij gaat me vermoorden.
      Ze wist niet hoe ze zich moest verdedigen – feit was dat ze geen flauw idee had wat er die nacht was gebeurd. Misschien waren ze al gepakt voordat ze Maddox had gebeld – en misschien waren ze inderdaad wel ontsnapt als zij hem niet had ingelicht.
      ‘Het spijt me,’ fluisterde ze. ‘Ik wilde het je zo vaak vertellen, maar ik was te bang. Maddox zou het weten. Hij weet altijd alles.’ Ze snikte zachtjes. ‘Ik hou van je Juice. Ik hou echt van je.’
      ‘Hou op met die doorzichtige leugens van je!’ snauwde hij. ‘Je bent als een fucking hoer naar me toe gekomen, hebt me bespeeld, hebt me misbruikt…’ Zijn hand schoot weer naar haar keel en klemde zich eromheen. Angstig keek ze in zijn ogen. Er was niets dan een inktzwarte haat.
      Hij gaat me vermoorden. Hij gaat me vermoorden.
      En haar zusje zou geen enkele toekomst meer hebben, ze zou tot haar dood tot de ergste hel veroordeeld blijven.
      ‘Ik ben zwanger,’ flapte ze eruit.
      Het was laag – het was een leugen, maar het was het enige wat ze kon bedenken om te voorkomen dat hij haar zou vermoorden.
      ‘Ja?’ herhaalde hij spottend. ‘Nou geen enkel kind zou blij worden van zo’n hoerenmoeder als jij en zo’n verknipte vader als ik.’ Even hield hij haar blik vast, toen bracht hij zijn gezicht dichter bij dat van haar. ‘En het is een fucking leugen. Zelfs nú lieg je nog tegen me.’ Zijn vingers knepen zich nog verder samen, zodat ze geen adem meer kreeg. ‘En een baby als excuus gebruiken om in leven te blijven terwijl mijn eigen kind bruut vermoord is… dat is fucking ziek.’ Hij spuugde in haar gezicht. ‘Jij bent fucking ziek.’
      Lotte raakte in ademnood. Ze probeerde naar adem te happen, trok aan zijn handen om zijn nek. Haar ogen puilden uit. Haar lippen vormden woorden die hij niet hoorde. Ik krijg geen lucht.
      Het zweet brak haar uit. Al wat ze zag, waren zijn hatelijke ogen, de vastberadenheid erin, de vastberadenheid om het leven uit haar te persen. Met haar armen sloeg ze om zich heen. Haar keel brandde, het was alsof er dolken in gedreven werden. Zwarte vlekken dansten voor haar ogen. Haar armen begonnen zwaar te worden, ze zakte door haar benen. Ze viel. Handen drukten haar tegen de grond, in een opwelling probeerde ze hem van zich af te schoppen maar ze wist niet eens of ze haar benen ook maar een beetje bewoog. Haar borst verkrampte, ze werd licht in haar hoofd. Alles werd zwart.
      Het laatste wat ze hoorde, was een hartverscheurend gesnik. Of het Juice was die tot inkeer kwam, Mikey die op het lawaai was afgekomen of dat ze een glimp opving van het verdriet dat haar zusje te wachten stond, zou ze nooit te weten komen.


Reacties (4)

 • NicoleStyles

  Ik snap Juice zijn reactie tot op een zekere hoogte. Hij moet ook gewoon normaal kunnen nadenlen dat hij precies hetzelfde had gedaan als het zijn zusje was geweest...
  Maar maar maa is Lotte nu dood?!?:O

  1 jaar geleden
 • SPECS

  Fuucckk

  1 jaar geleden
 • AmeranthaGaia

  Hey, Juice. Ik ben het weer. Je boi AmeranthaGaia. Ik kom je even vertellen dat je even fucking normaal moet doen. Niet te geloven dat ik dit hardop moet zeggen, maar hier gaat-ie dan: Moord is niet de oplossing.
  Ja, ze heeft dingen gedaan niet Niet Chill™ zijn, maar ondertussen wordt haar 15 jaar oude zusje verkracht op een manier die zelfs nog erger is dan Dana, waarschijnlijk. Een redelijke, niet gestoorde, niet Maddox-achtig reactie zou zijn om haar niet te wurgen. Gewoon een tip voor de volgende keer.

  1 jaar geleden
 • Sunnyrainbow

  Heftig niet normaal..

  1 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen