Foto bij ~002

Lora had de bank waar ze op zat vast gepakt met haar handen. Het donker had haar altijd al benauwd en na die gil, voelde ze dat het niet goed zat.
"Lumos." Sprak James en de punt van zijn toverstok lichtte op.
Lora zag de geschrokken gezichten van haar vrienden.
James stond op en ging de gang van de trein in. Lora volgde hem op de voet. En ook meteen stond Sirius op. Van wie was die gil geweest?
Op de gang hadden meerdere leerlingen het idee gehad om onderzoek uit te gaan. James probeerde zichzelf door de meute mensen heen te wurmen, maar dat viel niet mee. Lora, die een stuk kleiner was dat James, drong zich langs hem heen en wist wel door de mensen heen te komen.
In het midden van de gang was een open ruimte, niemand zei wat, maar sommige leerlingen begonnen te huilen. Lora ging nieuwsgierig op de open plek af. Toen ze zag wat er op de grond lag, stokte haar adem.
Op de vloer van de trein lag een leerling. Het gewaad van de eerstejaars Ravenclaw was doordrenkt met bloed.
"Sirius.." zei Lora automatisch en ze keek achter zich.
Sirius stond vlak achter haar en legde zijn hand op haar schouder.
"Alle leerlingen, terug naar jullie coupés!" Professor Slughorn kwam aanlopen en leerlingen gingen snel voor hem uit de weg. "Terug naar jullie coupés! Alleen prefects op de gang!"
"Kom." fluisterde Sirius en hij leidde Lora weer mee terug naar de coupé waar ze eerder in gezeten hadden.
"Wat is er gebeurd?" Vroeg Lily bezorgd. Zij en Peter stonden in de deuropening van de coupé.
"Naar binnen, snel." James sloot de coupédeur achter zich dicht nadat iedereen was gaan zitten. "Er is zo te zien een leerling vermoord."
Lily haar ogen leken twee keer zo groot te worden. "Wat?" vroeg ze verbaasd. "In de trein?"
"Ik zei het vorig jaar al.. maar er beginnen meer mensen zich bij You-Know-Who aan te sluiten. En blijkbaar hebben een aantal leerlingen dat nu ook gedaan." zei James terwijl hij woest naar de coupédeur keek.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen