"We zijn rond zes uur terug, oké?" vroeg Gemma terwijl ze haar volle tas over haar schouder nam.
"Ja dat is prima, veel plezier daar" antwoordde ik.
Liam en Jamie kwamen al pratend naar ons toe gelopen. Lottie glimlachte naar me.
Lottie stapte naar me toe om me te omhelzen "ben je oké?"
Ik knikte "ik ben oké".
Ze liet me weer langzaam los en gaf me een schouderklopje. Vervolgens draaide ze zich naar Gemma "let's go?"
Gemma knikte. Iedereen zei gedag tegen me en liep vervolgens weg van het huis. Ik sloot de voordeur en rekte me eventjes uit. Nadat ik in de keuken een glaasje sap had gedronken, sjokte ik naar de woonkamer. Er was hier nogal weinig te beleven.
Al snel liep ik terug naar de tenten om mijn boek te gaan halen. Ik was niet van plan om ook daadwerkelijk in de tent te gaan zitten. Het was per slot van rekening best koud buiten.
En dus liet ik me op de bank zakken met mijn boek. Ik sloeg het boek open en liet me meeslepen door de verhaallijn voor een half uurtje. Vervolgens stond ik op voor een kopje koffie. Ik was vals aan het spelen op het kamperen, maar dat kon me momenteel verreken. Ik was alleen en dan ging ik echt niet zielig in een tentje zitten.
Nou ja, ik was niet helemaal alleen. Mijn blik dwaalde automatisch naar de gesloten slaapkamerdeur. Zou hij ook koffie willen? Ik denk niet dat hij zich daarmee bezig hield momenteel.
Ik kon me precies inbeelden hoe hij rustig lag te slapen. Ik stelde me een geheel beeld voor, inclusief houding, belichting en gezichtsuitdrukking. Het was een prachtig beeld natuurlijk. Verre van realistisch waarschijnlijk.
Terwijl het koffiezetapparaat verderop stond te pruttelen, besloot ik zachtjes de deur naar de slaapkamer te openen.
Natuurlijk was het beeld heel anders dan ik het voor ogen had. Dat maakte Harry niet minder cute.
Ik liep naar mijn eigen zijde van het bed en ging voorzichtig tegen de bedrand zitten met mijn rug.
Harry lag met zijn rug naar me toe en had de dekens stevig vast, alsof hij iets wou knuffelen. Ik glimlachte bij het aanzicht. Ik streek zachtjes patroontjes over zijn rug terwijl ik even wachtte op mijn kopje koffie.
Een paar minuten later liep ik terug naar de keuken voor mijn koffie, waarna ik weer naar het bed liep met mijn boek en koffie.
Ik ging weer voorzichtig zitten en dronk mijn koffie terwijl ik ietwat met moeite door het boek bladerde met de overige hand. Zodra het kopje koffie leeg was zette ik het op het nachtkastje aan mijn kant van het bed.
Ik legde mijn boek ook even op het nachtkastje en liet me vervolgens onderuit zakken. Ik keek naar Harry, die nog steeds niet bewogen had. Ik kroop tegen zijn rug aan en sloeg mijn arm dicht om zijn middel. Harry ademde een keer diep in, maar al snel werd zijn ademhaling weer regelmatig. Het had hem niet echt gewekt dus. Ik ging verder met over zijn huid strijken. Ik streelde zijn armen. Zijn handen.
Over zijn wang strijken was de fout. Harry leek te schrikken en opende langzaam zijn ogen. Hij draaide zich nogal langzaam half om, om me aan te kijken.
"Oh, hey" zei hij met een hese stem.
"Hey" zei ik zachtjes terug, waarna ik naar hem glimlachte.
"Moet ik opstaan?" vroeg hij zachtjes.
"Nee hoor, nog lang niet" fluisterde ik terug.
"Gelukkig" kreunde hij terwijl hij zich omdraaide en zich tegen me aan wurmde. Hij trok de dekens dicht over zich heen en drukte een kusje in mijn nek. Vervolgens vleide hij zijn voorhoofd tegen mijn nek terwijl zijn wang tegen mijn sleutelbeen bleef liggen. Ik streelde met mijn vingers over zijn ruggengraat. Harry was al redelijk snel weer in slaap gesukkeld en ik kon helemaal niets meer. Ik was volledig ingepakt en vast geklemd op mijn plaats door een ander lichaam. Dat werd geen boek meer voor mij de komende tijd.

Reacties (1)


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen