Foto bij War 9 * Louanna Stark

Isn't everyone's family a little fucked up?


Oké, dit is echt onzin. Maar ik had al lang besloten dat ik me niet ga registeren. Zodra m’n vader klaar is met zijn ‘speech’ komt Captain America naar mij toegelopen.
“Vele helden zullen jou de schuld geven van de registratie wet, maar weet dit: het is allemaal onze eigen schuld. Als meerder van ons de betere keuzes hadden gemaakt dan was dit niet zo snel gebeurt.”
“Thanks, Cap,” zeg ik en hij loopt weer weg. Maar dan breekt de hel los.
“Wie denk jij wel niet dat je bent. Dat je even door een moeilijke tijd gaat, omdat je toevallig nog een tiener bent gaf jou niet het recht om Pym Particals te stelen, een schurken team samen te stellen en er voor te zorgen dat de overheid helden nog meer haat. Ik weet wie jij echt bent en als ik jou tegen kom dan kun je er op rekenen dat het niet goed met jou eindigt. Ik heb een dochter thuis en nog meer andere dingen aan m’n hoofd,” roept Ant-Man uit terwijl hij boos op me af komt gelopen.
Sam doet meteen beschermend een arm voor me. Ook zie ik dat m’n vader het heeft opgemerkt. Hij komt naar ons toegelopen. Ondertussen zijn al meerdere helden boos naar mij aan het kijken.

“Ant-Man en andere helden, laten we nu geen dingen zeggen waar we later spijt van krijgen. Ja, Mystic Warrior is nog maar een tiener en ze heeft een aantal beslissingen genomen die niet correct waren, maar dat betekent niet dat je zo tegen haar kan praten,” zegt m’n vader. Ik bijt op m’n tong voordat ik kan zeggen: thanks pap.
Hij kijkt me even aan en praat dan verder: “En ik weet zeker dat ze zich gaat registeren.”
“Dan ken je me minder goed, dan je denkt,” zeg ik zacht.
“Stark, ik gok dat ze zich niet wil registeren,” zegt Daredevil. Natuurlijk heeft hij het gehoord met z’n super gehoor.
M’n vader kijkt me aan en knikt naar een ruimte hiernaast. Ik zucht diep en volg hem dan op de voet.

Zodra we in de andere ruimte zijn, doet hij zijn helm af en ik doe mijn capuchon en monddoek af.
“Dus je hebt je gedachte niet veranderd?” vraagt m’n vader.
“Nope, ik ga me niet registeren.”
“En waarom niet?”
“Iedereen vind Louanna Stark geweldig en iedereen haat Mystic Warrior. Als ik heel de dag haat over me heen krijg dan kan ik je nu al garanderen dat ik de controle over m’n krachten sooner or later verlies.” M’n vader zucht diep.
“S.H.I.E.L.D. is bereid om je te helpen met het onder controle krijgen van je krachten.”
“Ja, door me zeker op te sluiten in een geheime ondergrondse bunker. Nee dank je. Ik probeer het zelf wel. Het lukt redelijk goed toen Loki me hielp.” M’n vader kijkt me steeds bozer aan.
“Die mislukte god zit nu weer in de cel in Asgard, waar hij thuis hoort. Je snapt toch wel dat hij jou nooit wilde helpen.”
“Jij kent hem helemaal niet!” roep ik uit.
“Hij probeerde de aarde en andere planten een aantal keer te vernietigen. Dat geeft me genoeg reden om hem niet te vertrouwen.” Ik zucht diep en kijk boos naar mijn vader.
“Ga je je nou registeren of niet? Want ik heb geen zin om weer tegen je te vechten,” zegt m’n vader.
“Nee! En volgens mij heb jij er zelf ook niet goed over nagedacht. Mensen gaan jou ook haten als ze er achter komen dat ik Mystic Warrior ben. Jij hebt mij opgevoed en mensen geven heel snel de ouders de schuld van de fouten die de kinderen maken. En hoe ga je dan uitleggen hoe ik mijn krachten heb gekregen? Ze komen er al snel achter dat ik geen mutant of inhuman ben en ze gaan sowieso denken dat jij op mij hebt geëxperimenteerd. Ik bescherm niet alleen mijn eigen reputatie, maar ook die van jou als ik me niet registreer.”
“Dat is onzin. S.H.I.E.L.D. weet jouw achtergrond en dat je bent ontvoerd door Hydra toen je nog maar een baby was.”
“Kijk, daar heb je weer een punt. Als de burgers en andere helden erachter komen dat ik zo ben geworden vanwege Hydra dan vertrouwen ze mij al helemaal niet meer. Over Hydra gesproken, moeten schurken zich eigenlijk ook registeren?”
“Het liefst wel, maar dat doen ze toch niet. Iedereen die ze niet registreert wordt gezien als een vijand van de overheid.”
“Fijn, om te weten. Ik zie je thuis wel weer.” Ik doe mijn monddoek weer voor en mijn capuchon weer op. Ik doe het raam open en vlieg weg.

Reacties (1)

  • Luckey

    oh boy
    snel verder

    1 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen