Naar aanleiding van deze prompt:

Imagine Person A is a busy single parent of a toddler and B often helps them out to babysit and housewatch. One day A invites B out to dinner together with the child as their token of gratitude for helping them out. During the dinner, A’s child loudly exclaims that A is in madly love with B, making B flustered and A extremely embarrassed. Intrigued, B asks A’s child how they know this information, to which they say that it’s because “A never shuts up talking about B all day.


Lieke Tennant werkte al een tijdje voor Raymond Palmer en zijn zoontje Leo Palmer. Al was werken een groot word. Ze paste op de kleine man, die Ray in zijn eentje moest op voeden vanwege het overlijden van de moeder bij de geboorte. Het was een hele zware tijd voor hem geweest en Lieke had hem al snel bijgestaan om hem te helpen. Lieke had hem gezegd dat ze geen geld hoefde voor de keren dat ze op Leo moest passen, maar Ray had er op gestaan. Hij wilde dat ze er iets aan overhield.
Ook dat hield Lieke er zeker iets aan over. Meer tijd met de lieve, schattige Leo. En af en toe wat tijd met de knappe Raymond Palmer.
Lieke had hem altijd al knap gevonden. Had zelfs een oogje op hem gehad. Maar ze was bang dat het toch niks ging worden en wilde de band zowel met hem als met kleine Leo niet slechter maken.
Leo was nu bijna vier en in die vier jaar had zij hem zien op groeien tot een kleine man. En het idee dat als het fout ging en zij Leo niet meer kon zien, kon ze niet over haar hart verkrijgen.


Het was nu tien dagen voor Leo's verjaardag. En als verrassing had Ray besloten Lieke mee uit eten te nemen in verband met alle werkzaamheden die ze had verricht voor Leo's verjaardag. Leo zou ook mee gaan en daarom stond Lieke al rond vier uur voor Rays huis. Klaar om naar het restaurant te gaan. Ze had Ray al een berichtje gestuurd. Zij zou rijden, aangezien ze toch geen alchohol zou nuttigen.
De deur van Rays enorme huis ging open. Als eerste kwam Leo naar buiten. Hij zag er precies zo uit als zijn vader in een zwart pak. Het was een prachtig gezicht, vond Lieke.
Zelf had ze gekozen voor een rode lange jurk. Het liet niet teveel zien, maar rood moedigde mensen wel aan om naar haar te kijken. En dat is wat ze wilde op dit moment.
“Hey vent. Kom eens hier!” zei ze, terwijl ze Leo in haar armen nam en hem een grote knuffel gaf.
“Alweer gegroeid?” grapte ze, want dat vroeg ze bijna dagelijks aan hem.
“Neee! Lieke!” giechelde hij, waarna hij zich uit haar armen wurmden en richting Lieke haar auto rende. Hij wist precies waar hij moest zitten, zoals altijd in zijn stoeltje achter de bijrijdersstoel. Ray zou naast haar plaats nemen.
“Je ziet er prachtig uit.” zei Ray.
Een lichte blos ontstond op Lieke haar wangen. Hij mocht er zelf ook wezen, dacht ze bij haar eigen.
“Dankjewel.” zei ze zachtjes, van haar stuk gebracht.
Ze begeleidde hem richting de auto, alsof hij dat zelf niet kon doen. Af en toe reageerde ze zo raar in Rays bij zijn. Niet wetende dat dit voor Ray veel erger was.

Het was ongeveer een kwartier rijden om bij Willow Club te komen. Het was één van de beste restaurants in de stad. En aangezien ze door het centrum heen moesten, en hun niet in het centrum woonde, duurde het af en toe wel even voordat ze op hun plaats van bestemming arriveerde.
Toen Lieke na nog eens vijf minuten een parkeerplaats had gevonden, stapte ze eindelijk uit en strekte haar benen. Ze voelde een klein handje in die van haar glijden en keek naar onder. Leo natuurlijk.
Het viel Lieke op dat hij ook heel close met Ray was, maar op een andere manier. Ze speelde samen, Leo had al snel dezelfde interesses als Ray ontwikkeld. Maar echt knuffelen, deden ze niet zo vaak. Misschien had dat wel een reden. Maar Lieke kon zo snel niet bedenken waarom.
“Hier naar binnen.” glimlachte Ray, die de deur voor de twee openhield.
Binnen bestond een heel gesprek tussen hem en een ober. Hij kende diegene blijkbaar van vroeger. Ze kregen het beste tafeltje. Dicht bij de speelplek voor Leo, maar ook niet zo dichtbij dat ze veel gestoord zouden worden.
“Fijn dat je dit zo hebt kunnen regelen.” sprak Lieke oprecht uit, terwijl ze Leo in zijn kinderstoeltje zetten. Misschien was hij al iets te groot daarvoor. Maar hij was ook een moeilijker eter en dus leek Lieke dit het beste plan. Ray had er al snel mee ingestemd. Gelukkig mocht Leo zelf kiezen wat hij at. Als het maar genoeg was.

En dus koos Leo voor patatjes en kipnuggets. Zijn lievelingseten. Ray en Lieke hadden niet anders verwacht.
Ray had een steak besteld en Lieke was gegaan voor een of andere pasta. Ray kon niet meer herrineren welke het was.
“Er werd net gevraagd of jij mijn vriendin was.”
Ray was bezig met zijn steak aan te snijden toen hij dat zei. Lieke lachte ongemakkelijk. Zou hij dat willen?
“Grappig. Zou je dat willen?” ze speelde met de vraag alsof het haar niet zo veel uitmaakte.
“Ik heb geen idee.”
“Papa is heel erg verliefd op tante Lieke.” zei Leo nonchalant. Hij stopte drie patatjes tegelijk in zijn mond en keek niet op na wat hij zojuist had gezegd.
Toen Lieke naar Ray keek waren zijn rood geworden.
“Hoezo denk je dat, Leo?” vroeg Lieke zacht.
“Oh, papa heeft het altijd over je. Toch papa?”
Hij keek naar Ray en lachte breed. Ongemakkelijk knikte Ray.
“Ja, dat is waar lieverd.” zuchtte hij toen, waarna hij Leo een aai over zijn bol gaf. Zijn haar raakte in de war, waardoor Leo het boos probeerde goed te doen.
“Meen je dat, Ray. Vind je mij echt leuk?”
Ray legde zijn vork en mes neer en legde zijn handen op tafel.
“Het was niet meteen zo. Ik heb lang van Kendra gehouden, maar ongeveer een jaar geleden zag ik hoe veel jij voor Leo betekende. En toen begon ik je anders te zien dan alleen een goede vriendin. Je hielp mij door dik en dun en nu Leo groter word zal hij meer beseffen..”
“Je wilt mij toch niet alleen voor Leo.” lachte ze zenuwachtig.
“Nee, zeker niet. Ik ben van je gaan houden. Je vrolijkheid, je optimisme. Je werd nooit boos als ik wat langer op werk bleef. Je straalt altijd positiviteit uit. Je bent een pracht persoon. Van binnen en van buiten.”
Lieke ging met haar tong over haar droge lippen. Langzaam, om niks te hoeven zeggen, pakte ze haar glas water en zette die aan haar mond.
“Als je niet hetzelfde voelt dan zal ik het er verder niet meer over hebben. Het was ook helemaal niet de bedoeling dat je dit ooit te weten zou komen. Ik was bang dat onze vriendschap verloren zou gaan als ik het zou vertellen.” mompelde Ray onzeker.
“Echt waar?” vroeg ze. “Ik ook.”
Daardoor lachte Ray zacht.
“Dus, dat betekent dat..”
“Verliefd zijn is een groot woord. Ik vind je een knappe man en ik zou ook zeker van je kunnen houden. Maar ik denk dat ik meer over je wil weten voordat ik dat kan doen. Snap je wat ik bedoel? Ik ken Leo door dik en dun. Maar wij zien elkaar niet zo vaak..”
Dat snapte Raymond zeker. Vaak als hij thuis kwam, ging zij een kwartiertje later weer weg.
Natuurlijk kende ze elkaar al langer dan dat Leo was geboren, maar dat was een lange tijd geleden. En mensen blijven veranderen. Vooral na de dood van zijn of haar vrouw.
“Ik wil je graag nog eens mee uit nemen dan. Zonder deze kleine man. Zou je dat willen?” vroeg hij.
“Graag. Alleen wie let er dan Leo als ik er niet ben?”
“Felicity zal vast wel een keertje op willen passen denk ik zo.”
Felicity, dacht Lieke, een goede vriendin van Ray. Die zou ze wel kunnen vertrouwen.
“Oké.” grinnikte ze. Ze was niet beschaamd, maar het was wel een beetje een raar gesprek geworden.
“Papa mag ik spelen?” vroeg Leo ineens. De bubbel tussen Lieke en Ray plopte kapot.
“Jahoor, jongeman. Je bord is helemaal leeg. Ga maar lekker spelen.”
Als vanzelf stond Lieke op en tilde Leo uit zijn stoeltje. Toen hij op de grond stond rende hij meteen weg.
“Je zou een goede moeder voor hem zijn.”
“En een voorbeeldige vriendin voor jou.” zei ze grappend. Ray knikte en haalde zijn schouders op.
“Daar lieg je geen woord over.”
Hij stak zijn hand uit en zonder twijfel pakte ze hem vast. Nu pas merkte ze hoe groot zijn handen wel niet waren. Het gaf haar een veilig gevoel.
“Ons eten word koud.” merkte Lieke op.
“Oh.. ja, inderdaad.” zei Ray, terwijl hij naar zijn eten keek alsof hem dat totaal niet meer interesseerde. Hij keek alleen maar naar Lieke, in haar prachtige, rode jurk.
Lieke wilde net wat zeggen toen Leo terug kwam redden. Hij wilde duidelijk iets vragen, hij had een denkende uitdrukking op zijn gezicht.
“Wat is er, Leo?” vroeg Ray nieuwsgierig.
Leo legde zijn hand op zijn kin en dacht na.
“Pap..” begon hij en keek Lieke even lief aan. “Mag ik tante Lieke nu mama Lieke noemen.”
En Lieke zwoer dat ze nog nooit zoiets liefs had gehoord.

Reacties (9)

 • Long

  “Mag ik tante Lieke nu mama Lieke noemen.”

  tbh I'M GONNA BE CRYING OVER THIS FOR YEARS IT'S AMAZING GOODBYE

  1 jaar geleden
 • Long

  “Het was niet meteen zo. Ik heb lang van Kendra gehouden, maar ongeveer een jaar geleden zag ik hoe veel jij voor Leo betekende. En toen begon ik je anders te zien dan alleen een goede vriendin. Je hielp mij door dik en dun en nu Leo groter word zal hij meer beseffen..”
  “Nee, zeker niet. Ik ben van je gaan houden. Je vrolijkheid, je optimisme. Je werd nooit boos als ik wat langer op werk bleef. Je straalt altijd positiviteit uit. Je bent een pracht persoon. Van binnen en van buiten.”
  “Als je niet hetzelfde voelt dan zal ik het er verder niet meer over hebben. Het was ook helemaal niet de bedoeling dat je dit ooit te weten zou komen. Ik was bang dat onze vriendschap verloren zou gaan als ik het zou vertellen.” mompelde Ray onzeker.

  AL DEZE FEELINGS ME IS CRYING.

  1 jaar geleden
 • Long

  “Papa is heel erg verliefd op tante Lieke.” zei Leo nonchalant.

  IK GING WEL HELEMAAL STUK EVEN THO I KNEW IT WAS COMING. van binnen gaat Ray echt dood nu

  1 jaar geleden
 • Long

  Ze voelde een klein handje in die van haar glijden en keek naar onder. Leo natuurlijk.

  DYING TBH

  1 jaar geleden
 • Long

  Als eerste kwam Leo naar buiten. Hij zag er precies zo uit als zijn vader in een zwart pak.

  ik zie DIT ZO VOOR ME ALKFJSDLKSDJF

  1 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen