Dit is een SA geschreven voor een wedstrijd

Er was eens een meisje en zij had een droom. Zij spendeerde erg veel uren op het internet, op een site. En op deze site kon je wat verdienen. Bij bepaalde mijlpalen kon je namelijk een mooie badge verdienen.

Iets wat voor velen geen betekenis heeft, iets waar de meeste mensen niet naar om keken, behalve dit meisje. Zij had een goal in haar ogen. Ze wilde graag alle badges vullen en dat het liefste voor ze de 10 jaar bereikt had dat ze op deze site was.

Ze besloot het eerst makkelijk te doen. In het begin kreeg ze ze zomaar. Ze maakte creaties omdat ze daar zin in had en ongemerkt verdiende ze zo erg veel badges.

Na een jaar of 7, na een hoop mee maken, een aantal dipjes online en offline besloot ze er weer voor te gaan. De site was langzaam aan het leeg lopen en daar voelde ze zich rot om. De site was heel erg veel voor haar gaan betekenen, de site had haar vriendschappen online gebracht en ze had geleerd dat je online jezelf mocht zijn en iedereen je graag wilde helpen.

Ze leerde op de site om haar ware gevoelens van zich af te schrijven, haar angsten te overwinnen en haar trauma's van zich af te schrijven in verhalen. Mensen reageerden erop, niet omdat ze er om vroeg, niet omdat ze schreef voor de volgers, maar omdat ze het mooi vonden.

Dit was iets wat haar veel deed en ze besloot te proberen om alle badges te gaan behalen. Ze besloot actief te willen helpen aan een nieuw leven voor de site in te blazen.

Zo deed ze eerst mee aan een actie waarbij ze won. Na dagen voorwerpen zoeken won ze een berg credits. In plaats van dit voor zichzelf te gebruiken bedacht ze iets anders. Een manier waarop zij haar badges kon gaan verdienen maar waardoor ze ook anderen blij kon maken.

Ze liet mensen in een topic, anderen nomineren. Zo kon zij namens anderen mensen hen in het zonnetje zetten. Het meisje had hierdoor weer een extra puntje bij haar spotlight gebruik, een ander iemand had een goede vriendin of een vreemd iemand erg blij gemaakt door zijn of haar verhaal te nomineren en de laatste persoon had zijn of haar verhaal in de spotlight.

Dit was een manier waar ze erg blij van werd. Mensen waren haar dankbaar, zij werd blij van de badges die zij meer en meer verdiende. Ze deed mee met allerlei wedstrijden en give aways.

Zo kon ze naast mensen blij maken in het echte leven bij zichzelf ook mensen ver weg blij maken.

Het meisje raakte steeds dichter bij haar doel. Ze wilde naast zoveel mogelijk badges ook in zoveel mogelijk rijtjes komen. Waarom wist ze eigenlijk zelf ook niet zo goed. Was het om haarzelf iets te bewijzen? Waarschijnlijk onbewust wel. Een manier van acceptatie en een manier van positiviteit.

Inmiddels staat ze in 4 rijtjes, ze probeert regelmatig nieuwe dingen te maken en te activeren. Ze reageert zo vaak mogelijk op het forum en op de verhalen die zij leest.

Inmiddels heeft ze ook 67 badges, is ze nog 2 spotlights verwijderd van badge nummer 68 en dat zonder zelf credits te kopen. Dat is namelijk iets wat het meisje niet lukt.

Het meisje hoopt dan ook dat ze met dit verhaal de credits kan winnen. Deels voor zichzelf en deels om iemand anders erg blij te maken. Zelf heeft ze met een verhaal pas weer mogen ervaren hoe het voelt als iemand anders je in de spotlight zet. Omdat iemand anders vind dat jou verhaal gelezen moet worden. Ze was zo trots, blij en gelukkig en dat is iets wat ze door wilt geven aan iemand anders.

Niet alleen om zichzelf blij te maken maar om meerdere mensen blij te maken.

Reacties (1)

  • TimothyMcGee

    Ahw echt super mooi! Erg prettig geschreven maar ook echt met een hele mooie boodschap erachter! <3

    1 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen