“Dus als ik het goed begrijp hebben ze gewoon dingen verzwegen?” vroeg Lottie me na mijn gehele uitleg.
Ik haalde mijn schouders op “in principe wel”.
“Denk je niet dat dat gedaan is om je te beschermen?”
“Voor wat? Voor Zayn? Dan hadden ze het beter wel kunnen vertellen. Dan was ik uit zijn buurt gebleven” zuchtte ik geërgerd.
“Waren ze het helemaal niet van plan om iets te vertellen?”
Ik haalde mijn schouders op “zo ver heb ik niet door gevraagd en daar heb ik momenteel ook echt geen behoefte aan”.
“Dus nu hebben jullie tentindelingen omgegooid” concludeerde Lottie.
Ik knikte “ik hoef Harry en Liam even niet te zien. Ik heb Jamie geclaimd”.
“Je zult ze toch een keer weer moeten spreken” merkte ze op.
Ik knikte “ja een keer, maar niet vanavond. Vanavond vermaak ik me wel met Jamie”.
“En Zayn?” vroeg Lottie voorzichtig.
“Die hoef ik momenteel al helemaal niet te spreken. Ik denk niet dat ik momenteel een netjes gesprek met een van de drie kan voeren”.
“Deze kampeertrip was een slecht idee” mompelde Lottie.
Ik haalde mijn schouders zuchtend op “ik vermaak me wel met Jamie. Liam en Harry hebben elkaar nog. Daar gaan ze niet dood aan”.
We staarden beide een tijdje naar de zee die voor ons lag. De zon was inmiddels bijna verdwenen en het begon te schemeren. Het zag er naar uit dat er verderop een kampvuur ontstaan was. Maar goed ook, gezien de lage temperaturen.
Ik dook nog wat verder in mijn hoodie.
“Zullen we maar gewoon terug gaan en ons warmen aan het kampvuur?” opperde Lottie.
Ik knikte gehoorzaam en samen liepen we terug naar de rest van de groep.
Ik nam naast Jamie plaats met mijn armen over mekaar gevouwen.
Iedereen behalve Gemma viel spontaan stil van mijn komst. Ik had geen zin om er iets tegenin te brengen en besloot dan ook maar gewoon mijn telefoon er bij te nemen en daar doorheen te scrollen.
Gemma praatte verder over vakantiebestemmingen en kreeg zo nu en dan respons van Liam, Lottie of Harry. Harry zat er overduidelijk mee en iedere keer dat ik opkeek zag ik dan ook zijn blik op me rusten. Een excuus was het minste wat ik verwachtte, maar ook dat had ik nog van niemand gehoord. Tot die tijd gingen ze maar met mekaar praten in plaats van tegen mij. Dat leek aardig te lukken: niemand betrok mij echt in een gesprek.
Ik hield het vol om te blijven zitten tot een uur of tien en besloot toen in mijn tent een boek te gaan lezen. Ik hoorde her en der een welterusten maar reageerde op niemand meer. Ik wou even alleen zijn.
Aan de hand van een zaklamp die ik neergezet had, kon ik lezen. Ik las een heel aantal pagina’s, gewoon omdat ik even in een andere wereld wou zijn. Buiten hoorde ik nog vele gesprekken. Ook Harry was behoorlijk spraakzaam. Ik had echter geen zin om het gehele gesprek af te luisteren. Nee, ik moest me focussen op het boek.
Een tijdje later besloot ik me om te kleden in wat mijn pyjama voor moest stellen. Ik nam de tandenborstel, tandpasta en fles water mee naar buiten om mijn tanden snel te poetsen. Vervolgens kroop ik in de tent weer in mijn slaapzak met mijn boek.
Ik had er echt niet op gerekend om in een tent te slapen komende nachten. Natuurlijk gaf ik de voorkeur aan een lekker zacht bed. Als er geen spanning was geweest vanavond, had ik die tent nog niet zo’n ramp gevonden.
Maar goed, het was een kwestie van me er overheen zetten. Ik legde mijn boek weg en draaide me fatsoenlijk in de slaapzak. Ik draaide me met mijn rug naar de zaklamp, die ik aan liet staan voor Jamie. Ik sloot mijn ogen en probeerde me te ontspannen. Hopelijk werd morgen een betere dag.

Reacties (1)

 • EvaSalvatore

  Niet een, niet twee maar 3!!! Wat een feeeesttt

  1 jaar geleden
  • Qualantinos

   Hahaha ik had een rotdag maar dat wil niet zeggen dat jullie die ook moeten hebben!

   1 jaar geleden
  • EvaSalvatore

   Naaawhhhh! Sterkte:)

   1 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen