Ik opende langzaam mijn ogen en draaide me vervolgens op mijn rug. Heel loom rekte ik me uit en deed ik een poging om volledig wakker te worden. Louis was weg, zijn kant van het bed voelde koud aan. Verderop klonk wel gerommel. Ik begon me af te vragen of hij wel naar school was gegaan. En dus duwde ik mezelf langzaam overeind en stapte ik uit mijn bed, mijn enkels protesterende bij de beweging. In mijn boxer sjokte ik naar de woonkamer, waar ik een beetje schrok van Jessica.
Jessica keek op van de beweging en glimlachte "hey meneer Styles, ik hoorde van Louis dat je ziek bent. Hoe voel je je nu?"
Ik rekte me uit "het kan beter, maar het is erger geweest. Hoe was je vakantie?"
Jessica begon gelijk een verhaal over meerdere steden en wat ze allemaal bezichtigd had. Ik besloot haar een kop koffie aan te bieden en naar haar verhaal te luisteren terwijl we beide even op de bank plaats namen. Ze mocht dan wel een schoonmaakster zijn; dat betekende niet dat ik haar als grof vuil ging behandelen. Ze was een tijdje weg geweest en ik was simpelweg geïnteresseerd in haar verhaal.
Mijn telefoon liet van zich horen. Wederom was het een sms'je van Violet over hoe het met me ging, maar ook een paar random berichtjes over wat ze zelf aan het doen was. Ik gaf antwoord op haar berichtjes en vertelde haar hoe ik me nog steeds ziek voelde en maar gewoon een dagje op de bank door ging brengen.
Violet (10:04): zal ik even langs komen met wat soep? Wellicht knap je daar ietwat van op. Dan is er gelijk ook iemand om je te entertainen
Ik dacht even na. Dat kon vast geen kwaad, toch? Ik had Louis verteld over haar en ik had dan ook geen andere intenties dan gewoon een simpele vriendschap. Ze was aardig en spraakzaam en ze wou me zelfs soep komen brengen. Dat was wel heel aardig dus waarom ook niet? Ik besloot op haar aanbod in te gaan en mijn adres te vermelden, waarna ze zei dat ze er over een half uurtje zou zijn.
Jessica was inmiddels het servies weer aan het opruimen maar ik stopte haar en zei dat ik het wel zou doen en ze zelf verder kon gaan met waar ze voor kwam. Ze knikte bedankend.
"Meneer Styles?" vroeg ze uiteindelijk.
Ik draaide me naar haar toe "hmm?"
"Bent u van plan om weer naar de slaapkamer te gaan?"
Ik dacht even na en haalde mijn schouders op "ik denk dat ik even op de bank ga liggen, hoezo?"
"Dan maak ik de slaapkamer ook gelijk even schoon" zei ze glimlachend. Ik bedankte haar en keek toe hoe ze vervolgens naar de slaapkamer vertrok.
Ik nam zelf plaats op de bank en zette de televisie maar aan, ietwat afwezig starende naar een of andere soap. Het frustreerde me hoe ik niet veel kon doen doordat ik me zo ziek voelde. Ik hield er niet zo van om een middag naar de televisie te staren terwijl ik eigenlijk zou moeten werken. Ik voelde me nogal lusteloos en dat was echt geen fijn gevoel.
Na een tijdje besloot ik toch maar een simpele sweatpants en een shirt aan te doen en dit was tevens precies op tijd gepland, gezien vervolgens de deurbel klonk.
Ik liep naar de voordeur en glimlachte naar Violet zodra ik haar onder ogen kwam. "Hey, kom binnen" zei ik uitnodigend terwijl ik een stap opzij zette.
"Hey Harry" zei ze begroetend terug terwijl ze langs me af stapte, de ruimte betredende. Ze keek verbaasd om zich heen "wow, jij woont mooi hier".
Ik glimlachte en wuifde het weg. Ik hield er niet zo van om er over op te scheppen.
"Zal ik de soep maar gelijk voor je verwarmen?" vroeg ze me nu.
Ik knikte "sure". Vervolgens liet ik haar zien hoe het fornuis werkte en besloot ik zelf weer even op de bank plaats te nemen, met haar pratende terwijl ik naar de televisie staarde.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen