2x04 Watch Me Songs

Royal Deluxe – Dangerous
Tamino – Indigo Night
The Bulls – Truly
The Hot Dams – Wicked Games
The Phantoms – Watch Me
Overview
Title: Watch Me
Release Date: 22 July 2019
Episode: 4 / 23
Language: Dutch, English
Production: Winterdawn

Note:

Oops, tijdens het aanmaken van deze episode op Q, had ik haast episode 3 op inactief gezet:O

WinterDawn

Tijdens de opnames van een filmpje voor op de YouTube pagina van Red Bull zijn beide Red Bull coureurs als zowel de beide Toro Rosso coureurs aanwezig. Meteen is de fikse spanning tussen Max en Jax al te merken. Nola, die op een afstand mee zit te kijken, zucht eens diep als ze ziet hoe moeilijk ze het elkaar eigenlijk wel niet maken. “Vandaag gaan we een wedstrijd doen. Max, jij bent opgedeeld in een groep met Jax en Pierre met Dan.” Begint Nola als de scheidsrechter de opname. “Ik… wat?!”, brengt Max uit vol ongeloof. Meteen laat hij zich met een knal achter in de stoel vallen en maakt met zijn stem enkele geluiden die duidelijk maken dat hij het er niet mee eens is. Nola ziet haar coureur op zijn beurt met een diepe, toch geluidloze zucht naar beneden kijken. Zijn schoenen zijn ineens ontzettend interessant geworden. Pierre en Dan kijken beide heren aan met een blik die verteld dat ze niet begrijpen wat er aan de hand is. Heel voorzichtig begint Dan met een opoffering: “Ik wil wel ruilen met Jax als dat beter is?” Het klinkt onzeker omdat niemand weet hoe erop gereageerd gaat worden. Nola is echter iedereen voor en klaar met het gedrag tussen beide heren in het team van Max. “Dat is heel lief Dan, maar die twee leren maar eens met elkaar omgaan en die problemen die jullie tussen elkaar hebben...”, ze werpt haar blik op het team van Jax en Max: “... los je in je eigen tijd maar op!” Daarmee opent ze met name de aanval op Max, wetende dat Jax hier niet de schuldige is dat de Nederlander zo reageert.

De spanning is om te snijden. Inmiddels is het hun vijfde take die ze draaien om het filmpje fatsoenlijk op te kunnen nemen. “Jax, de volgende vraag is voor jou.” De vorige keer dat hij vragen kreeg, beantwoordde Max ze al voor hem. Alsof Jax er voor de Nederlander niet toe doet. Echter hoort hij helemaal niet wat Nola hem vraagt. Zacht bijt de Amerikaan eens op zijn lip voor hij een trap tegen zijn been aanvoelt. “Auw!”, verschrikt met een schapenblik kijkt hij op en eens om zich heen. Dan en Pierre kijken hem nog eens met een onbegrijpelijke blik. “Wat gebeurde er met de beide Red Bull coureurs tijdens de Grand Prix van Baku in 2018?” Heel even kijkt Jax recht in de camera voor hij nadenkt en dan ineens Max weer voor zijn beurt spreekt als het hem te lang duurt: “Daniel en ik raakten elkaar tijdens de inhaalactie van Daniel waardoor we uit de race lagen!” Jaxson gooit gefrustreerd zijn handen in de lucht als hij zich achter over laat vallen in zijn stoel en naar buiten begint te kijken omdat dit hem begint te vervelen. Nola zucht eens voor ze een vraag aan het team van Pierre en Dan stelt. “Hoe oud was Max toen hij zijn eerste podium won?” Pierre begint wat zenuwachtig en ongemakkelijk te lachen terwijl hij met een van zijn handen achter zijn hoofd krabt. Dan lijkt er wel even over na te moeten denken. “Dit is mij toen bij een hook-a-duck game ook al eens als vraag gesteld, maar ik kan mij dat echt niet meer herinneren wat daar het antwoord op was.” “Oh kom op Pierre! Je weet het wel.”, lacht de Nederlander eens. Uiteindelijk is het Jax die heel voorzichtig zijn hand op steekt. “Tijdens de Grand Prix van Barcelona op 15 mei 2016 was Max 18 jaar en 228 dagen oud toen hij zijn eerste podium behaalde.” Daarna staat hij op en vertrekt naar zijn eigen kleedkamer, de anderen inclusief Max met open mond achter latend.

Tijdens de persconferentie zit Jax naast Kimi Raïkkönen, die in zijn laatste seizoen en aan het einde van de tafel zit. Aan de andere kant van de Amerikaan zit Lando Norris in het midden die inmiddels voor Mercedes is gaan rijden. Naast Lando zit Max en aan de andere kant aan het einde van de tafel zit Daniel. Zo nu en dan wordt er aardig geklierd tussen de coureurs, maar zo gauw Jax aan het woord is, valt het de zaal op dat Max ineens ongeïnteresseerd met Daniel probeert te praten. “Kan je alsjeblieft je mond even dicht houden als ik aan het woord ben?”, begint de Toro Rosso coureur lichtelijk geïrriteerd als dit al de zoveelste keer is dat hij wordt gestoord. “Moet je maar door praten, je bent net zo langzaam als je wagen.”, komt er weer uit de Red Bull coureur. De andere coureurs en zelfs de pers laten merken dat ze dit wel een zeer uitdagende opmerking vinden van de Nederlander. Van binnen kookt de jonge coureur, terwijl hij strak in de ogen van Nola, die tegen de muur hangt achter in de zaal, zijn concentratie en rust probeert terug te vinden. Max weet van binnen dat het hem pijn doet om zijn attitude te blijven volhouden tegen Jax, maar hij kan niet anders. Als de wereld erachter komt dat hij een crush op hem heeft, dan zijn ze er beiden geweest. Niemand zit te wachten op een relatie tussen twee coureurs in een sport. Nog altijd ligt er een taboe in de sport op de anders geaardheid.

Als er een vraag wordt gesteld aan Max, begint Jax de Nederlander dit keer te irriteren. Terwijl hij zijn verhaal probeert te doen, maakt Jax grappen waar Lando dubbel om ligt van het lachen. Max besluit het eerst maar te negeren. De lach van Lando wordt met de seconde luider en niemand kan de Red Bull coureur meer verstaan. Voor hij het zelf door heeft, neemt hij zijn water flesje dat voor hem staat vast in zijn handen. Rustig draait hij de dop van het flesje af en voor Lando langs, onder neus van Jax knijpt hij er eens hard in zodat het water recht in het gezicht van Jax terecht komt. Heel zacht hoort hij Daniel naast zich fluisteren: “Max, you shouldn’t have done that.” De pers vermaakt zich overigens wel met het hele spectakel tussen Verstappen en Hunter. De waterdruppels lopen langzaam over het gezicht van Jax wat natuurlijk een heleboel fangirls hun harten sneller doen slaan. Nola bijt zachtjes op haar lip als ze ziet hoe een half doorweekte Jax er uit ziet, iets wat ze niet heel vaak ziet. Zijn ogen zoeken uiteindelijk die van Nola voor hij zijn eigen waterflesje vastpakt. Meteen heeft ze door wat haar Toro Rosso coureur wil gaan doen. Met haar blik probeert ze hem te waarschuwen. Voor iedereen het door heeft, worden er twee flesjes water, die van Lando en Jax, over Max leeggegoten en vliegen diezelfde flesjes tegen zijn hoofd aan met een knal. “Dickhead.”, sist de Amerikaan voor hij de zaal uit stormt en Nola er snel achteraan sprint. Kimi haalt nonchalant zijn schouders op. “Stupid kids, they play like this is a circus.”

Reacties (2)

 • VampireMouse

  Kimi!!! Gehehe Max en jax... Jeeezzzz... Grappemakers alleen om de verkeerde reden.love Lando!!!

  1 jaar geleden
 • Sunnyrainbow

  Haha geweldig!

  1 jaar geleden
  • Winterdawn

   Haha:)Ik kreeg het idee dankzij Kimi XD

   1 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen