Vanavond moest het gebeuren. Een inval bij Unser.
      Helemaal lekker zat het haar niet, maar Alex wist dat ze niet meer kon terugkrabbelen. Vooral omdat de oud-commissaris een clubvriend was, begreep ze niet helemaal waarom Clay juist hem had uitgekozen. Toch vertrouwde ze op het oordeel van haar voormalige voorzitter. Het was niet aan haar om vragen te stellen, dat was haar nu wel vaak genoeg duidelijk gemaakt.
      Het was een roerige dag geweest en eigenlijk kroop ze liever onder de wol dan te wachten tot het elf uur was. Allereerst was Phil vanochtend met busje en al van de weg gereden, voor zover zij had begrepen zat Zwart erachter. Sinds Clay was neergeschoten was het rustig geweest, maar blijkbaar was de lucht nog niet geklaard. Aan het einde van de ochtend had – na drie weken – Pineys memorial plaatsgevonden waar ze Kozik naartoe had gebracht. Vervolgens was Jax met Bobby thuisgekomen, die was vrijgelaten door de politie. Eindelijk waren ze weer allemaal compleet – en om dat te vieren, waren de drie Nomads ook nog officieel overgestapt naar Charming.
      Alex begon zich bijna te veel te voelen nu de garage opeens zo drukbezet was. Het was een schrale troost dat Clay haar een heimelijke opdracht had gegeven, want Jax bewaarde alle kutklusjes voor haar waardoor ze elke dag de pisbakken schoon moest maken waarbij ze durfde te zweren dat Jax de anderen de opdracht had gegeven om ernaast te pissen.
      Toch ging ze door zonder te klagen. Het zorgde er in ieder geval voor dat ze zo min mogelijk met Juice in dezelfde ruimte was, al leek die hetzelfde idee te hebben. Ze wist niet waar hij uithing, maar vermoedde dat hij zich op zijn kamer terugtrok als hij op zijn laptop aan het werk was.
      Rond negen uur kreeg ze een telefoontje van Gemma.
      ‘Ik heb een beetje een vreemd verzoek,’ begon ze. ‘Maar zou je misschien naar Tigs huis kunnen gaan? Zijn dochter is overleden en ik denk dat het goed is als er iemand is die een oogje in het zeil houdt. Iets zegt me dat jij daar beter mee kunt omgaan dan zijn andere broeders.’
      Alex wreef verdwaasd over haar gezicht. Chibs was inderdaad een halfuur geleden ingelicht om Kozik in te lichten en toen had ze opgevangen dat Tigs dochter voor de ogen van haar vader in brand was gestoken. Maar waarom stuurde Gemma háár erheen? Ze was zo overrompeld dat ze toezegde voordat ze erg in had. Een goed excuus wist ze ook niet.
      Een tijdje staarde ze voor zich uit, toen belde ze Clay.
      ‘Ja?’ bromde de man.
      ‘Gemma heeft me net opgedragen om naar Tig te gaan, om hem in de gaten te houden. Je weet vast beter wat er gebeurd is dan ik.’ Ze aarzelde even. ‘Ik was bang dat het argwaan zou wekken als ik op dit late uur nog wat voor de club moest gaan doen. Misschien morgen naar Unser gaan?’
      Clay zuchtte. ‘Waarom stuurt ze jou naar Tig?’
      Alex haalde haar schouders op. ‘Geen idee. We – hadden laatst een goed gesprek over Thomas. Misschien denkt ze dat ik hem nu ook met een goed gesprek kan helpen, ik weet het niet. Wat wil je dat ik doe?’
      ‘Ga er maar heen dan. We kunnen ook morgen die overval doen.’
      Alex knikte. ‘Oké.’
      Ze verbrak de verbinding. Het feit dat hij per se wilde dat zij erbij was, deed haar gloeien van trots. Ze trok haar cut aan en liep naar de woonkamer toe, waar ze Kozik inlichtte over wat ze ging doen.
      Hij stak zijn duim op en mompelde dat hij wat tv zou gaan kijken voor hij ging slapen. Zijn afstandelijkheid viel haar steeds meer op en het kwetste haar. Voor hij hier was komen wonen had ze prima met hem kunnen opschieten, maar er hing nu de hele tijd een vreemde spanning tussen hen in. Kwam het nog steeds doordat ze Juice niet thuis wilde uitnodigen? Had ze hem daarmee beledigd?
      Ze schudde het van zich af. Misschien heeft het wel niks met mij te maken. Hij had immers een been verloren, had vanmiddag een memorial gehad en had een uur geleden ook nog gehoord wat er met Tigs dochter was gebeurd. Aangezien de twee al jaren goed bevriend waren, twijfelde ze er niet aan dat hij het meisje ook gekend had.

Een halfuur later stapte ze Tigs huis binnen. Er hing een zware sigarettenlucht en het zag eruit alsof er al in geen maanden een schoonmaker was geweest. Iets vertelde Alex dat hij hier zeer zelden kwam – alleen wanneer hij alleen wilde zijn.
      Alex had niet echt veel tijd met Tig doorgebracht en sinds hij haar had opgedragen hem te pijpen helemaal in het begin, had ze zich nooit erg bij hem op haar gemak gevoeld. Haar vriendschap met Juice was echter ook gegroeid op een moment waarop ze zich beiden kwetsbaar hadden opgesteld. Wie weet leidde dit ook ergens naartoe.
      Tig sprak geen woord tegen haar nadat hij de deur had geopend. Hij slofte terug naar de bank, zakte daar met een fles drank op neer en sloeg die achterover. Alex ging vlak naast hem zitten.
      ‘Gemma heeft me gestuurd. Ze vond het beter als je nu niet alleen was.’
      Hij reageerde niet. Ze beschouwde het überhaupt als een wonder dat hij wel op de deurbel had gereageerd – misschien had hij op iemand anders gehoopt.
      Misschien wel op zijn dochter, zodat alles een nachtmerrie zou blijken.
      Hoe vaak had ze dat zelf niet gehad? Dat ze dacht dat Kip eraan kwam als ze een motor hoorde? Dat haar hart opsprong als de telefoon ging in de hoop dat haar broertje haar zou vertellen dat het allemaal één grote grap was? Als je zo diep in het verdriet zat, was rationeel denken er niet meer bij en dan kon je je de gekste dingen in je hoofd halen. Zeker na een fles drank en ongetwijfeld een paar joints.
      Alex zat een tijdlang gewoon naast hem terwijl Tig voor zich uit staarde. Tranen glansden in zijn ogen.
      Opeens begon hij te praten. ‘Ze riep om me… ze gilde mijn naam… ze wist dat het mijn schuld was.’ Zijn stem stierf bijna weg. ‘Het kwam door mij. Ik heb haar gedood. En de geur van het verbrande vlees… Ik dacht dat ik de goeie had… het was nooit mijn bedoeling om het meisje te doden. En nu… nu pakten ze mijn meisje. Ze pakten mijn meisje.’ Hij leunde naar achteren in de bank en legde een arm over zijn ogen.
      Alex probeerde iets van de onsamenhangende zinnen te maken. Als Chibs Kozik niet verteld had wat er drie weken geleden was gebeurd, had ze er waarschijnlijk weinig van begrepen. Ze wist niet of het de bedoeling was geweest dat ze hun woorden opving, ze was gewoon erg getraind in geluiden opvangen.
      Vlak nadat Clay drie weken geleden was neergeschoten, was Tig door het lint gegaan. Toen het de Niners bleken te zijn, had de man door de stad gereden tot hij de clubpresident van de zwarte motorclub had gevonden, op een terras aan een tafeltje. Hij was er recht op in gereden en had daarbij de vriendin van de man gedood.
      Wat nu de dochter van een beruchte gangster bleek te zijn.
      Pope had als wraak ook de dochter uit het leven van de moordenaar van die van hemzelf weggenomen.
      Het was allemaal fucked-up – dit hele leven was fucked-up.
      Ze begreep Pope, als ze eerlijk was. Maar dat kon ze moeilijk tegen Tig zeggen. Het meisje was onschuldig geweest en ze walgde van haar eigen gedachten, maar vlak nadat Kip overleden was, had ze ook niets liever gewild dan Camerons hele familie uitmoorden.
      Het verliezen van iemand die je zo nauw aan het hart lag, maakte je gewoon kapot en ze wist zeker dat Tig dit niet over zijn kant zou laten gaan.
      Alex ging iets rechterop zitten. De man naast haar haalde zwaar adem, het zou haar niet verbazen als hij straks zou gaan huilen. Maar wat moest ze in vredesnaam tegen hem zeggen? Juice had destijds een stel criminelen geliquideerd – die gasten hadden het verdiend. Gemma was allang over het rauwste verdriet heen. Maar deze man had net zijn dochter voor zijn ogen verbrand zien worden.
      Daar waren geen opbeurende woorden voor, zo simpel was het.
      ‘Kan ik wat voor je doen?’ vroeg ze na een tijdje. ‘Heb je al wat gegeten?’
      Haar eigen vraag deed haar ineenkrimpen. Alsof hij de komende dagen ook maar een hap door zijn keel zou krijgen.
      ‘Hmm.’ Hij leunde nog steeds naar achteren. ‘Misschien… moet je me maar een goeie pijpbeurt geven. Beetje afleiding...’
      Alex verstijfde. Ze wist zeker dat hij deze keer geen geintje maakte.
      ‘Ik haal wel een Croweater voor je. Die kan meteen –’
      ‘Nee. Doe jij het. Mannen zuigen anders dan vrouwen.’ Hij begon zijn broek los te maken – vrij klunzig doordat hij dronken was.
      ‘Ik ben je broeder, Tig,’ zei ze gepikeerd. ‘Ik ben geen hoer.’
      ‘Dat hield je bij Juice ook niet tegen, wel?’
      Alex draaide haar hoofd weg toen hij zijn pik uit zijn broek haalde.
      ‘Je wil toch die toprocker verdienen? Mijn mening heeft een stuk meer betekenis dan die van je getinte vriendje. Bovendien doe die het ook weer met wijven, dan mag jij ook weleens wat anders proeven. Kom op jongen, je wilde wat voor me doen. Nu moet je niet terugkrabbelen. Ik zal een goed woordje voor je doen bij de anderen.’
      Alex voelde dat ze misselijk werd toen ze het nog echt overwoog ook. Ze had Miles gepijpt om in de club te blijven, misschien… Ze kneep haar handen tot vuisten totdat haar nagels in haar handen sneden. Haar eigen gedachten waren walgelijk. Hoe vaak had ze niet tegen Juice het excuus opgehangen dat ze zich geen weg in de club wilde pijpen?
      ‘Ik heb geen goed woordje nodig,’ antwoordde ze met opeengeklemde kaken. ‘Als jullie me erin stemmen dan is dat omdat jullie me een goede Son vinden en niet omdat ik goed kan pijpen. Als je perse door een man gepijpt wil worden, kan ik vast wel ergens een mannelijke hoer vandaan halen.’
      Het liefst ging ze nu gewoon terug naar huis, maar ze wilde zich ook niet als een mietje laten wegjagen.
      ‘Wil je dat?’
      Tig zuchtte. ‘Laat maar. Dat geeft zo’n gedoe. Ik wil gewoon even…’ Hij staarde naar het plafond, zijn pik hing nog steeds onbeschaamd uit zijn broek. ‘Niks voelen.’
      ‘Sla wat pillen achterover. Heb je niets in huis?’
      Langzaam schudde hij zijn hoofd.
      Alex kwam overeind en liep een eindje bij de man vandaan. Na een korte aarzeling draaide ze Juice’ nummer.
      ‘Ja?’ klonk het koud.
      ‘Ik ben bij Tig,’ zei ze zacht. ‘Heb jij wat spul in huis wat ervoor zorgt dat hij een paar uur onder zeil is?’ Ze wist dat hij zo nu en dan wat sterkers nam dan alleen wiet.
      ‘Jawel. Moet ik het brengen?’
      ‘Als je wilt…’
      Ze hoorde hem zuchten. ‘Ja, ik kom eraan.’
      Volkomen plotseling hoorde ze een huilbui vanuit de woonkamer komen. Met lood in haar schoenen liep ze terug, zij wist inmiddels ook niet meer wat ze kon doen. Uiteindelijk negeerde ze haar twijfels en reageerde ze instinctief, zelfs al leek het misschien vrouwelijk. Ze trok hem in een omhelzing. Tranen sprongen in haar ogen toen hij zich aan haar vastklampte en onverstaanbare dingen mompelde, terwijl hij zijn gezicht tegen haar borst drukte.
      Alex’ hart raasde in haar keel, ze was als de dood dat hij voelde dat ze daar niet helemaal plat was.
      Ze bleef over zijn rug aaien totdat de deurbel ging.
      ‘Ik heb Juice gevraagd wat kalmerends te brengen.’ Ze liet de man voorzichtig los en liep naar de voordeur toe om haar ex binnen te laten. Ze keek hem niet aan om haar eigen tranen te verbergen.
      Juice besteedde niet veel aandacht aan haar en liep naar de woonkamer toe. Halverwege bleef hij staan en draaide zich naar haar om, zijn gezicht vol afschuw.
      ‘Ik heb jullie op een intiem moment onderbroken geloof ik?’ Er trok een spiertje in zijn wang.
      Gauw stapte Alex dichterbij. ‘Hij wilde dat ik hem pijpte toen ik vroeg of ik wat voor hem kon doen. Ik heb het niet gedaan,’ zei ze zacht. ‘Maar die man kent geen schaamte en voelt niet de behoefte om zijn broek omhoog te trekken.’
      Juice draaide zich naar Tig toe en legde een hand op zijn schouder. ‘Hé broeder. Ik heb wat pillen voor je waarmee je geheid in slaap valt. Stop eerst de boel eens weg, de prospect voelt zich nog al… klein.’
      Tig keek om, de blik in zijn ogen was allesbehalve helder. ‘Hoi… Oh… gaan we een trio doen?’
      ‘Nee Tig, ik heb pillen voor je. Shane pakt water voor je.’
      Gauw liep Alex naar de keuken toe en vulde een glas. Ze gaf hem aan Juice, die de man nogmaals de opdracht gaf zijn broek op te hijsen. Zodra hij dat gedaan had, ondersteunde Juice hem naar zijn kamer en kwam daarna terug.
      ‘Die is wel even onder zeil.’ Juice’ handen gleden in zijn zakken, hij stond een halve meter bij haar vandaan. ‘Ik blijf hier wel vannacht. Ga jij maar naar huis.’
      ‘Maar Gemma rekent erop dat…’
      ‘Gemma is maar een Old Lady. Ik ben een Son en ik stuur je naar huis. Of wil je dat hij straks weer zijn broek voor je laat zakken?’
      Ze sloeg haar blik neer. Zelfs al had ze niets gedaan, ze voelde zich vies.
      ‘Oké,’ zei ze zacht en ze veegde langs haar ogen.
      Ze hoorde zijn voetstappen. Even dacht ze dat hij wegliep, toen voelde ze opeens zijn armen om haar heen. Ze wist niet waar het vandaan kwam, maar ze kon opeens niet meer stoppen met huilen. Ze hield hem stevig vast en terwijl ze tegen elkaar leunden, huiverde ze.
      ‘Ik mis je zo,’ fluisterde ze. Ze kneep haar ogen dicht toen er een verlammend gevoel door haar armen trok.
      Hij zuchtte. ‘Het is je eigen keuze, Alex.’
      ‘Ik weet het.’ Ze keek naar hem op. ‘Ik wil dit niet meer. Ik wil je weer terug. Ik wil het de anderen vertellen.’
      Er veranderde niet veel aan zijn gezichtsuitdrukking, hij bewaarde nog steeds afstand. ‘Je bent nu emotioneel, het is maar de vraag of je dat morgen ook nog vindt.’
      Alex boog haar hoofd.
      Hij had een punt, helaas. Ze kon zelf ook niet voorspellen hoe ze morgen was.
      ‘Ga slapen, Alex. Oké? Je bent op, ik zie het aan je.’
      Ze wilde niet weggaan, ze wilde bij hem blijven. Maar ze begreep ook dat hij dat niet wilde en daardoor knikte ze alleen. Net voor ze zich wilde omdraaien, legde hij een hand tegen haar wang en streek met zijn duim langs haar wang. Toen ze naar hem opkeek, kuste hij haar voorhoofd en trok hij haar opnieuw in een omhelzing.
      ‘Ik mis jou ook,’ zei hij zacht.
      Ze sloot haar ogen, vanaf het moment dat ze uit elkaar waren gegaan had ze zich verdoofd gevoeld en nu leefde ze weer helemaal op. Ze wilde hem beloven dat ze haar gevoelens openbaar wilde maken, maar ze durfde het niet, bang hem weer teleur te stellen.
      Met hangende schouders keerde ze zich uiteindelijk af en slenterde ze weg.

Reacties (1)

  • AmeranthaGaia

    Ik wil gewoon even…’ Hij staarde naar het plafond, zijn pik hing nog steeds onbeschaamd uit zijn broek. ‘Niks voelen.’

    Ik ben geen expert, maar een pijpbeurt is dan volgens mij niet bepaald de oplossing.

    1 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen