Foto bij Clue Two.

WILLOWDALE
november 1st, 2018


Op ieder ander moment had Gina Carter dit voorval niet erg gevonden. Maar ze was net een paar dagen in Willowdale, had vandaag haar eerste schooldag en had haarzelf voorgenomen dat niets of niemand die dag kon verpesten.
Tot dat ze hem zag staan. De jongen in het zwart-rode varsity jacket. Zijn donker bruine haar dat als een lok langs zijn voorhoofd hing. Zijn bruine ogen die alles koeltjes in zich opnamen.
Tot enkele seconden geleden dacht Gina hier, op Willowdale High, niemand te kennen. Maar nu stond ze tien meter bij de jongen vandaan waar ze al een half jaar, via het internet, contact mee heeft gehad. De jongen die er voor haar was als niemand anders er was. Maar ook die jongen, die ze nog niet in het echt wilde ontmoeten. Ze had simpelweg de moed nog niet verzameld om hem echt te leren kennen. Natuurlijk wist ze al heel veel van hem. Maar ze had bijvoorbeeld nooit geweten dat hij hier woonde. In het zelfde dorpje waar zij was komen wonen.
Toch sloeg het noodlot toe, want tien meter voor haar stond Dean Knight.
En als er één manier was om je eerste schooldag op een nieuwe school te beginnen, dan was het zeker niet deze manier.

"De new girl? Gina Carter, toch?"
Er ging een rilling door Gina heen. Ze stond in de toiletten van het veel te grote Willowdale High en haar mascara was nu al uitgelopen. De stress die door haar lichaam voerde was veel te groot en het liefst wilde ze zo snel mogelijk weer naar huis.
"Gina? Gaat het wel?"
Gina sloot haar ogen enkele seconden en keek toen op. Voor haar stond een meisje, ze was minstens twee jaar ouder dan haar. Haar donker bruine haren hingen voor haar gezicht. Maar niet goed genoeg zodat je nog steeds haar prachtige, grote ogen kon zien. Haar gezicht was ietsjes gekanteld en ze had een kleine glimlach op haar gezicht.
"Sorry, ja, het gaat." zei Gina, waarna ze rechtop ging staan.
"Gelukkig," antwoordde het meisje. "Ik ben trouwens ook nieuw hier. Nou ja, nieuw.. terug van weggeweest. Mijn naam is Jodie Blake. Kan ik je ergens mee helpen?"
Even vroeg Gina zich af hoe Jodie wist dat ze nieuw was. Maar toen besefte ze dat ze dat vast al van andere leerlingen had gehoord.
Gina schudde haar hoofd, pakte haar tas en liep naar de uitgang van de toiletten.
"Ik hoorde dat we veel dezelfde vakken hebben, Gina, zal ik met je meelopen?" probeerde Jodie opnieuw.
Gina zuchtte zachtjes, voordat ze knikte. Ze kneep haar hand tot een vuist en liep samen met Jodie naar hun eerste les.
Daar, bij het Engels lokaal, zag ze hem weer. En nu kon ze er niet meer onderuit. Jodie opende de deur en wilde naar binnen lopen. Ze stopte echter toen ze zag dat Gina was blijven staan.
"Gina, kom je ook?" vroeg ze verbaasd. "De les gaat zo beginnen."
Met lood in haar schoenen en een gezicht van staal liep ze de klas in. Op dat moment leek het alsof er wel honderd blikken op haar gericht waren. Maar er stak er maar één tussen uit. De bruine, verbaasde ogen van Dean.
"Dames en heren, vandaag hebben we er niet één, maar twee nieuwe leerlingen bij gekregen. Jodie Blake en -"
"En Gina Carter?! No way.."
"Aangezien Dean de dame al bij de naam kent, is het niet meer dan logisch dat jij vandaag een tour gaat geven geven aan Gina." zei Mr. Porter.
"Maar meneer, ik weet niet of dat zo'n goed idee is. Kan niemand anders dat doen?" vroeg Gina zacht. Mr. Porter schudde zijn hoofd. Dat ging dus duidelijk niet gebeuren.
Opnieuw ging er een rilling door Gina heen. Ze sloeg haar armen om haarzelf heen en keek naar de lege plek naast Dean. Er stond een gekwelde blik op zijn gezicht.
"Gina... ik geloof dat je geen keus hebt." mompelde Dean. "Laten we hier later over praten. Ik ben zeer benieuwd hoe dit heeft kunnen gebeuren."

Reacties (2)

 • alghayib

  I like it. (: Gina is nu al zo relatable. ;D

  1 jaar geleden
 • RED3

  Arme Gina, ik heb te doen met haar.
  Je schrijft echt goed! Het is echt fijn om te lezen. (:
  Snel verder weer!

  1 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Add Your Banner Here