Fye had zich dit weekend zo anders voorgesteld. Ze had een hotelletje geboekt voor een paar dagen, zodat ze weer even tot elkaar konden komen. Weg van Charming, weg van alle drama, alle zeurende herinneringen. Gewoon zij tweetjes. Dat zou de ideale gelegenheid zijn geweest om het hem te vertellen.
      In plaats daarvan zat ze nu alleen thuis aan de eettafel, haar ogen dik van de tranen omdat ze wist dat ze hem kwijt was. Altijd had ze geweten dat ze niet zijn nummer één was, maar de manier waarop hij haar nu aan de kant geschoven had… dat deed pas echt pijn.
      Vannacht was hij niet thuisgekomen. Dat kon maar één ding betekenen: hij was in het clubhuis gebleven om bij Dana te zijn. Fye deed oprecht haar best om zich blij voor hem te voelen. Door het heengaan van haar vader wist ze met welk verdriet hij kampte. Als zij de liefde van haar leven was kwijtgeraakt en weer zou terugkrijgen, zou ze ook door het dolle heen zijn. Ze begreep hem – kon het hem niet écht kwalijk nemen. En tegelijkertijd deed het haar ook verschrikkelijk pijn. Want ze hield van hem, ze wilde hem niet kwijtraken. Zelfs al gunde ze hem zijn geluk.
      Ze voelde zich een ontzettende egoïstisch, maar dat zeurende gevoel ging maar niet weg.
      En haar recente ontdekking zou alles alleen maar erger maken. Haar misselijkheid had ze als stress kunnen afdoen, maar er was maar één reden waarom haar borsten zo gevoelig waren. Ze had gehoopt dat het hen dichter bij elkaar zou brengen. Nu had ze geen idee hoe hij erop zou reageren.
      Misschien moest ze gewoon weggaan en zou hij er nooit achter komen. Dan deed het hem ook geen pijn. Anders leverde het mogelijk alleen maar problemen met Dana op. En ze wilde dat hij gewoon gelukkig was. Met of zonder haar.
      Ze hield haar adem in toen het slot werd omgedraaid en de voordeur openging. Nerveus sloeg ze haar armen om haar bovenlijf heen. Kwam hij zijn spullen halen? Er definitief een punt achter zetten? Een pijnscheut trok door haar buik. Ze was er nog niet klaar voor om hem los te laten.
      Toen hij de kamer in kwam, draaide ze haar hoofd van hem weg en staarde naar het tafelblad. Ze kon hem gewoon niet in het gezicht kijken, niet nu hij alles zou gaan weggooien. Zij had al een tijdje over een serieuze toekomst met hem gefantaseerd, en toen ze drie dagen geleden een positieve uitslag kreeg, was dat pas écht voor haar gaan leven.
      Nu viel het aan diggelen.
      Werd ze hoogstwaarschijnlijk een alleenstaande moeder. Misschien wilde hij het kind niet eens. Het was niet gepland, ze hadden nooit over kinderen gepraat. Ze dacht dat ze het altijd veilig hadden gedaan, maar helemaal zeker wist ze dat niet, zeker niet nadat de alcohol had gevloeid.
      Blijkbaar niet.
      Zijn voetstappen kwamen dichterbij en hielden achter haar halt. Ze kneep haar ogen dicht, alsof ze daarmee aan de onvermijdelijke woorden zou kunnen ontsnappen. Toen hij zijn handen op haar schouders legde en een kus in haar haren drukte, liet ze bijna een jammerkreetje ontglippen door de spanning.
      ‘Het spijt me voor gisteren. Ik kon gewoon niet meer nadenken zodra ik haar zag.’
      Fye haalde haar schouders op. ‘Ik snap het wel,’ mompelde ze. ‘Het spijt mij ook. Ik had blijer voor je moeten zijn, maar ik vind het gewoon moeilijk om je kwijt te raken.’
      Juice draaide haar stoel en knielde naast haar neer. ‘Hé, je raakt me niet kwijt.’ Hij legde een hand op haar knie terwijl hij haar aankeek. ‘Ik was gewoon volslagen overrompeld.’
      Verward keek ze hem aan. ‘Hoe bedoel je, ik raak je niet kwijt? Ga je dan niet terug naar Dana? Je houdt van haar.’
      ‘Ik hou van jou.’ Hij pakte haar hand en kuste haar knokkels. ‘Ik hou van jou, Fye.’
      Onthutst bleef ze hem aanstaren. ‘Ik begrijp het niet. Gister… gister zei je dat ik niets voor je betekende.’
      ‘Gister dacht ik niet na.’
      Ze zag dat zijn kaakspieren zich spanden. ‘Wat is er gebeurd, Juice?’ vroeg ze zacht. ‘Hebben jullie ruzie gekregen?’
      Ze was niet achterlijk – ze geloofde niet dat hij plotsklaps toch voor haar wilde gaan.
      ‘Ze is gewoon niet meer dezelfde als vroeger. En ik ook niet.’ Een donkere gloed kroop in zijn ogen. ‘Dana is dood voor me.’
      ‘Maar –’
      ‘Geen maar,’ snauwde hij. ‘Ik wil haar naam niet meer horen, oké? Wat Dana en ik hadden is over. Al jaren. Het was stom om te denken dat ik mijn geluk met haar zo maar kon terugkrijgen. De jongen op wie zij verliefd was is dood. Het meisje op wie ik verliefd was ook.’ Hij haalde een paar keer diep adem terwijl hij zijn woede weer in toom probeerde te krijgen. Toen hij haar weer aankeek, waren zijn ogen iets rustiger. ‘Het spijt me dat ik haar gezoend heb. Denk je dat je het me kunt vergeven?’
      ‘Jullie hebben alleen gezoend?’ vroeg ze argwanend.
      Hij knikte. ‘Ja. Meer… meer kon ik je niet aandoen.’ Opnieuw pakte hij haar hand en kuste die. ‘Ik wil jou, Fye.’
      Een beetje ongemakkelijk schoof ze heen en weer. Zo uitgesproken had hij dat nooit gezegd en de hele situatie zat haar niet helemaal lekker. Welke woorden waren er tussen hem en Dana gevallen? Ze durfde er echter niet naar te vragen.
      ‘Oké,’ zei ze uiteindelijk. ‘Ik vergeef je.’ Ze streek langs zijn wang. ‘Ik hou van je.’
      ‘Ik ook van jou. Alleen van jou.’
      Juist die laatste toevoeging gaf haar een zwaar gevoel in de borst. Het was alsof hij niet alleen haar daarvan probeerde te overtuigen. Toch – het was een hele andere uitkomst dan ze gedacht had. Wat maakte het haar ook uit waarom hij toch bij haar wilde blijven…
      Ze leunde naar hem toe en kuste hem. Onderwijl dacht ze aan het kindje dat in haar schoot groeide. Ze durfde het hem nog niet te vertellen – niet nu hij zo labiel was en al zoveel aan zijn hoofd had.
      Het had ook geen haast. Hopelijk kwam er vanzelf een goed moment om hem te vertellen dat hij weer vader zou worden.


I know, nóg een zwangerschap is een beetje over de top, maar ik dacht dat het de ideale (of misschien enige) manier was om Juice weer iets zachter te maken.

Reacties (3)

 • Sunnyrainbow

  Haha ik geloof wel dat dit de enige manier is om Juice weer zacht te krijgen..

  1 jaar geleden
 • NicoleStyles

  Haha idd nog een zwangerschap 🤣
  Nu maar hopen dat ie echt geeft om zn kindje en niet zich als een malloot weer aan de zuip gaat

  1 jaar geleden
 • VampireMouse

  Ik dacht eigenlijk alleen maar Juice hoe kan je het timen hahahhahah Als hij dat kindje maar niet afmaakt ofzo....
  Verder!!

  1 jaar geleden
  • Croweater

   Let's call it destiny haha.

   1 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen