Met zijn onderarmen leunde hij op het balkon van zijn appartement. Zijn linkerduim streek afwezig over de tatoeage onder zijn andere duim. Weer was hij gevangen in herinneringen, zodat hij opschrok toen er twee armen om hem heen gleden en hij haar kin op zijn schouder voelde.
      Een steek van gemis trok door hem heen.
      ‘Gaat het?’ vroeg Fye zacht.
      Juice haalde een schouder op en weigerde om te kijken. Het was helemaal niet zijn bedoeling om zo emotioneel te worden, maar hij kon zich er gewoon moeilijk van lostrekken.
      ‘Komt het door afgelopen dinsdag? Sindsdien doe je… anders. Ik weet dat je het niet wilde vieren, maar ik dacht dat het misschien goed voor je was en ik… Ik hou van je, Juice. Ik wilde je dat laten zien.’
      Hij antwoordde niet.
      Ze had hem meegenomen naar een mooi stukje natuur in de bergen. Eerder die dag had ze hartvormige pannenkoeken gebakken, die ze had meegebracht. Ze had alles uit de kast getrokken; kaarsen, chocolaatjes, muziek.
      Het was zo lief geweest, zelfs al was het over de top.
      Maar als er één dag was die hij haatte, dan was het Valentijnsdag wel. Niet omdat hij een hekel had aan dat zoetsappige gebeuren, maar omdat het uitgerekend die dag was geweest dat hij Dana was kwijtgeraakt. Sindsdien werd hij al misselijk als hij een hartje, een roos of een kaars zag.
      Hij had het Fye echter niet willen uitleggen. Hij sprak nooit met haar over Dana, zelfs al probeerde ze af en toe te vissen. Het was een stukje dat hij voor zichzelf wilde houden. Alsof zich ergens diep in hem een heiligdommetje voor Dana bevond dat verwoest zou worden zodra hij over haar sprak.
      Haar greep op hem heen verstevigde. Hij staarde voor zich uit. Weer gleed zijn duim naar de inkt op zijn hand.
      ‘Heeft die pijl een bepaalde betekenis?’ vroeg ze zacht.
      Hij slaakte een zucht. ‘Ik wil er niet over praten.’
      ‘Je wilt helemaal nergens over praten!’ Haar stem klonk opeens schril en wanhopig, alsof ze ieder moment in huilen kon uitbarsten. ‘Ik heb het gevoel dat we stilstaan in onze relatie! Ik begrijp dat sommige dingen pijn doen om over te praten, maar als je alles voor jezelf houdt dan blijf je hangen in het verleden.’
      ‘Ik heb er met iemand anders over gepraat,’ antwoordde hij, en met wrok dacht hij aan Lotte. ‘Dat heeft alles alleen maar erger gemaakt.’
      ‘Maar dat betekent toch niet dat het weer gebeurt? We zijn nu al bijna vijf maanden samen en soms heb ik het gevoel dat ik je niet beter heb leren kennen dan tijdens onze eerste dates.’
      Aan haar dwingende greep voelde hij dat ze wilde dat hij zich omdraaide en haar aankeek, maar daar had hij geen zin in. Haar gezeik frustreerde hem alleen maar meer.
      ‘Ik heb gewoon wat ruimte nodig.’
      ‘Maar ik ben al zo geduldig!’
      Dat kon hij niet ontkennen. Ze was geduldig en begripvol, lief en vreselijk mooi. Hij vond het fijn om haar ’s nachts in zijn armen te nemen en dat er aan het einde van een lange werkdag iemand bij hem was. En toch…
      Toch miste hij iets.
      Sowieso was hij uitgekeken op de seks, ze was er niet zo goed in en hoewel hij haar erin probeerde te sturen, had het tot nog toe niet zo veel verbetering gebracht. Ze was weinig gewend en was ook huiverig om nieuwe dingen te proberen, en door de spanning deden veel houdingen pijn. Al een paar keer was hij vroegtijdig uit het clubhuis weggegaan omdat hij bang was dat hij anders met een croweater in bed zou belanden.
      Maar het was meer – hij kon er alleen zijn vinger niet opleggen. Met Dana was er iets geweest wat hem ervan overtuigd had dat ze bij elkaar hoorden. Nooit had hij in een soulmate geloofd, totdat hij haar ontmoette. En hij wist dat hij Fye niet met haar moest vergelijken, maar het ging vanzelf. Hij miste die klik gewoon. De vele spontane vrijpartijen op de meest random plekken, de manier waarop ze hem alles kon laten vergeten als ze in zijn ogen keek, het urenlang lachen om de meest stomme dingen, hun gefilosofeer over de toekomst…
      Haar armen gleden bij hem vandaan en stilletjes ging ze naar binnen toe.
      Juice voelde zich er rot over. Hij wilde haar geen pijn doen, hij wilde zich weer voelen zoals in de eerste weken. Maar zo voelde hij zich nou eenmaal niet – en hij wist dat dat meer aan hem lag dan aan haar.
      Na een tijdje ging hij naar binnen. Ze zat op de bank een boek te lezen, maar de manier waarop ze naar beneden staarde vertelde hem dat ze weinig las. Hij ging op de leuning van de bank zitten en drukte een kus in haar haren.
      ‘Sorry,’ zei hij zacht. Hij haalde diep adem. Als hij haar niet kwijt wilde raken, moest hij haar íéts geven om zijn gedrag te verklaren. ‘Het was tijdens Valentijnsdag dat ik haar voor het laatst zag. Ik was vergeten dat het Valentijn was en haar vriendin haalde me over om gauw wat te halen. Het bleek een list te zijn en ze bracht me naar haar ex, degene die achter ons aan zat.’
      Fye keek naar hem op. Hij sloot zijn ogen even toen haar vingertoppen lichtjes over zijn wang gleden en de haartjes gingen in zijn nek overeind staan.
      Het was zo’n klein dingetje dat hij haar verteld had, maar op de een of andere manier leek het een blokkade op te heffen.
      Toen hij zijn ogen weer opende, keek ze hem met een beetje opengesperde ogen aan.
      ‘Dat eh, dat is alles wat ik erover kwijt wil nu,’ mompelde hij. ‘Sorry.’
      ‘Het geeft niet.’ Ze dwong zijn gezicht wat naar beneden en kuste hem lichtjes. ‘Ik ben blij dat iets loslaat, al is het maar een beetje.’
      Zijn vingers gleden in haar krullen en hij kuste haar terug.
      Door haar tederheid werden zijn twijfels weer een beetje naar de achtergrond verdrongen.
      ‘Wil je er vanavond nog uit?’ vroeg ze ietsje later. ‘Even met de jongens rondhangen?’
      Hij aarzelde. De afgelopen dagen had hij zich erg afgezonderd, misschien was dat inderdaad wel goed. ‘Oké.’ Hij liet zijn voorhoofd tegen dat van haar rusten. ‘Ik weet niet of ik nog van iemand kan houden na wat er gebeurd is,’ zei hij zacht. ‘Maar als ik van iemand houd, is het van jou.’
      Haar lippen bogen om in een lieve glimlach, waar hij even met zijn duim langs streek.
      Ja, hij wilde van haar houden.
      Wilde van haar kunnen houden.

Juice liet een Croweater komen om op Mikey te passen, die al op bed lag. Daarna gingen de twee naar het clubhuis toe. Fye zocht al snel het gezelschap op van Amy, die sinds een paar weken eindelijk officieel Koziks Old Lady was geworden. Hij haalde een drankje bij de bar en hees zich daarna naast zijn vriend op een barkruk.
      Hij voelde zich weer iets beter dan de afgelopen dagen en was Fye er dankbaar om. Een tijdje praatten ze met elkaar over wat clubzaken, totdat het opeens doodstil werd en Juice alleen nog muziek hoorde.
      ‘Holy shit,’ klonk opeens Jax’ stem.
      Gelijktijdig draaiden Kozik en Juice hun hoofd naar de ingang toe. Drie mensen stapten naar binnen, een klein jongetje en twee vrouwen. Met grote ogen staarde hij naar de langste van de twee. Zijn glas glipte uit zijn vingers vandaan en spatte kapot op de grond.
      Juice verroerde zich niet.
      Duizend gedachten schoten door zijn hoofd, die maar tot twee conclusies leidden: hij was aan het trippen of hij zag een geest.

Reacties (8)

 • NicoleStyles

  Damn dikke clifhanger haha plss snel verder!

  1 jaar geleden
 • Lovescookies

  Yeaah daar komt Dana, please laat het een geweldige ontmoeting worden

  1 jaar geleden
 • EvaSalvatore

  Pestkop! Omg....

  1 jaar geleden
 • VampireMouse

  Omg! Dit is zo waar ik bang voor was. Dat we aan dit hoofdstuk helemaal niets zouden hebben wanr jij schrijft her weer veel en veel en vsel te spannend!! En nu moeten we weer een hoofdstuk wachten :0:0:0

  1 jaar geleden
 • AmeranthaGaia

  Ik vind het ergens wel zielig voor Fye, want ik denk niet dat Juice hierna nog met haar verder wil.

  1 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen