Kozik was de laatste die de vergaderkamer binnenkwam en de deur achter zich sloot. Het was niet zo moeilijk om te voorspellen hoe het gesprek zou gaan verlopen, maar hij zou zijn best doen om te voorkomen dat ze wéér een graf moesten vullen.
      ‘Ik hoef jullie niet te vertellen wat Cherry heeft gedaan,’ begon Clay. Hoewel er sindsdien een aantal leden bij waren gekomen, was iedereen op de hoogte van het drama dat zich twee jaar geleden had voltrokken. ‘Ze heeft iemand van ons verraden en we weten allemaal wat de prijs daarvan is.’
      Koziks ogen schoten naar Juice. Hij zat naar achteren geleund, zijn ogen donker. Tussen zijn vingers bungelde een sigaret en Kozik moest bekennen dat het beeld hem niet aanstond. Zijn broeder die zo nonchalant over de dood van een jong meisje dacht.
      ‘Kunnen we haar niet gewoon verbannen?’ bracht Kozik in. ‘Ze heeft verder niemand meer. Is dat niet genoeg?’
      ‘Ze was al verbannen,’ bromde Juice. ‘Wat heeft het voor zin om iemand te verbannen als ze er toch niet naar luistert?’
      Destijds was het geen clubbeslissing geweest, maar een besluit van Juice zelf. Niemand was het echter met zijn handelen oneens geweest, dus het had geen zin om dat aan te kaarten. Aan de gezichten van de anderen zag hij dat ze Juice’ kant kozen, al had Kip zijn hoofd gebogen. Hij mocht zich zijn ex dan wel niet meer herinneren, maar hij wist dat de échte Kip hier waarschijnlijk geen voorstander van was geweest.
      ‘Waarschijnlijk wilde ze gewoon afscheid nemen van Dana, zoals wij allemaal.’
      Juice snoof. ‘Ze had het recht niet. Ik wil dat ze boet voor wat ze heeft gedaan. Ik kan het niet uitstaan dat zij nog ademt terwijl mijn meisjes dood zijn. Door haar.’
      Kozik gaf zich echter niet zo snel gewonnen. Het voelde gewoon niet goed. Ja, Cherry had een afgrijselijke fout gemaakt – maar wat schoten ze ermee op als ze haar doodden, behalve dat er nog meer bloed aan hun handen kleefden? Hij geloofde niet dat het Juice écht genoegdoening zou geven. Niet wanneer diegene inzag hoe fout ze was geweest en bereid was de consequenties van haar daden onder ogen te zien. ‘Heeft er nog niet genoeg bloed gevloeid? Maddox heeft zo veel mensen van ons afgenomen, wil je hem echt dit plezier ook gunnen?’
      ‘Dit is niet zijn plezier. Dit gaat om mijn plezier. Ik wil haar dood, klaar. Gerechtigheid.’
      Koziks ogen gleden langs de anderen. Clay en Jax konden zich maar al te goed verplaatsen in zijn bloeddorst – als Cherry’s verraad tot Gemma’s dood had geleid, hadden zij ook gewild dat ze daar met haar leven voor betaalde.
      ‘Dana zou het niet willen,’ zei hij zacht. ‘Dat we Cherry zouden doden. Ze zou Cherry een slachtoffer hebben gevonden, net als zij.’ Hij dacht aan de keer dat ze Opie had vermoord. Dat was net zo’n ziek spelletje van geweest. Dana had moeten kiezen tussen Opie en zijn kinderen; Cherry tussen haar vriend en Dana.
      ‘Ja? Nou Dana is dood dus we het kunnen het haar niet vragen,’ snauwde hij.
      Maar ze is niet dood. En ze zal het je niet zomaar vergeven als ze ooit terugkomt en ontdekt dat haar enige vriendin is doodgeschoten om háár te eren. Hij dacht erover om de woorden hardop te zeggen, om toe te geven dat ze nog leefde. Maar dan? Het zou Juice’ kijk op Cherry niet veranderen. Waarschijnlijk werd hij dan zelf ook voor verrader uitgemaakt en daarmee zou hij het meisje niet redden.
      ‘Je kent haar. Je weet dat ze het niet zou willen,’ zei Kozik toch zacht. ‘Zij heeft ook vergissingen gemaakt – wij allemaal. Ze zou niet willen dat er nog meer mensen om haar stierven.’
      ‘Maar niemand van ons heeft fouten gemaakt waardoor mijn dochtertje stierf!’ schreeuwde de man, en zijn wangen kregen een rossige gloed. Of hij zo in huilen zou uitbarsten of de boel kort en klein zou slaan, was lastig in te schatten.
      Kozik slaakte een zucht en wreef over zijn gezicht. Hij wist niet wat hij verder nog kon zeggen. Hij wilde geen scheuring in de club veroorzaken, daar schoot niemand wat mee op. Zelfs als hij als enige tegen zou stemmen, wist hij zeker dat Juice haar niet zou laten gaan. Dan zou hij haar wel in het geheim ombrengen en met die last wilde hij zijn vriend ook niet opzadelen.
      Juice wilde het volgens het boekje doen, volgens de clubregels. Dat was al heel anders dan hoe hij Lottes verraad had afgehandeld.
      ‘Wat vind jij?’ vroeg hij met een oog op Sack. ‘Ik weet dat je je haar niet meer herinnert, maar toch.’
      Kip keek hem kort aan en haalde toen zijn schouders op. ‘Die regels zijn er niet voor niets. Verraders verdienen de dood – of we er nou aan gehecht zijn of niet. Is dat niet zoals het al jaren gaat?’
      Kozik zuchtte. Zo zwartwit was het allemaal niet. Soms verdienden mensen een tweede kans, zeker als ze dat leven ver bij de club vandaan leidden. Hij zag echter in dat niemand zijn mening deelde.
      ‘Goed dan. Ik leg me maar bij jullie beslissing neer, al ben ik het er niet mee eens.’

Het meisje trilde van top tot teen toen ze haar meenamen naar een hoek van de garage en iedereen naar buiten stuurden. Kozik vond het vreselijk om te zien. Hoopvol blikte hij op Juice, hopend dat haar angst hem vermurwde, maar de blik in zijn ogen was staalhard.
      En als hij dit doorzette, zou hij alleen maar harder worden.
      Toen ze begon te huilen, knapte er ook iets binnen in hem. Hij kon het niet helpen dat hij zich afvroeg wat Juice zelf zou hebben gedaan als hij in Cherry’s schoenen had gestaan. Als hij nu de kans kreeg om Dana in te ruilen voor een van zijn broeders.
      Kozik trok Cherry in een omhelzing en wreef over haar rug. ‘Het zal snel zijn,’ beloofde hij.
      Meer kon hij niet zeggen. Zijn keel voelde dik – hij vond het afschuwelijk.
      Snikkend klampte ze zich aan hem vast. ‘Ik wil niet dood,’ murmelde ze. ‘Ik wil niet dood, alsjeblieft.’
      Hij dacht aan wat Dana had gedaan, hoe ze Opie had laten sterven. Daarna trok hij zijn eigen pistool en zette het tegen haar hoofd, terwijl hij haar nog steeds stevig vasthield. Het kon hem niet schelen of Juice het zelf wilde doen. Hij was de SAA, dit was zijn taak.
      Het pistool trilde tegen het hoofd van het meisje.
      ‘Sorry,’ fluisterde hij.
      Maar hij kon het niet. Hij kon de trekker gewoon niet overhalen en hij liet zijn arm zakken. Tranen brandden in zijn ogen.
      Handen trokken hem bij Cherry vandaan. Vanuit zijn ooghoeken zag hij hoe Juice zijn eigen pistool ophief. Zonder ook maar een greintje twijfel, schoot hij het meisje door haar hoofd.
      Kozik veegde langs zijn ogen. Hij had al veel mensen zien sterven, maar het had hem nog nooit zo aangegrepen als nu en hij proefde gal.
      Clay legde een hand op Juice’s schouder en kneep er stevig in. ‘Ik ben trots op je, zoon.’
      Kozik walgde van zijn woorden.
      Juice zei geen woord, hij draaide zich om en liep de garage uit alsof dit hem allemaal niks had gedaan.
      Kozik keek naar het meisje dat op de grond lag, haar ogen wijd open. Bloed gleed uit de wond in haar voorhoofd. Sack stapte langs iedereen heen en hurkte bij het lichaam op de grond. Hij streelde de haren uit haar gezicht en kuste haar zachtjes. Met een snelle beweging veegde hij langs zijn ogen.
      Kozik knielde naast hem neer. ‘Herinner je haar?’ vroeg hij zacht.
      ‘Nee,’ mompelde de jongen. ‘Maar het doet wel zeer.’
      Kozik boog zijn hoofd. Ja, het deed wel zeer.

Reacties (5)

 • NicoleStyles

  Jeez als dana hier ooit achter komt...
  Juice moet ff in rouw therapie in plaats van iedereen neer te willen knallen

  6 maanden geleden
 • Heronwhale

  Uuuh juice t gaat lekker ofnie jong...

  7 maanden geleden
 • EvaSalvatore

  Ik heb het idee dat juice maddox word en maddox die andere vreemde creepy dude...

  7 maanden geleden
 • VampireMouse

  Juice is dood gegaan op t moment dat Dana de limo instapte bij Maddox want deze gast ken ik niet...

  7 maanden geleden
 • AmeranthaGaia

  Ik walg een beetje van Juice, op het moment.

  7 maanden geleden
  • Croweater

   Juice is langzaam een beetje gestorven. Ik vrees dat het alleen maar erger gaat worden. :/

   7 maanden geleden
  • AmeranthaGaia

   Rip. Ik vraag me echt af of het wel weer goed kan komen tussen Dana en hem als ze ooit vrij weet te komen. Ik denk niet dat ze hem nog zou herkennen.

   7 maanden geleden
  • Croweater

   Goeie vraag. Ik heb ook echt geen idee, eerlijk gezegd. We gaan het zien, haha.

   7 maanden geleden
  • Sunnyrainbow

   Dit is slecht nieuws..

   7 maanden geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen