Het was dom. Het was zo dom om verliefd op hem te zijn. Niet dat ze er wat over te zeggen had; het was niet haar keuze dat haar hart als een gek begon te bonzen zodra ze hem zag, dat haar lippen tot een glimlach omkrulden wanneer ze zijn stem alleen maar hoorde en dat ze urenlang in het gras kon liggen, starend naar de wolken en fantaserend over dat hij haar vriendje zou worden.
      Natuurlijk wist ze dat dat nooit zou gaan gebeuren.
      Als hij ooit al gevoelens voor haar kreeg, zou hij dat nooit aan iemand laten weten. Samen zijn met iemand als zij kneusde zijn imago en hoewel hij deed alsof het hem geen moer kon schelen hoe anderen over hem dachten, was niets hem zo heilig als zijn imago.
      En toch – toch ging die hoop niet helemaal weg.
      Zeker niet toen ze een smsje van hem ontving waarin hij vroeg of ze al wat te doen had vandaag. Ze moest het vijf keer lezen voordat ze zichzelf ervan overtuigd had dat het echt bij hem vandaan kwam. Gisteren hadden ze elkaar nog gezien, toen had ze hem meegenomen naar een monster truck rally. Eigenlijk ging ze daar jaarlijks met haar vader naartoe, maar die had weer eens geen tijd voor haar kunnen vrijmaken. In plaats daarvan, had hij haar twee tickets gegeven.
      Ze had de stoute schoenen aangedaan en Emilio gevraagd om mee te gaan. Twee dagen daarvoor hadden ze nog gepaintbald en blijkbaar had hij dat leuk genoeg gevonden om ook hiermee toe te stemmen.
      En nu kwam het initatief van zijn kant. Slechts een dag later. Ze had niet gedacht dat het er ooit van zou komen, maar misschien zat er toch enige progressie in. Als het hem puur om de activiteiten ging die ze ondernamen dan had hij haar nu geen berichtje gestuurd, toch?
      Ze probeerde er niet al te veel betekenis aan te hangen: Juan en June waren nog altijd weg en waarschijnlijk wist hij verder niet echt met wie hij moest rondhangen. Ze had al ontdekt dat hij wel veel vrienden had, maar Juan was de enige met wie hij één op één tijd doorbracht en juist dat verergerde die kriebel in haar buik.
      Ik heb geen plannen voor vandaag. Wil je ergens heen?
      Zolang ik hier maar weg ben, typte hij terug. Ma zeikt aan m’n kop dat ik m’n kamer moet schoonmaken als ik toch niks te doen heb. Daar is het veel te fucking heet voor.
      Kom hier. Ik ben alleen thuis en we hebben een chil zwembad. En koud bier.
      Hem thuis uitnodigen ging misschien een beetje te ver voor hem, maar Jordy had iedereen die ze graag mocht al eens over de vloer gehad. Hun tuin was groot en mooi en super lekker wanneer het mooi weer was, maar in haar eentje was er niet zo veel aan.
      Okee. Waar woon je?
      Ze gaf hem haar adres en ging naar boven toe om zich om te kleden. Aangezien Emilio al vaker opmerkingen had gemaakt over haar magere lichaam en kleine cup, voelde ze zich een beetje onzeker toen ze haar bikini had aangetrokken. Ze weigerde echter zich erdoor te laten tegenhouden om te dragen wat ze wilde. Als hij goed gevulde bikinitops wilde zien was hij wel naar het strand gegaan. Toch trok ze er een roze met lichtblauw jurkje met witte vleermuisjes eroverheen voor het geval ze uiteindelijk niet zouden gaan zwemmen.
      Ze ging weer naar beneden toe en zette de stereoinstallatie aan, genoeg om een beetje sfeer te creëeren. Het duurde niet lang voordat ze banden over het grind hoorde knerpen. Ze wandelde naar de poort toe en opende die voor hem.
      ‘Hé.’ Hij knikte haar toe.
      Hoewel Jordy hem maar wat graag een knuffel wilde geven zoals ze eigenlijk bij al haar vrienden deed, zag ze daarvanaf. Hij straalde zo al uit dat hij eigenlijk niet zo goed wist wat hij hier deed en dat hij alweer spijt van het berichtje had.
      ‘Fuck jij bent echt een rijke bitch man,’ zei hij terwijl zijn ogen op de overkapte bar richtte die aan het zwembad grenste. ‘Dit is best een chille tuin.’
      ‘Je wil toch niet beweren dat je nog nooit van mijn beruchte zwembadfeestjes hebt gehoord?’
      ‘Niet echt nee.’
      Toegegeven – het waren vooral feestjes waarvoor meiden waren uitgenodigd en echt wild was het er niet geweest. Haar vriendinnen waren niet echt party animals en de meesten waren nog eens jongensschuw ook. Maar hé – misschien veranderde dat binnenkort wel.
      ‘Dan heb je wat gemist,’ knipoogde ze. Ze liep met hem naar de veranda en gaf hem een biertje. Hopelijk bleef hij nog even, dus dan kon hij nu best wat drinken.
      Hij wipte de dop van het flesje en ging op de rand van het zwembad zitten, met zijn benen in het water. Jordy zakte naast hem neer en keek vanuit haar ooghoeken naar hem. Het was altijd een beetje opnieuw het ijs breken, zodra ze elkaar weer zagen. Ze gaf hem de tijd om tot zichzelf te komen, hoe hij zich in haar bijzijn moest gedragen leek hij nog steeds niet goed te weten. Ze hoopte dat er eens een dag kwam dat hij daar helemaal niet over na hoefde te denken en dat hij gewoon zichzelf bij haar durfde te zijn. Wie dat precies was, had ze nog steeds niet ontdekt. Hij ook niet, vermoedde ze.
      ‘Wat doen je ouders voor werk als ze bakken met geld verdienen?’
      ‘Ze zijn allebei chirurg. De een traumachirurg en de ander hersenchirurg.’ Ze streek met haar voet door het water en keek naar de teennagels die ze vannochtend had gelakt, allemaal in een andere kleur. ‘Ze werken hier beiden een eind vandaan. Bij zware operaties slapen ze vaak in een hotel in de buurt van hun ziekenhuizen – of wie weet waar ze slapen.’ Ze lachte een beetje vreugdeloos. Haar zou het niet verbazen als ze allebei een affaire hadden. ‘Ze zijn geen directe collega’s, ze hebben elkaar op school ontmoet.’
      Emilio stak een sigaret op. ‘Wil jij dat ook? Chirurg worden?’
      Zijn vraag verraste haar. Het was de eerste keer dat hij überhaupt interesse in haar toonde. ‘Ik weet nog niet wat ik wil ga doen. Maar niks in de gezondheidszorg denk ik. Ik wil reizen, in de buitenlucht zijn. Misschien word ik wel de nieuwe Indiana Jones.’ Ze grijnsde. Een beetje door de jungle banjeren op zoek naar schatten stond haar wel aan. ‘Ik haat de sleur. Ik zie mezelf niet elke dag hetzelfde doen. Jij?’
      Hij haalde zijn schouders op. ‘Ik heb geen flauw idee.’
      ‘Wat doen je ouders?’
      ‘M’n ma werkt in een kinderopvang, m’n pa als teamhoofd in een magazijn voor auto-onderdelen.’ Hij blies een wolk rook uit. ‘Aan auto’s sleutelen lijkt me wel wat. Maar m’n neef doet dat en zijn rug is fucked, dus ik weet niet of ik daar trek in heb.’ Hij nam een slok van zijn bier. ‘Ik zie wel.’
      Jordy knikte. ‘Ja, we hebben nog effe.’
      Er viel een stilte terwijl ze hun flesjes bier leegmaakten. Jordy vond het niet erg, ze luisterde naar de muziek en vond het eigenlijk wel prima om gewoon zo te zitten. Hij staarde voor zich uit. Ze vroeg zich af of er wat aan de hand was, maar wist dat hij zou dichtklappen zodra ze er direct naar zou vragen.
      ‘Ga je mee zwemmen?’ vroeg ze toen hij zijn biertje op de grond neerzette.
      Hij leek op te schrikken uit gedachten en knikte. ‘Ja, best.’
      Jordy stond op en trok haar jurk uit, daarna dook ze het water in. Toen ze zich naar hem omdraaide zag ze dat hij zijn shirt net over zijn hoofd trok en opnieuw liet zijn strakke buik de vlammen in haar oplaaien. Zeker toen hij in het water sprong en de druppels langs zijn borst gleden, voelde ze haar mond droog worden. Gauw duwde ze haar hoofd onder water om af te koelen.
      Een tijdje zwommen ze. Hij maakte geen denigrerende opmerkingen over haar magere lijf en weer bloeide de hoop op dat hij haar misschien toch wel een beetje leuk begon te vinden.
      Na een tijdje pakte ze haar volleybal uit een kist en vermaakten ze zich daar een tijdje mee. Het duurde steeds langer voordat hij teruggooide doordat hij de bal op zijn vingertop liet tollen. Ze dacht iets uitdagends in zijn blik te bespeuren, waardoor ze naar hem toezwom en de bal probeerde af te pakken.
      Ze lachte, hij grinnikte terwijl hij de bal bij haar vandaan probeerde te houden en haar met één arm op afstand hield. Toen ze hem eindelijk te pakken had, probeerde ze te voorkomen dat hij hem weer afpakte. Ze verborg de bal tussen haar rug en de rand van het zwembad en voelde haar ademhaling zwaarder worden toen hij vlak bij haar kwam staan. Ze kon de hitte van zijn huid voelen. Hun ogen ontmoetten elkaar en even hield ze haar adem in. Zijn handen gleden naar haar zij – hij trok haar naar zich toe, tikte de bal achter haar vandaan en liet zich lachend weer naar achteren vallen, de bal in zijn armen.
      Zijn lach deed allerlei warme gevoelens door haar heen kolken en ze voelde dat ze een blos kreeg. De plaats waar hij haar net vastgehouden had, leek te branden.
      Toen hij zich deze keer van haar afdraaide, brak ze door haar aarzeling heen en hees ze zich op zijn rug, haar armen om zijn nek terwijl ze bij de bal probeerde te komen. Zijn rug voelde heerlijk tegen haar lijf.
      Dit moest een droom zijn – toch?
      Hij dook onder water en worstelde zich uit haar omhelzing vandaan, maar toen hij bovenkwam zag ze nog steeds een speelse blik in zijn ogen. Geïrriteerd was hij in elk geval niet. Jordy had de bal weer te pakken gekregen, maar voordat ze daar wat mee kon doen greep hij haar arm en draaide haar zodat ze met hun bovenlijven tegen elkaar stonden.
      Ze waren even lang. Zijn natte haar plakte tegen zijn hoofd, druppels zochten hun weg door zijn stoppels. Man, hij was zo knap… Het kwam niet eens in haar op om te proberen bij hem weg te komen. Een paar tellen lang staarden ze elkaar aan. Langzaam gleed zijn blik naar haar lippen.
      Jordy voelde zich zo nerveus dat ze zich niet durfde te verroeren. Zou hij haar gaan zoenen? Heel even was ze ervan overtuigd dat zijn gezicht een fractie dichterbij kwam, daarna liet hij zich achterover in het water vallen.
      Ook zij dook onder water in de hoop een beetje af te koelen.
      Pas vijf minuten nadat hij zich op de kant had gehesen en geen aanstalte maakte om weg te gaan, ging ook zij het water uit en legde haar handdoek op het gras uit. Of hij nog bij haar wilde zitten of liever naar huis ging, liet ze maar aan hem over. Zij voelde zich al verward, dus wat er in zijn hoofd omging, kon ze al helemaal niet raden.
      Hij zat aan de waterkant een nieuwe sigaret te roken. Zij zakte op haar rug neer en sloot haar ogen terwijl ze zich door de zon liet opdrogen. Ze dommelde al een beetje in toen hij naast haar neerplofte.
      Ze keek op. Een beetje peinzend staarde hij haar aan.
      Vragend trok ze haar wenkbrauwen omhoog – als hij ergens een probleem mee had moest hij het maar gewoon zeggen.
      ‘Ik heb een weddenschap met Juan,’ zei hij opeens.
      Het was niet de eerste keer dat hij vanuit het niets over zijn vriend begon – blijkbaar miste hij hem erg.
      ‘Hij denkt dat ik je niet mee durf te nemen naar een lapdance workshop.’
      De woorden waren zo onverwacht dat ze in de lach schoot. ‘Hoe de fuck zijn jullie daar nou weer opgekomen?’
      Emilio haalde zijn schouders op. ‘Lang verhaal. Ik dacht – wat als je hem nou vertelt dat ik dat gedaan heb?’
      Ze gniffelde zacht. ‘Daar is die weddenschap veel te leuk voor. Als je wilt winnen moet je het niet gaan lopen faken.’
      Hij vernauwde zijn ogen, zijn kaak werd strak.
      Dus dat was de reden dat hij hier nu was. Vanwege een weddenschap met zijn vriend. Hoewel het een teleurstelling was, besloot ze zich daar niet aan over te geven. Ze kon net zo goed gebruikmaken van de situatie.
      ‘Heeft hij je ook verteld wie je die workshop moet geven?’
      ‘Nee,’ mompelde hij. ‘Wat dan?’
      Ze haalde onschuldig haar schouders op. ‘Ik kan best je lerares zijn.’ Ze grijnsde. ‘Ik heb eens een cursus striptease gedaan van zes lessen, gewoon voor de fun.’
      ‘Je hebt een cursus striptease gedaan?’ Hij staarde haar overdonderd aan, duidelijk niet wetend of hij haar moest geloven of niet.
      ‘Ja. Ook een paar paaldanslessen, mocht je je daar nog in willen bekwamen.’ Ze grijnsde. ‘Als ik een vriend krijg moet ik hem wel wat te bieden hebben. Ik vertelde je al dat een nacht met mij onmogelijk saai kan zijn.’
      Hij rolde met zijn ogen. Misschien was het haar verbeelding, maar het zag er minder spottend uit dan de vorige keer, alsof ze zijn nieuwsgierigheid nu toch wel geprikkeld had.
      ‘Dus… ik geef jou een lapdance, jij geeft mij er daarna één en dan vertellen we Juan dat we naar zo’n workshop zijn geweest.’
      ‘Ben je fucking serieus?’
      Ze haalde haar schouders op. ‘Waarom niet? Durf je niet?’
      ‘Ik hoef geen lapdance van jou,’ gromde hij.
      ‘Je durft niet,’ antwoordde ze met een grijns. ‘Bang dat ik merk dat je opgewonden van me raakt?’
      ‘Alsof dat ooit zal gebeuren.’ Hij snoof.
      ‘Bewijs het maar.’
      Een paar tellen staarde hij koeltjes aan, zijn gezicht weer net zo chagrijnig als de dag dat ze hem verteld had dat Juan hen een date had toegezegd.
      ‘Wat heb je te verliezen?’ vroeg ze. ‘In het ergste geval vind je er geen bal aan. Wat dan? Waar wedden jullie eigenlijk om?’
      ‘De ander moet een fucking jurk aantrekken op de eerste schooldag.’
      Jordy schoot in de lach, wat hem zijn ogen deed vernauwen. ‘Oh laat maar dan. Dat wil ik nog liever zien dan een lapdance van jou.’
      Koel staarde hij haar aan. Daarna wendde hij zijn blik af en tuurde langs haar heen. ‘Best,’ gromde hij toen. ‘Jij geeft mij die stomme lapdance en zegt tegen Juan dat we naar een workshop zijn geweest. Deal?’
      ‘Nah. Het gaat erom dat jij die lapdance doet.’ Ze leunde naar achteren en steunde op haar handpalmen. ‘Kijk het is simpel E, je bent sowieso de sjaak. Of je vernedert jezelf ten overstaan van de hele school door in een jurk te lopen, of ik ben de enige die erbij is als je die lapdance doet. Kom op, het kan best lollig zijn. Je moet er niet zo zwaar aan tillen hé.’ Ze tikte met haar voet tegen die van hem. Onmiddellijk trok hij zijn voet terug. Fijn, hij was weer terug in de ik-ben-bang-voor-een-besmettelijke-ziekte fase.
      ‘Oké,’ gromde hij uiteindelijk. ‘Eén dans. En je vertelt niemand erover.’
      Ze grijnsde. ‘Jij denkt dat Juan aan niemand gaat verklaren waarom hij een jurk aan heeft?’
      Met een zucht moest hij haar gelijk geven. ‘Wat moet ik doen?’ bromde hij.
      ‘Eerst nog niet zoveel. Kom mee.’ Ze stond op en trok hem overeind. Op het terras pakte ze een klapstoel zonder armleuningen en duwde hem daar in. Bij de muziekinstallatie zocht ze naar een geschikt nummer; uiteindelijk koos ze voor You Shook Me All Night Long van AC/DC.
      Ze trok haar jurkje weer aan en begon toen op de muziek te dansen. Zijn gespannen gezicht was hilarisch en zorgde ervoor dat haar eigen schroom in het niets oploste. Wat er ook zou gebeuren, het was onmogelijk dat zij zich ongemakkelijker dan hij zou gaan voelen.
      Dansend liep ze naar hem toe, ging achter hem staan en legde haar handen op zijn schouders. Ze waren zo gespannen dat ze bijna medelijden met hem had.
      Ze boog zich naar hem toe en fluisterde. ‘Relax man. Je zit erbij alsof je op het punt staat je maagdelijkheid te verliezen.’
      Hij keek over zijn schouder en wierp haar een boze blik toe. Ze blies hem lachend een kus toe terwijl ze om hem heen draaide en met haar heupen heen en weer bewoog terwijl haar handen langs haar borsten gleden en naar haar heupen. Toen het refrein aanbrak duwde ze zijn benen uit elkaar en gleed ze met haar achterwerk langs zijn kruis. Direct daarna duwde ze zich weer overeind en draaide zich naar hem toe.
      Zijn wangen hadden een rossige kleur gekregen en het moedigde haar aan om op zijn schoot neer te zakken. Ze legde een hand tegen zijn wang zodat hij haar aankeek en streek met haar duim langs zijn onderlip. Ze beet zachtjes in die van haarzelf terwijl haar hand over zijn borst dwaalde. Langzaam wreef ze haar middel langs die van hem.
      Eigenlijk had ze het hierbij willen laten en hem stap voor stap willen leren hoe hij het zelf moest doen, maar toen hij opeens zijn handen om haar heupen legde, dacht ze daar niet eens meer aan. Haar vingers woelden door zijn haren terwijl ze haar borst naar voren duwde en haar bovenlichaam op een sensuele manier bewoog.
      Langzaam begon ze haar bekken te bewegen. Niet alleen zijn diepere ademhaling vertelde haar dat hij opgewonden raakte, ze kon ook zijn opwinding voelen. In haar onderbuik voelde ze wellustige steken, ze wilde hun zwemkleding uittrekken en hem tegen haar aan voelen. Hij kreunde toen ze weer langs hem heen bewoog en in een opwelling boog ze haar hoofd en kuste hem in de holte van zijn nek. Zijn handen gleden naar haar onderrug en trokken haar dichter tegen hem aan.
      Ze keek naar hem op. De blik in zijn ogen was broeierig, zijn ademhaling klonk gejaagd. Ze voelde dat met haar mee bewoog, hij vond het net zo lekker als zij. Een paar tellen staarden ze elkaar aan, net als toen in het water.
      Fuck it, dacht ze toen.
      Als hij het zelf niet durfde te doen, deed zij het wel. Ze liet haar hand naar zijn achterhoofd glijden en drukte toen haar lippen tegen die van hem.
      Het ging niet zoals ze had gehoopt.
      Alsof hij door de bliksem was geraakt schoot hij overeind en duwde haar van zich af. Ze struikelde en viel op de grond. Haar onderbenen schaafden toen ze de grond raakten.
      ‘Wat de fuck doe je, bitch,’ gromde hij en hij veegde langs zijn mond. ‘Ben je een fucking hoer?’ Hij spuugde naar haar voeten.
      Jordy verbeet haar gewetste gevoelens en stond op. ‘Jij begon over een lapdance. Wat had je dan verwacht – stoelendans?’
      ‘Niet dat je me zou gaan zoenen. Doe fucking normaal man!’
      ‘Oh kom op man, ik voelde hoe opgewonden je was.’ Ze knikte naar zijn zwembroek. ‘Je lul staat nog steeds rechtovereind. Als je het geen probleem vind dat ik tegen je aan sta te rijden, waarom doe je dan in vredesnaam moeilijk over een kus.’
      ‘Ik beeldde me in dat je gewoon een hete chick was. Hoe moest ik dit anders doorkomen zonder te kotsen? Waag het niet om me ooit nog eens te zoenen, gore hoer.’
      ‘Jeetje doe eens normaal zeg,’ antwoordde ze geïrriteerd. ‘Je hoeft me niet zo aan te vallen. Wist ik veel dat je er zo’n drama van zou maken.’
      ‘Iederéén zou hier een drama van maken. Een stripper of lapdancer hoort lekker te zijn, niet zo’n lelijke clown als jij.’ Hij keek haar vuil aan. ‘Geen wonder dat je zo’n cursus deed, anders zou je nooit iemand zo gek krijgen om erbij op de schoot terecht te komen. Ik ben fucking dom dat ik dit ook maar overwoog voor zo’n klote weddenschap.’
      Jordy snoof. ‘Zo’n weddenschap was überhaupt fucking dom als je van tevoren wist dat je het niet wilde. Was je weer bang dat Juan je een mietje zou vinden? Het is wel een beetje bizar dat je daar zoveel waarde aan hecht hè? Wat Juan van je vindt?’
      Opeens schoot zijn hand naar voren en greep hij haar kin vast. Zijn ogen schoten vuur. ‘Wat de fuck bedoel je daarmee?’
      Jordy keek niet weg. ‘Dat Juans mening misschien wel een beetje té belangrijk voor je is? Heb je soms een crush op hem, hmm? Is dat de reden dat je zo tegen June zit te bitchen?’
      ‘Doe niet zo fucking idioot,’ gromde hij. Hij duwde haar naar achteren toe, zijn ogen vlamden nog steeds. ‘Maar reken maar dat ik nog eerder een crush op hém zal krijgen dan op jou, lelijke teef.’
      Na die woorden gaf hij haar nog een harde duw, waardoor ze struikelde en in het zwembad viel.
      Het was zo onverwacht dat ze even in paniek raakte toen het water haar omringde. Naar adem happend kwam ze naar boven. Ze kon nog net horen hoe de poortdeur werd dichtgeslagen.
      Jordy sloeg haar armen om haar natte jurk heen en had het plotseling ijskoud. Tranen brandden in haar ogen.
      Ze had het kunnen weten. Wat was ze toch dom – zo fucking dom.

Reacties (2)


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen