De aanvraag was ingediend. In plaats van het graf op te graven, was hij bij het mortuarium langsgegaan en had hij Skeeter gevraagd of hij eerst in de kist mocht kijken voordat die later op de dag begraven zou worden. Aangezien de man wel vaker dingen voor de club deed, had dat hem geen problemen opgeleverd.
      Happy’s woorden bleven door zijn hoofd spoken. Wat moest hij doen als Dana’s lichaam er inderdaad niet in lag? Moest hij het dan aan de anderen vertellen? Hij had geen idee of Dana iets van plan was, het was onmogelijk in te schatten waarmee hij haar het beste kon helpen. Had ze hem ook maar gebeld, dan had hij op zijn eigen intuïtie kunnen vertrouwen in plaats op die van Happy.
      Hij wierp een blik naar de overzijde van de tafel. Juice schoof zijn eten van de ene naar de andere kant van zijn bord. Hij zag er slecht uit. Er waren diepe wallen onder zijn ogen en zelfs in een week was hij al flink vermagerd. De hoop dat Dana nog leefde – het zou hem ongetwijfeld helpen zich beter te laten voelen. Maar voor hoelang? Hoelang kon hij de gedachte nog verdragen dat ze nog steeds door haar verkrachter en de moordenaar van haar moeder en kind werd geterroriseerd? Kozik merkte al hoe het hem vanbinnen opvrat. Een deel van hem geloofde Happy, en als hij haar straks toch in de kist aantrof dan zou het zijn alsof ze opnieuw gestorven was. Hoop deed leven, hoop kon echter ook vernietigend zijn.
      Die onzekerheid… hij dacht dat die nog veel zwaarder was dan het verdriet.
      Verdriet sloot je op den duur af. De onzekerheid duurde maar voort…

Voordat Kozik naar het mortuarium ging, kocht hij een aantal boeketten en bezocht hij de graven van Opie, Chibs, Gemma en Tabitha. Hij deed dat niet vaak, maar nu hij hier toch was voelde het verkeerd om niet even aandacht aan hen te besteden.
      Drie vrienden die hij was kwijtgeraakt door dezelfde man. Geen van hen had gerechtigheid gekregen, Maddox kon doen en laten wat hij wilde en de frustratie zat zo diep in hem dat hij regelmatig droomde dat een van hen aan hem verscheen en hem voor een verrader uitmaakte omdat hij hen niet gewroken had.
      Hij schudde de naargeestige gedachten van zich af. Hij had gedaan wat hij kon. Hij was geen tovenaar – hij kon het onmogelijke niet doen. In Maddox moest hij gewoon zijn meerdere erkennen, hoe erg dat ook tegen zijn natuur indruiste. Soms waren er vijanden waar je niet tegen opgewassen wat. Dat was nu eenmaal zo.
      Het grind knerpte onder zijn voeten terwijl hij zijn weg langs de graven vervolgde. Hij was te vroeg voor zijn afspraak met Skeeter, al dacht hij niet dat de man het erg zou vinden.
      Het was koud in het uitvaartcentrum toen hij er naar binnen stapte. Verder was er niemand.
      Het duurde niet lang voordat de begrafenisondernemer naar hem toe kwam en hem voorging naar een aangrenzend kamertje waar de kist was neergezet. De zenuwen wrongen zijn ingewanden door elkaar toen hij dichterbij liep.
      Wat als ze er wel in lag?
      Wat als ze er niet in lag?
      Hij wist niet eens waar de voorkeur naar uitging. Hoe dan ook zou het een schok zijn. Hij moest opnieuw haar dood verwerken of hij moest opnieuw accepteren dat ze nog steeds leed. Na diep ademhalen, tilde hij de deksel omhoog.
      Hij was leeg. Er lagen alleen stenen in.
      Verdwaasd stapte hij achteruit, de deksel viel met een dreun dicht. De klap trok door zijn hele lijf.
      Ze was niet dood. Ze was helemaal niet dood.

‘Je had gelijk.’
      Drie dagen waren verstreken sinds hij de waarheid over Dana had ontdekt. Sindsdien schoot zijn gemoed tussen twee verschillende emoties heen en weer.
      Happy zuchtte aan de andere kant van de lijn. Kozik kon duidelijk zijn opluchting horen – blijkbaar was hij toch iets minder zeker van zijn zaak geweest als hij zijn vriend had willen laten geloven.
      Even had Kozik overwogen om Happy te vertellen dat Dana er wel in lag, gewoon zodat hij zich niet meer druk om haar maakte, maar hij had het niet gekund; hij was veel te bang dat Happy aan zijn stem hoorde dat hij de waarheid niet sprak.
      ‘Wat wil je nu?’ vroeg Kozik zacht. ‘Ik heb het de anderen nog niet verteld.’
      ‘Laat dat maar zo,’ zei Happy tot zijn verbazing.
      ‘Zeker weten?’ Hij kon zijn oren nauwelijks geloven.
      ‘Dit zijn familiezaken, geen clubzaken.’
      Kozik wist niet of hij het daarmee eens was, maar diep vanbinnen wist hij wel dat dit het juiste besluit was. Niet alleen voor Juice. Ook voor de rest. Wat had het voor zin om te vertellen dat ze nog leefde als er toch niets was wat ze daaraan gingen doen? Dana en Maddox zouden geen contact meer met hen opnemen. De kans was aanzienlijk dat ze haar evengoed niet meer zouden terugzien en hij merkte hoe de hoop zijn brein al aan stukken reet.
      ‘Oké. Dan hou ik de waarheid voor me.’
      Het was even stil. ‘Thanks,’ klonk het toen. ‘We hebben het zo vaak op onze manier geprobeerd en het heeft nooit ergens toe geleid. Nu moet ik op haar vertrouwen. Maar ik moest… ik moest het wel zeker weten.’
      ‘Ja…’
      Kozik begreep het – maar hij voelde het geheim zwaar op zijn schouders drukken.
      Als ze er ooit achter kwamen dan raakte hij zijn patch misschien wel kwijt. Of zijn leven.
      Maar dat moest hij er dan maar voor over hebben. Voor Dana’s veiligheid, voor de geestelijke gezondheid van Juice, maar het was evengoed in het belang van de club. Nu ze zich niet meer op een ongrijpbare vijand richtte, kon de club zich weer op de toekomst richten, in plaats van het pijnlijke verleden.


Waarschijnlijk komen er hierna een aantal sprongetjes in de tijd. Laat het alsjeblieft weten als het voor jullie gevoel te snel gaat ofzo. (:

Reacties (5)

 • Lovescookies

  Jaa kom maar op & laat Dana alsjeblieft Maddox vermoorden 😁

  1 jaar geleden
 • AmeranthaGaia

  Hoe heeft Maddox dat voor elkaar gekregen? En was het wel echt Dana's lichaam dat er eerst lag of was het een nep iets?

  1 jaar geleden
  • Croweater

   Het lichaam is er gewoon tussen het afscheid nemen en de begrafenis zelf eruit gehaald. ;p

   1 jaar geleden
  • AmeranthaGaia

   Oh, oké. Maar hoe heeft hij er dan voor gezorgd dat ze er dood uitzag? Hij zal haar hart wel niet volledig stil hebben laten zetten. Dat risico zou hij denk ik niet nemen. Of wel? Ik ben natuurlijk niet de expert, wat dat betreft.

   1 jaar geleden
  • Croweater

   Haha nee hij heeft een gif gebruikt dat haar verlamd heeft en haar hart nog heel langzaam laat kloppen en waardoor ze ook bijna niet ademt, maar ik denk dat ik dat nog wel in een hoofdstuk laat terugkomen. Ik had het uit een andere serie haha. :'P

   1 jaar geleden
  • AmeranthaGaia

   Oh, oké. Slim.

   1 jaar geleden
 • Sunnyrainbow

  Go Dana!

  1 jaar geleden
 • Sunnyrainbow

  Go Dana!

  1 jaar geleden
 • VampireMouse

  Aaaaah beter Hap knows his little sister!!!!
  Gasss vooruit naar dr. Moord op Maddox lets go haha

  1 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen