. . .


Gekwetst en boos trok Juice zich terug in een hoekje van het clubhuis. Hij wilde aan niemand laten merken hoe rot hij zich voelde en daarom leek het hem het beste als iedereen hem met rust liet. De tranen zaten op het randje van zijn traanbuis. Niet omdat ze met iemand anders samen was, maar omdat ze het hem op zo’n manier liet weten. Ze had hem ook gewoon een berichtje kunnen sturen dat ze iemand anders had ontmoet, in plaats van totaal onverwacht op Kerstavond langs te komen.
      Hem keurde ze geen blik waardig. Het was alsof hun vriendschap nooit bestaan had – en het deed pijn. Zeker na alle moeite die hij had gedaan voor haar kerstcadeautje. Hij wenste dat hij het kon onderscheppen voordat ze het morgen of overmorgen zou vinden, maar het was te laat.
      Hij had zichzelf nog meer voor schut gezet.
      ‘Hé, aan jou heb ik me nog niet voorgesteld.’
      Tot overmaat van ramp kwam die vent naast hem op de bank zitten. ‘Ik ben Davey. Ik ga met Abigail.’ Met zijn pet wees hij naar haar – alsof Juice niet zou weten wie het was – daarna zette hij hem weer schuin op zijn hoofd.
      Juice klemde zijn kiezen op elkaar. Abigail had hem vast verteld wat er gebeurd was. Fuck – was ze al die tijd al zo’n bitch geweest? Hij kneep zijn vingers samen omdat hij anders bang was de ander op z’n bek te stompen.
      ‘Ik ben Juice,’ dwong hij zichzelf te zeggen. Hij wilde niet als een drama queen overkomen – de halve club was toch al op de hoogte van zijn gevoelens voor Abigail dus hij voelde zich al genoeg te kakken gezet. ‘Ik ben maar een prospect, dus blijkbaar niet de moeite waard om door hare majesteit geïntroduceerd te worden.’
      Davey grinnikte zacht. ‘Is ze zo erg?’ Hij leunde naar achteren in de bank, trok een pakje sigaretten uit zijn broekzak en bood Juice er ook een aan.
      Juice sloeg het aanbod niet af. ‘Jij bent haar vriend. Jij zou ’t toch moeten weten?’
      Hij haalde zijn schouders op. ‘Twee weken ofzo begonnen we te daten. Het is nog best pril.’
      ‘Je bent op het kerstdiner van haar familie. Hoe is dat niet serieus?’
      ‘Ze wou eerst niet gaan. Zei dat ze met Ashley Kerst zou vieren, maar die gaat met m’n maat en besloot het daar te vieren. Gisteravond pas kreeg ik haar zo ver om hier heen te gaan. Weet eigenlijk niet zo goed waarom ze in eerste instantie niet hierheen wilde gaan.’
      Nou ik wel.
      Hij besloot die kerel ook maar gewoon de waarheid te vertellen ook. Wat kon het hem schelen. ‘Abby en ik hebben ruzie. Tot zes weken geleden waren we behoorlijk close, en het was meer dan vriendschap alleen weet je. Maar op een avond was ik dronken en stuurde ik haar wat hete berichtjes waar ze niet zo goed tegen kon en daarna kon ik door de stront zakken. Dus ik zou het maar niet verneuken bij d’r, want van het woord ‘vergeving’ heeft ze nog nooit gehoord.’
      Davey trok een mondhoek op en keek even over zijn schouder naar Abigail, die met haar vader zat te praten. Juice hoopte dat ze flink op haar donder kreeg omdat ze zomaar een wildvreemde kerel mee naar het clubhuis had genomen.
      Vanuit zijn ooghoeken keek hij naar Abigails nieuwe vriend. Met z’n halflange bruine haar, gespierde getatoeëerde armen en tunnels in zijn oren zag hij er ruig uit. Hij misstond niet echt op deze plek en Juice moest toegeven dat hij er goed uitzag.
      ‘Ken je haar via Ashley?’ vroeg Juice na een tijdje.
      Ondanks zijn jaloezie kon hij niet beweren dat hij Davey niet mocht. Hij had een vlotte babbel – en het gebeurde nou niet vaak dat er iemand naast hem ging zitten en een normaal gesprek met hem aanging. Bovendien dacht hij dat Abigail het vervelend zou vinden als ze goed met elkaar konden opschieten, dus als ze hem toch deze kutstreek leverde dan zou hij er op een volwassen manier mee omgaan.
      ‘Ik speel in een band,’ vertelde hij. ‘Ashley was fan en ze had Abigail meegesleurd naar een concert. Na het optreden raakten we aan de praat, deden we een drankje en van het een kwam het ander.’
      Hij kreeg een bittere smaak in zijn mond. Een band. Wel ja. Ze was bang dat een biker niet voor haar klaarstond maar begon wel wat met een artiest? Of zat ie gewoon in een lokaal bandje? ‘Professioneel?’ vroeg hij. ‘Of gewoon voor de fun.’
      ‘We hebben twee cd’s uitgebracht en hadden vorig jaar onze eerste tour buiten de VS. Het gaat eigenlijk best lekker.’
      Juice forceerde zichzelf te grijnzen. ‘Klinkt goed man. Ben je de zanger?’
      ‘De leadgitarist. We spelen metalcore.’
      Juice’ muziekkennis ging niet heel erg ver. Hij was meer van de 80’s rock en had geen idee hoe metalcore precies klonk. Vast hard.
      ‘En jij bent een monteur?’
      Hij knikte langzaam.
      ‘Tof. Ik wil ooit ook nog mijn motorrijbewijs halen.’
      Juice’ ogen dwaalden weer naar Abigail af. Ze droeg een zwart jurkje met glinsterende steentjes rond de hals, en de stof glom bij iedere beweging die ze maakte. Nog steeds werd zijn ademhaling zwaarder als hij naar die perfecte rondingen van haar keek.
      ‘Ik ga een biertje halen.’ Davey stond op. ‘Wil jij er ook één?’
      Juice knikte, al wist hij zeker dat Abigail zijn aandacht zou opeisen voordat hij kon terugkeren.

Hoeveel moeite Gemma en de andere vrouwen ook in het diner hadden gestoken, hij kreeg nauwelijks een hap door zijn keel. Gelukkig zat ze aan de andere kant van de tafel, maar iedere keer dat hij haar hoorde lachen bruiste de woede door zijn aderen en hield hij zijn bestek zo stevig vast dat zijn knokkels wit zagen.
      Pas na het avondeten, toen de drank al rijkelijk vloeide en hij aangeschoten was, volgde hij haar richting de toiletten en wachtte uit het zicht van de anderen tot ze klaar was. Zodra ze de deur doorging, verstijfde ze.
      ‘Denk je niet dat het een beetje kinderachtig is om te doen alsof je een vriendje hebt zodat ik me kut voel op kerstavond? Wat is dit, mijn straf?’
      ‘Ik doe niet alsof. Get over it, Juice.’
      ‘Zeg dat tegen jezelf! Jij doet alsof we elkaar niet kennen, alsof we nooit –’
      ‘Ik heb geen behoefte om met je te praten.’
      ‘Pech dan.’ Hij duwde haar tegen de muur, zodat hun gezichten dicht bij elkaar waren. Ja, hij kon de woede tussen hen in voelen zinderen, maar hij wilde ook nog steeds zo verdomd graag zijn lippen tegen die van haar duwen. ‘Het is er nog steeds.’ Zijn stem klonk hees. ‘Dat wat je met mij had, heb je niet met hem. En doe niet alsof je dat niet weet.’
      Ze zette haar handen tegen zijn borst en duwde hem ruw naar achteren. ‘Ik had gevoelens voor je, ja. Maar die verdwenen heel snel toen ik merkte wat voor smeerlap je eigenlijk was.’
      Juice geloofde het niet – hij geloofde het gewoon niet. Hij pakte haar polsen en drukte haar weer tegen de muur aan. Zijn middel duwde tegen die van haar. Zijn ademhaling versnelde toen hij haar eindelijk weer tegen zich aan voelde – dat moest zij verdomme toch ook voelen?
      ‘Juice als je me nu niet loslaat dan ga ik gillen en dan raak je alles kwijt.’
      ‘Nee…’ antwoordde hij. ‘Zo gemeen ben je niet.’
      Ze sloeg haar ogen naar hem op. Hij zag het verlangen erin, hij wist het zeker. Hij boog zich naar haar toe, drukte zijn lippen tegen die van haar – en kreeg toen een knietje in zijn kruis.
      Dubbelklappend door de pijn, strompelde hij naar achteren. Fel keek ze hem aan, tranen stonden in haar ogen. ‘Ik had niet verwacht dat je me nog meer zou kunnen kwetsen, maar gefeliciteerd, je hebt het gepresteerd. Nu heb je me ook nog aangerand.’
      ‘Dat heb je zelf uitgelokt,’ gromde hij. ‘Op het moment dat je onaangekondigd je liefje meenam, wist je dat je me zou kwetsen en dat ik te veel zou gaan drinken. Dus misschien wílde je dit wel gewoon.’
      Zijn wang brandde toen ze hem een klap in zijn gezicht gaf, maar hij was nog te misselijk van de pijn in zijn buik door haar knietje om dat echt te voelen.
      ‘Je bent een klootzak.’
      ‘En jij een arrogante trut. Ik hoop dat die Davey van je je snel dumpt want hij kan wel wat beters krijgen dan een gestoord wijf als jij. Al vanaf het begin zit je me op te geilen en zodra ik wat terugdoe is het opeens smerig.’
      ‘Fuck you,’ snauwde ze, en na die woorden stormde ze weg.
      Juice bleef staan en leunde tegen de muur aan. Met een diepe zucht sloot hij zijn ogen.
      Daarna besloot hij zijn avond niet door haar te laten verpesten. Hij vond wel een ander grietje om de nacht mee door te brengen. Voor het eerst sinds hij hier was wílde hij ook een ander meisje.

Reacties (2)

 • NicoleStyles

  Juice = Dickhead(N)

  1 jaar geleden
 • AmeranthaGaia

  Dat heb je zelf uitgelokt

  En nu vind ik hem best wel weer een eikel. Ik snap dat hij boos is en ik snap dat hij vermoedt dat ze voorbestemd zijn om samen te zijn, maar nee is nee en dan moet hij gewoon met zijn poten van haar afblijven.

  1 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen