. . .

‘Echt wie van jullie heeft er zo’n stalker?’ vroeg Paul. Zijn voeten rustten op de eettafel, de zak chips lag in zijn schoot. De zakte kraakte zo bij iedere grote hand die eruit nam dat het Abigail verbaasde dat hij het gezoem überhaupt had opgemerkt. Ze pakte haar tas van de grond om te kijken of het haar telefoon was die steeds aan het trillen was. De film die ze aan het kijken waren was toch niet zo heel spannend, dus het was niet alsof ze de clou miste door even op het toestel te kijken.
      Nadat ze de rits had opengedaan, pakte ze het toestel eruit. Zes berichten van Juice, zag ze met een frons. Ze klikte het chatvenster open.

Hoi.

Ik ben fuciing dronk.men.

En ik mis je vfucking erg abigial

Weetj edswat ik zuo doen als je nu bij em was?…….


Zuchtend schudde ze haar hoofd. De laatste keer dat ze beiden aangeschoten waren geweest, had dat bijna tot iets geleid waar ze ongetwijfeld spijt van had gekregen. Het was haar al eens eerder overkomen – en vriendschappen waren gewoon niet meer hetzelfde als voorheen als zo’n pad eenmaal ingeslagen was. Dat wilde ze niet met Juice. Ze waardeerde hem als een vriend – maar hij moest accepteren dat dat alles was wat hij van haar zou zijn.

Ga slapen, Juice. De vorige keer dat je te veel gedronken had heb je jezelf bijna om het leven gebracht. Ik ben film aan het kijken, ik kan niet echt met je praten.

Ze legde haar telefoon op de tafel aangezien ze een jurkje droeg en geen zakken had en richtte haar aandacht weer op de film. Weer lichtte het schermpje op, maar Abigail nam aan dat hij iets als ‘:(’ en ‘welterusten alvast’ zei en negeerde die berichtjes.
      Het ging echt maar door, en ze besloot hem op stil te zetten. Net voordat ze het toestel kon pakken, greep Ashlee het vast en opende het berichtje.
      ‘Nou ben ik best benieuwd wat die stalker je allemaal te vertellen heeft,’ grinnikte ze, en ze scrolde door het bestand. ‘Ik wed dat het Juice is. Jemig, hij kan echt niet typen.’ Ze lachte zachtjes. ‘Wat voor film kijk je?’ las ze voor. ‘Zit er naakt in? Ik kan je naakt laten zien? Gevolgd door tien poppetjes met wiebelende wenkbrauwen.’
      ‘Juice?’ vroeg Paul. ‘Wie de hel is Juice? Wat is dat überhaupt voor naam.’
      ‘Hij is gewoon een vriend. Een dronken vriend, op het moment,’ mompelde Abigail.
      ‘Waar ken je hem van?’ vroeg Marthe. Haar blauwe ogen fonkelden nieuwsgierig. ‘Ik heb zijn naam nog nooit gehoord.’
      Ze haalde haar schouders op. ‘Via de motorclub van mijn vader. Hij –‘
      ‘O god, hij stuurt een foto!’ riep Ashley uit en ze floot. ‘Damn, nou hij heeft wel een body zeg, halleluja.’
      Abigail griste de telefoon uit haar handen vandaan, waardoor Ashley in de lach schoot.
      ‘Nou rustig dame, je hoeft niet zo hitsig te worden.’
      Abigail keek echter niet naar de foto en typte alleen: Juice hou op. Ik ben met vrienden en dit is fucking gênant.
      De bewegende stipjes gaven aan dat hij aan het typen was. Jef heoteft je niet t es chamen voor mij, ik weet dat je me lekeker vindt.;)
      ‘Hé ik ben eigenlijk ook wel benieuwd. Laat die foto eens zien?’ vroeg Marthe met een grijns.
      ‘Nee,’ mompelde Abigail met een blos op haar wangen.
      ‘Ah kom op, het is niet alsof hij naakt was ofzo,’ drong ook Ashley aan.
      Abigail wist dat er geen ontkomen aan was. Niemand keek meer naar de film en als ze haar telefoon nu zou opbergen, zou een van hen hem gewoon weer afpakken. Met een zucht scrolde ze naar boven en klikte op de foto.
      Ze slikte toen ze zijn ontblote bovenlijf zag. Hij zat op een stoel – duidelijk op zijn kamer – iets naar achteren geleund zodat zijn buikspieren aangespannen waren. Toch liet ze met tegenzin de foto zien. Over haar schouder keek Paul mee. Hij trok zijn neus op. ‘Wat een idioot.’
      ‘Ik vind hem wel schattig,’ giechelde Marthe – die altijd giechelde zodra ze één wijntje achter de kiezen had.
      Wil je meer zien??? Ik kan je me grote lul laten zien dan kun je je vriendinnev ertellen wat je er mee wil doen;)
      ‘Oké dat gaat te ver,’ mompelde Marthe. ‘Wat een smeerlap.’
      ‘Normaal is hij niet zo,’ antwoordde Abigail beschaamd. Ze pakte de telefoon terug. Hou alsjeblieft op Juice. Ik vind dit niet leuk. Ik schaam me rot.
      Waarom? Toen op het dak schaamde jeje ook niet. Als jax niet gkeiomen was had je me je opoesje laten likken en ik zou je fucking hard hebben laten komen.
      ‘Eikel,’ bromde ze en ze zette haar telefoon uit. ‘Oké kunnen we gewoon weer verder gaan kijken?’ Er zat een vervelend gevoel in haar buik, ze vond dit écht niet leuk. ‘Normaal is hij niet zo. Alleen als hij dronken is wordt hij blijkbaar zo’n zak.’

Abigail probeerde haar aandacht weer op de film te richten, maar de berichtjes bleven door haar hoofd spoken. Hoewel haar vrienden wijn en bier dronken, beperkte Abigail zich tot frisdrank omdat ze niet wilde dat ze op de een of andere manier ook zo zou worden.
      Na de film leunde Ashley met haar hoofd tegen haar schouder. ‘Heeft ie nog meer gestuurd?’
      ‘Geen idee,’ bromde ze.
      ‘Kom op, laat mij kijken dan. Ik vond het wel geil,’ grinnikte ze.
      ‘Nou ik niet.’
      ‘Kom op Abby, doe niet zo ongezellig. Het zijn maar dronken berichtjes. Doe niet zo moeilijk.’
      Abigail klemde haar kiezen op elkaar. Deed ze moeilijk? Als het iemand anders was geweest had ze er misschien ook lacherig over gedaan, maar dit was gewoon niet hoe ze Juice kende. Met een zucht gaf ze haar telefoon af.
      ‘Ik wil het niet weten, oké. Verwijder alles maar.’
      Gretig boog Ashley zich over de telefoon. Marthe stond op en ging op de leuning van de bank zitten om mee te kijken, Paul zat op zijn eigen telefoon en was ongetwijfeld tegen zijn twee vrienden aan het klagen dat ze het vanavond hadden laten afweten waardoor hij met een horde wijven zat opgescheept.
      De twee meiden naast haar hielden niet op met lachen.
      ‘Echt wat een debiel,’ lachte Ashley. ‘Al vind ik sommige berichtjes wel schattig. Kijk dan.’
      Met een diepe zucht deed Abigail wat ze vroeg. Toen ze niet meer reageerde had hij duidelijk meer aandacht aan zijn teksten besteed, want er zaten minder typfouten in.
      Ik kan alleen maar aan jou denken Abby.
      Ik wil je kussen.
      Ik wil je borsten kussen en aan je tepels zuigen.
      Ik wil je likken totdat je mijn naam uitschreeuwt.
      Zal ik je in de mood brengen?

      Er volgde een foto waarin hij alleen nog een boxer aan had. Abigail voelde zich misselijk worden – ze was bang voor wat er verder zou komen.
      Wil jij ook een foto sturen?:$
      Zonder shirt aan?
      En zonder broek?:$
      ….
      ….

      En tien minuten later: Ik fantaseer dan wel hoe je eruitziet. Wil je toekijken terwijl ik aan je denk?
      Er volgde een filmpje. Ze wilde het niet zien. Plotseling was ze misselijk en er brandden tranen in haar ogen toen Ashley het filmpje opende.
      ‘Holy fuck,’ stamelde ze. ‘Hij zit zich echt gewoon voor de camera te rukken.’
      Zijn gekreun galmde door de kamer, en af en toe hoorde ze duidelijk haar naam.
      ‘Zet het alsjeblieft uit.’ Ze veegde langs haar ogen. ‘Ik vind dit echt niet leuk. Ik ga naar huis.’ Ze stond op en hield haar hand uit.
      ‘Ah kom op Abby,’ protesteerde Paul. ‘Je kan me niet met die twee alleen laten. Geef die telefoon aan mij, dan maak ik wel een dick pic. Kun je hem zeggen dat je al een lekkerdere lul hebt gevonden voor vannacht.’
      Ze rolde met haar ogen. ‘Nee. Ik ga me niet tot zijn niveau verlagen. Ik ga. Ik ben misselijk.’
      Ze trok de telefoon uit Ashley’s handen en stormde de deur uit. Ze was nog maar net op de gang toen de tranen al over haar wangen golfden. Ze kon best een hoop hebben, maar dít… ze voelde zich onwijs vernederd.
      Toen ze op haar eigen kamer was, zakte ze sniffend op haar bed neer. Een tijdlang staarde ze naar het scherm. Daarna typte ze met trillende vingers: Dit is echt het walgelijkste wat iemand me ooit heeft geflikt. Ik voel me vernederd, Juice. Het zal nu niet tot je domme kop doordringen, maar morgen vast wel als je kater is weggetrokken. Je hoeft me niet te bellen of berichtjes te sturen, want ik hoef je voorlopig niet meer te zien of te spreken. Bedankt voor het verneuken van onze vriendschap.
      Ze zette het toestel uit, krulde zich op haar zij en staarde naar de muur. Tranen glipten langs haar wangen.

Reacties (1)

 • AmeranthaGaia

  Jezus Juice, waarom dacht je in godsnaam dat het ook maar een béétje een goed idee was om te doen wat Tig voorstelt?! Het is Tig!!! Wat had je verwacht?!

  1 jaar geleden
  • Croweater

   Haha, eh, het is Juice... Reden genoeg? :')

   1 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen