Een goede vriendin en kennis van mijn ouders is erg spiritueel. Ikzelf sta er wel voor open maar geloof het niet zozeer. Zij bood aan om bij mij reiki te doen in het weekend dat ik daar was om even op te laden.

Ik sliep al weken amper en erg slecht. De paniek en huil aanvallen kwamen regelmatig zo niet elke dag. Bij hen was er een gekke rust die ik thuis niet kon vinden en omdat zij mij zien als dochter besloot ik een weekend naar hen toe te gaan.

Voor degene die Reiki niet kennen leg ik het uit. Je gaat liggen op een tafel/ bank en degene die het uitvoert zal over je lijf heen gaan. Niet aanrakend maar erboven zweven. Zij halen zo de slechte en negatieve energie uit je lichaam, zij voelen jou emoties.

Ze gaf dus aan dat ik mijn emoties moest laten gaan en moest ontspannen. Met mijn ogen gesloten ging zij aan het werk en het was erg warm. Ik vermoed na een half uur was ze klaar. Al mijn vingers, voeten en hoofd tintelden en waren erg warm. Zoals zij zelf omschreef als de negatieve energie die de lijf verlaat. Erna was ik aan de ene kant erg rustig maar ik kon ook niet meer stoppen met trillen over mijn gehele lichaam.

Ze zag dit en pakte een steen en zei dat die voor mij was. Op het moment dat ik de steen in mijn handen sloot stopte het trillen onmiddellijk en kwam er een rust over mijn lichaam heen, iets wat ik nog nooit had ervaren.

Deze steen geeft mij nog altijd erg veel rust als ik mijn momenten heb en naast een grote steen heb ik ook een klein steentje die ik bij mij kan dragen bij spannende momenten, dit heb ik ook zeker gedaan.

Nadat ik een beetje was bijgekomen begon ze te vertellen. Ze vertelde dat ik zoveel vragen in mijn lichaam had die ik nog nooit had uitgesproken. En dat dit vragen waren over zowel Thijs als mijn opa. Dit is iets waar ik erg van schrik, dit was namelijk mijn geheim.

Voorheen schreef ik brieven in het geheim aan mijn opa, mama ermee lastig vallen wilde ik niet want zij mocht niet die verdriet opnieuw voelen. Dat iemand dit wist was heel dubbel.

Ze zei dat hij inderdaad voor mijn broer had gewaakt en dat hij er daarom nog was. Ook wist ze mijn vragen te beantwoorden over Thijs , die ik toen nog niet gesteld had. Hij was met een klap overleden, heeft geen pijn gevoeld en hij voelt alle liefde die hij gekregen heeft van iedereen.

Daarna barst ze in huilen uit, omdat dit mijn tranen waren die ze had gekregen. De tranen die ik tijdens Reiki niet had willen uitten omdat ik mijn tranen altijd bewaar voor een moment in mijn eentje. Omdat het mijn verdriet is waarmee ik niemand wil belasten.

Reacties (1)

  • Nagaa

    Wauw, dat lijkt me echt een hele bijzondere (confronterend, maar uiteindelijk ook fijne) ervaring.

    1 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen