Foto bij Chapter 1

Avery Autumn Lagorio

Avery, negen jaar, 3 juli

Terwijl ik de hand van mijn vader stevig vasthoud, kijk ik naar de verschillende oude boeken die netjes naast elkaar in volgorde in de boekenrekken staan. Sommige kaften zien er solide en haast onbreekbaar uit, anderen krullen al bij de hoeken om. Het zijn dat soort boeken dat ik graag lees. Boeken die, als je ze openslaat, een muffe geur verspreiden en waar je, als je je neus in de bladzijden drukt, de leeftijd van het boek gewoon kunt ruiken. Als je begrijpt wat ik bedoel.
Mijn vader lijkt een duidelijk doel voor ogen te hebben; hij trekt me hard aan mijn hand mee en geeft me geen kans om de boeken van dichtbij te observeren. De grote boekenwinkel is angstvallig verlaten voor de tijd van het jaar. Ik weet dat de meesten pas hun inkopen beginnen te doen in augustus, maar ik had wel wat meer volk verwacht op de meestal drukke straten van Diagon Alley.
De uitbater van Flourish & Blotts staat achter de toonbank, zijn handen rustend op het hout dat zich voor hem bevindt. Zijn blik is gericht op mijn vader en hoewel er een glimlach om zijn lippen speelt, ontgaat zijn behoedzame blik me toch niet.
Het is geen ongewone reactie in de buurt van mijn vader. Mijn vader heeft dat soort effect op mensen, zelfs mensen die hem al jarenlang kennen en die weten dat ze niks te vrezen van hem hebben. Omdat we een belangrijke familie zijn die bestaat uit allemaal afstammelingen van pure-bloods en Slytherins zijn we een hoog aanzien in zowel onze wijk als alles daaromheen.
“Meneer Lagorio,” zegt de uitbater van Flourish & Blotts met een glimlach. “Wat kan ik voor doen?”
“Ik kom het boek ophalen dat ik vorige maand bij u besteld heb,” zegt mijn vader met een botte ondertoon in zijn stem.
Ik glimlach. Wanneer mijn vader alleen is samen met mijn moeder, broer en mijzelf, is hij zacht en vriendelijk. Maar tegenover anderen houdt hij zich oppervlakkig, laat hij zijn titel duidelijk gelden en duldt hij geen tegenspraak. Hij is een invloedrijke man en zijn job bij the Ministry of Magic bevestigt dat nog eens extra. Ik weet niet precies wat hij doet, maar ik weet wel dat het belangrijk is en dat we veel geld hebben door zijn baan.
“Ah, ja. Een zeer interessante en uitstekende keuze, als u het mij vraagt.”
Mijn vader laat met een simpel knikje weten dat hij niet echt zin heeft in small talk. De uitbater haalt snel het boek dat mijn vader besteld heeft en ik ga op de tippen van mijn tenen staan om te kijken wat hij vastheeft. Ik voel druk op mijn schouders en meteen zak ik weer naar mijn voeten.
“Geduld, Avery,” zegt mijn vader op een berispende toon. “Je zal dadelijk wel zien wat het is.”
Ik weet beter dan mijn ongenoegen te laten blijken en geef hem snel een knikje. Ik gebruik de tijd dat de uitbater nodig heeft om het boek te halen om nog eens goed rond te kijken. Ik glimlach als ik de rijen en rijen van netjes naast elkaar opgestelde boeken me zie verwelkomen. Ik ben altijd al dol geweest op lezen, vooral als het geschiedenisboeken over Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry zijn. Ik kan dan ook niet wachten tot ik op mijn elfde verjaardag mijn brief zal krijgen om toegelaten te worden op de school. En dan vooral niet om ingedeeld te worden in Slytherin, de afdeling van zowel mijn moeder als mijn vader.
Ik word uit mijn gedachten gehaald als de uitbater opeens voor onze neus staat met een groen boek. Mijn vader geeft het gepaste aantal munten aan de uitbater, pakt het boek stevig vast en draait zich dan naar me om. Hij strekt zijn hand opnieuw naar me uit en ik voel het bekende trekkende gevoel achter mijn navel tijdens the Apparation, waarna we weer voor onze villa staan.
Ik kan het niet helpen dat er een glimlach om mijn lippen speelt telkens als we de deur openen, waar de grote kroonluchter die in hal hangt ons verwelkomt. Aan de rechterzijde bevindt zich de grote witte trap, waar de witte traptreden bedekt zijn met tapijtachtige, zorgvuldig afgesneden lappen stof. De balustrade is van goud gemaakt en oogt schoon gepoetst, precies zoals mijn vader dat graag heeft.
Tegenover de voordeur bevindt zich een grote deur waarachter de woonkamer schuilt. Als je de trap op zou lopen, kom je uit op vijf kamers: de slaapkamer van mijn ouders, de slaapkamer van mij, de slaapkamer van mijn broer, de badkamer en een ruimte die mijn vader gebruikt voor zijn kantoor.
De villa bestaat uit drie verdiepingen, de zolder en de grote kelder meegeteld. Naast de woonkamer bevindt zich een keuken en in de hal, links van de trap als je binnenkomt, bevindt zich een kleine toiletruimte.
Het huis wordt schoongehouden door onze vriendelijke house-elf, Sanky. Ook nu staat ze met haar handen netjes achter haar rug gevouwen vlak onder de kroonluchter en geeft ze ons een beleefd knikje, waarna ze ons vertelt dat we onze schoenen bij haar achter mogen laten.
Zodra mijn vader en ik ons in de huiskamer bevinden, zakt mijn vader neer op één knie en houdt het boek naar mij gericht.
“Gefeliciteerd met je negende verjaardag, lieverd,” zegt hij tegen me.
Eindelijk verdwijnt zijn stoïcijnse houding en maakt plaats voor de liefelijke glimlach waar ik zo van hou, waar ik mee opgegroeid ben. Ik glimlach naar hem en buig me naar voren, waarna ik een kus op zijn wang druk.
“Dank u wel, vader!”
Ik probeer het boek niet al enthousiast van hem over te pakken. Ik kan aan de groene kaft zien dat het met Slytherin te maken heeft, wat nog eens extra benadrukt wordt als ik de titel ”De historie en belangrijke feiten van Slytherin” lees. Eindelijk! Eindelijk heb ik het boek in handen van de afdeling waar ik zo graag meer over te weten wil komen. Voor een andere negenjarige is dit misschien niet veel, maar mijn vader had me niks beters kunnen geven dan dit.
“Ik weet dat je schooltijd nog twee jaar op je wacht, maar ik dacht dat het in elk geval je nieuwsgierigheid naar je nieuwe afdeling een beetje kon stillen,” zegt mijn vader die met een glimlach naar me aan het kijken is.
Ik knuffel het boek dicht tegen mijn borst aan, alsof iemand het van me af kan pakken. Ik richt mijn aandacht weer op mijn vader en knuffel hem, met het boek nog steeds tegen mijn borst gedrukt, dicht tegen me aan.
Ik had me geen betere vader dan hij kunnen wensen.


Diagon Alley - Wegisweg
Flourish & Blotts - Klieder & Vlek
Ministry of Magic - Ministerie van Toverkunst
Pure-blood - Volbloed tovenaar
Slytherin - Zwadderich
Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry - Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus
Apparation - Verdwijnselen

En we zijn begonnen! Ik gebruik vooral Engelse termen omdat ik dat fijner vind schrijven, dus laat maar weten als jullie iets niet begrijpen (: Ik zal onder elk hoofdstuk ook even de vertaling zetten als ik een nieuwe Engelse term heb gebruikt. Flashbacks worden trouwens aangetoond met een datum! Als er geen datum staat en leeftijd, dan speelt het zich af in het heden. Voor de rest wil ik nog zeggen dat er elke maandag een update verschijnt. Veel plezier met lezen!

Reacties (1)

  • Histoire

    Mooi geschreven. (:

    1 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen