. . .

Er waren een hoop dingen waar hij zich aan irriteerde. Haar doucheconcerten, de sokken die ze overal liet slingeren, de overdaad aan bloemen die ze kocht en overal in huis neerplantte, haar karaoke op de WII om negen uur ’s ochtends, haar onvermoeibare enthousiasme en onophoudelijke pogingen om spelletjes met hem te spelen. Oh, en de ruzies met Daphne. Die kon ook niet goed met haar rare gewoontes omgaan. Gisteren nog was ze uit haar plaat gegaan omdat Jamie de deur van de badkamer niet op slot deed wanneer ze ging douchen omdat ze bang was dat ze niet zou merken dat er brand uitbrak. Zelf had hij zijn schouders erover opgehaald, Daphne had echter beweerd dat het een stille uitnodiging was om bij haar onder de douche te stappen. Dat hij daar niet de geringste interesse in had, drong maar niet tot haar door. Maar Daphne was gewoon het lekkerste wijf dat hier rondliep en hij ging haar heus niet zomaar opgeven voor een hete douche met zijn gestoorde huisgenoot. Waarschijnlijk ging ze hem alleen met shampooflessen slaan zodra hij het douchegordijn opzij schoof. Aangezien ze nog nooit echt gezoend had, had ze al helemaal geen naakte man gezien.
      Hij grijnsde om de gedachten terwijl hij zijn appartement binnenstapte. Jamie had gezegd dat ze vanavond bij een meisje bleef eten dat ze via haar stage had ontmoet en dat ze pas laat thuiskwam, dus Juice vond dat een mooi moment om zijn huis op orde te brengen voordat het echt in een zwijnenstal veranderde. Met een zucht keek hij naar de zes paar schoenen rondom de salontafel, naar de glazen die letterlijk óveral stonden (zonder onderzetter!) en ze was vergeten om de helft van de lampen uit te doen.
      Moest hij het met haar bespreken? Ondanks al haar fratsen was het een lief meisje en hij geloofde niet dat ze het expres deed. Bovendien was ze niet zo opmerkzaam dat ze zelf zou bedenken dat hij OCD had. Ergens vond hij het echter toch moeilijk het ter sprake te brengen. Hij wist nota bene niet eens of hij wilde dat ze bleef.
      Ondanks de talloze dingen waar hij zich aan ergerde, vond hij het nu stil in huis. Er waren maar twee nachten geweest waarbij hij thuis had geslapen, voornamelijk omdat hij het vervelend voor haar vond dat ze steeds alleen was. Het waren best leuke avonden geweest, moest hij toegeven. Beide keren hadden ze tot twee uur op het balkon gezeten. Jamie kwam altijd met de meest bizarre vragen en droeg onderwerpen aan waar hij nog nooit over na had gedacht, en zeker als hij een joint opstak genoot hij wel van de gesprekken.
      Daphne had hij dat niet verteld. Zij was altijd moe na het werk, ze keken hooguit een film die halverwege in een vrijpartij uitmondde waarna ze in slaap viel. Jamie was verfrissend, open, gewoon eens wat anders… Hij duwde de vaatwasser dicht toen hij deze tijdens zijn analyse gevuld had en zette hem aan. Zijn conclusie: ze was niet zo’n vervelende huisgenoot als hij eerst gedacht had, zelfs al waren er echt wel dingen waar hij zich aan ergerde. Hij wist echter dat Daphne haar weg wilde hebben en met het hebben van goeie gesprekken terwijl hij high was, zou haar niet overtuigen. Waarschijnlijk wilde ze niet eens dat hij smokede waar zij was – ze wilde überhaupt niet dat hij bij haar in de buurt was.
      Met een zucht probeerde hij het beklemmende gevoel weg te blazen. Daphne had gewoon wat langer de tijd nodig om aan Jamie te wennen – dat was alles. Misschien ging het contact wel beter als ze samen wat gingen doen zonder dat hij erbij was. Ja, dat kon werken. Zodra Jamie terug was, zou hij het haar voorstellen.

. . .


Jamie was blij dat ze een maatje had gevonden bij haar stage. Shanty was een jaar ouder dan zij en vanaf het moment dat ze beiden van haar oom op hun kop hadden gekregen omdat ze bijna onder de graafmachine terecht waren gekomen, was het dik aan geweest. Ze was blij dat ze zo snel een echte vriendin gevonden had. De meisjes die ze in het clubhuis had ontmoet praatten alleen maar over seks en daar had Jamie niet zo veel over te zeggen, Daphne vond haar overduidelijk niet aardig en de meeste Sons waren zo oud. Juice was wel leuk, maar om hem nou een vriend te noemen… Hij kwam het liefst zo min mogelijk thuis en als ze eerlijk was voelde ze zich nog steeds niet erg welkom.
      Op vrijdagmiddag waren ze vroeg klaar, waarop Jamie met Shanty mee was gegaan naar huis. Ze hadden zelf pizza’s gemaakt terwijl ze een Disney marathon hielden. Ze kenden de meeste films dusdanig uit hun hoofd dat ze de helft van de tekst konden meepraten en door allerlei gekke stemmetjes te proberen liepen de tranen al gauw over haar wangen.
      ‘Je kan hier echt blijven slapen hè?’ zei Shanty na het eten. ‘Het is best een eindje met het openbaar vervoer. Ik weet dan wel niet hoe laat…’
      ‘Nee joh.’ Met een zwaai van haar hand wuifde ze het voorstel weg. ‘Je hebt een date! Misschien is het wel zo gezellig dat je hem mee naar huis kan nemen – dan zit je toch niet op mij te wachten? Bovendien heb ik mijn huisgenoot deze week al seks horen hebben, dat hoeft geen gewoonte te worden.’
      Haar wangen kleurden bij de herinnering. Nog steeds voelde ze zich superstom omdat ze de slaapkamerdeur had gedaan toen Juice had gevraagd of ze mee wilde doen. Dat het een grapje was, was geen ogenblik in haar opgekomen. Naïef als ze was, had ze gedacht dat ze een of ander spel deden ofzo. Nou ja, dat deden ze ook… maar niet het soort spelletjes waar zij van hield. In het zwoele licht dat er was had ze hun bezwete lichamen gezien; Daphnes haren die tegen haar gezicht plakten en haar borsten die parmantig naar voren hadden gestaan. Ze had een steek van jaloezie gevoeld. Niet omdat ze nou zelf met Juice in bed wilde liggen, maar omdat Daphne rechtstreeks uit een blaadje leek te komen en niemand haar ooit zou zien staan als ze Daphne met regelmaat zagen.
      ‘Hoe is je huisgenoot eigenlijk? Klikt het een beetje?’ vroeg Shanta.
      ‘Eh, hij is wel aardig. Hij is er niet zo vaak en zijn vriendin is soms nogal een bitch. Hij zit in een motorclub.’
      ‘Nou, pas maar op,’ mompelde Shanta. ‘Wij hebben hier ook een motorclub. Het zijn een stel ongure types.’
      ‘Hm, ik vind ze wel aardig hoor. Ze houden wel van een goed feestje.’ Ze keek op haar horloge. ‘Ik moet zomaar eens gaan hè? Jij moet je vast nog opfrissen enzo.’
      De twee meiden namen afscheid en ze wenste Shanta veel succes. Goedgeluimd ging Jamie op zoek naar de juiste bus. Zoals Jamie eigen was, liep ze eerst volslagen de verkeerde kant op. Na een kwartier besloot ze toch haar navigatie er maar bij te pakken. Met het toestel onder haar neus probeerde ze de juiste weg te vinden, waardoor ze niet goed lette op waar ze liep. Haar schoen bleef achter een uitstekende stoeptegel haken en ze viel op de grond. Met een gilletje liet ze het toestel los en het klapte tegen de straat.
      ‘Oh nee he!’ Ze krabbelde overeind en pakte haar telefoon.
Hij deed het niet meer.
      ‘Oh nee! Shit shit shit!’ Ze schudde er een paar keer mee, maar dat hielp natuurlijk niet. Met een zucht stak ze haar telefoon weg.
      Even overwoog ze om terug te keren naar het huis van haar vriendin, maar ze wist nu al dat ze dat toch niet kon vinden. In plaats daarvan doolde ze door de straten in de hoop de goede halte te vinden. Ze vroeg aan wat mensen hoe ze naar Charming kon komen, maar de meesten wisten niet hoe ze het beste kon reizen.
Het was al donker geworden, sommige lijnen reden niet eens meer. Aangezien Charming niet echt een bruisende stad was, zag ze de bui al hangen dat ze daar nooit meer terug zou komen. Voor een taxi had ze geen geld, dus moest ze eerst maar een pinautomaat vinden.
      Optimistisch stapte Jamie door. Opeens passeerde ze een soort bar waar een lange rij motors voor stond. Op de muur stond een grote afbeelding van een symbool dat ze uit het Maya geschrift herkende. Er stonden twee mannen bij de ingang die net als de Sons van die motorjacks droegen, dus dit moest de motorclub zijn waar haar vriendin over gesproken had.
      Nou, zij konden haar vast helpen! Zeker als ze hun vertelde dat ze de Sons kenden. Ze konden haar vast wel vertellen hoe ze daar het beste kon komen – die motorclubs hadden vast samen motorfeestjes ofzo. Enthousiast huppelde ze naar de ingang van het clubhuis toe.

Reacties (2)

  • VampireMouse

    Ow god........

    1 jaar geleden
  • Long

    Oh nee.. dat gaat fout aflopen...

    1 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen