Na mijn therapie zat ik wat beter in mijn vel. Ik werd weer vrolijker, ging leuke dingen doen en zat niet overal meer mee in mijn hoofd. Ik werd weer een beetje de oude Yvonne die alles leuk vond en het leven leefde.

Tuurlijk er waren lastige momenten, zo blijven kampen altijd erg dubbel. Aan de ene kant vind ik het super leuk en geniet ik ervan. Andere kant blijf ik altijd denken dat er iets gebeurd. Inmiddels heb ik de oplossing om 1 of 2 keer in die week naar huis te bellen en elke dag even een appje naar huis om te vertellen hoe het met mij gaat.

Een van de speciale momenten tussen de therapie en nu met het hele gezin blijft het concert. Mijn broer zat nog in de rolstoel. Zijn enkel hebben ze 2 keer moeten opereren. We gingen naar Zandvoort voor een concert op het strand.

Marco Borsato, Diggi Dex, Typhoon en nog een paar. We zaten heel erg vooraan in het zand en het was zo mooi en emotioneel. .

Ook begon ik met carnaval te genieten. 5 dagen lang, polonaises lopen, feestjes bouwen en gezelligheid. Ik kan oprecht zeggen dat Carnaval meestal mijn grootste geluksmoment in het jaar is.

Daarnaast begon ik ook wat naar feesten te gaan. Een Apres Ski feest, Foute Party van Qmusic en zo nog wat feesten met voornamelijk foute en carnavalsmuziek.

Op scouting leerde ik pas in te zien hoe lief iedereen voor mij was. Ik kon altijd en bij iedereen terecht als er wat is. Voor een knuffel of gewoon een goed gesprek en dat is heel erg fijn. Scouting was een beetje mijn uitvlucht uit het leven maar ik leerde ook, dat ik mijzelf moet zijn. Dat als het even niet gaat, ik gewoon mag huilen bij mijn scoutingvrienden en dat zij er dan voor mij klaarstaan.

Ook leerde we onze familie allemaal stukje beter kennen. Mijn ene oom en tante zagen we niet. Niet in het ziekenhuis bij mijn broer, niet om even te helpen bij dingen en ze belde niet eens om te vragen of het wel ging. Inmiddels is dit ook uitgedraaid dat we elkaar nog maar 4 keer in het jaar zien tot minder. Ergens vind ik dit heel erg jammer. Toen mijn neefje en nichtje net geboren waren kwamen we erg veel bij elkaar over de vloer. Maar aan de andere kant steek ik er mijn weinige energie ook niet meer in.

Mijn andere oom en tante waren juist betrokken. Hen spraken we voorheen bijna nooit maar zij belden, kwamen langs op ziekenbezoek en vroegen regelmatig hoe het ging. Inmiddels is ook dit weer wel wat terug gezakt maar de gedachten dat zij er waren in een zware tijd betekend ook erg veel.

Mijn oma is nooit veranderd. Die denkt alleen aan zichzelf en dat blijft zo. Als ze al iets vroeg dan draaide ze het altijd om naar zichzelf. Dit is helaas nog altijd niet veranderd en daarmee heb ik het soms ook moeilijk. Dit omdat mijn opa er niet meer is en hij juist wel betrokken zou zijn.

Mijn andere opa en oma zijn ook geheel omgedraaid. Daar kwamen we alleen met verplichtingen en andersom zij ook bij ons. Maar papa en ik mochten daar elke dag komen eten, zij kwamen regelmatig langs bij zowel ons thuis als in het ziekenhuis en hebben veel voor ons gedaan en gelukkig hebben we meer contact dan voorheen.

Maar het allermooiste blijft mijn oudtante. Zij is toen ze het hoorde vanuit Amersfoort naar ons komen rijden. Bijna twee uur rijden. Ze heeft bij ons gelogeerd, is komen helpen met het huishouden en mee gegaan naar de begrafenis. Hiermee hadden wij al een heel fijn contact maar dat iemand gelijk in een auto springt om je een knuffel te geven, dat is toch wel heel erg speciaal.

En zo zie je maar, met wat je ook mee maakt, je leert er je familie en vrienden wel gelijk door kennen.

Daarnaast heb ik ook heel erg veel gehad aan Quizlet. Misschien hebben jullie de regelmatige topics gelezen, misschien heb ik met je een gesprek gehad. Ik had behoefte mijn verhaal kwijt te kunnen en dat kon ik hier. Bij vrienden die ik al kende op Quizlet maar ook volslagen vreemden stonden met een wijdde deur open om mijn verhalen te horen.

Dat is ook een reden dat ik na dik 8,5 jaar nog altijd elke dag op Quizlet ben en zoveel mogelijk probeer om anderen te helpen. Omdat ik weet dat het kan helpen je verhaal kwijt te kunnen, of een simpele reactie terug te krijgen. Dat soort berichten maken het verschil.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen