Foto bij H47: Tent zoeken ~ Khana

Een warme adem blies in mijn gezicht en ik opende vermoeid mijn ogen. Meteen keek ik in de neusgaten van mijn dromedaris en schoot ik naar achteren. Ze keek me schuin aan en ik keek even gedesoriënteerd om me heen. Waar was ik? “Khana? Ben je wakker?” hoorde ik Nick van ergens verderop vragen en ik antwoordde: “Ja, wat… hoe komen… wacht, laat al maar.” De herinneringen aan gisteren avond kwamen terug en ik duwde het zeil wat omhoog. Het voelde zwaar aan, dus ik vermoedde dat er wel wat zand op lag. “Hou je de dromedarissen even rustig? Ik ga het zand verwijderen”, zei Nick toen en ik pakte mijn dromedaris al stevig bij de teugels vast. Niet veel later begon het zeil wat te bewegen en ik zag het toen plotseling verdwijnen. Meteen kneep ik mijn ogen dicht tegen het zonlicht en kreunde even. Toen ik na enkele keren knipperen gewend was aan het zonlicht, keek ik om mij heen en zuchtte diep.

De hele omgeving was veranderd en ik zag onze tent ook niet meer staan. Ik stond op en klopte het zand van mijn kleren. Aan de andere kant van onze dromedarissen zag ik Nick overeind komen en hij strekte zich uit. “Dat lag slecht”, hoorde ik hem mompelen en ik hoorde vanalles kraken. “Ook een goedemorgen, oudje”, zei ik grappend en hij keek me met opgetrokken wenkbrauwen aan. “Goedemorgen, groentje. Heb je ook de heerlijke geur van dromedaris rond je hangen?” vroeg hij toen en ik knikte met een zucht: “Ja, maar een douche nemen zal niet meteen lukken… en zeker niet als we onze tent niet terug vinden, daar lagen al onze spullen in.” De dromedarissen kwamen ook overeind en begonnen wat rond te wandelen, maar echt ver gingen ze niet. “Laten we maar proberen om onze tent terug te vinden…”, zei Nick, maar kneep opeens zijn ogen wat samen en liep naar een zandheuvel.

Ik volgde hem en vroeg: “Wat is er?” “Help eens even met graven?” vroeg hij en toen we wat zand opzij hadden geschoven, zag ik een stukje zeil. “Ga een beetje aan de kant staan, ik ga proberen het zand weg te krijgen”, zei Nick en meteen stapte ik enkele meters achteruit. Toen voelde ik een windvlaag opsteken en voor ik het wist, had Nick een windhoos opgewekt. Hij grijnsde tevreden en begon toen geconcentreerd het zand weg te blazen, gelukkig wel de andere kant op. Net toen het zand verwijderd was, zag ik opeens een grote schaduw over ons heen glijden. Meteen keken Nick en ik op, om nog net enkele grote veren achter een heuvel te zien verdwijnen. “Wat was dat?” vroeg ik en Nick liet de windhoos verdwijnen. “Geen idee, al zeker geen woestijngeest of serpopaard”, zei hij en opende de tent. Ik ging ondertussen toch wat ongerust naar de dromedarissen en trok ze terug mee naar de tent. Zij keken ook wat onrustig om zich heen, maar begonnen niet paniekerig rond te rennen. “Nick, laten we maar snel onze spullen pakken en verder gaan”, zei ik en ik zag Nick zijn hand naar buiten steken, om dan zijn duim omhoog te doen. Glimlachend begon ik de dromedarissen klaar te maken.

“Het is echt te warm”, pufte ik toen we voor een nieuwe heuvel stonden. Nick knikte instemmend en ik dronk nog wat. Het was net voor de middag en volgens ons oriëntatie vermogen waren we bijna bij het kamp. Opeens klonk er een geweerschot en geschrokken keek ik op. “Nick?” vroeg ik onrustig en hij sprong van zijn dromedaris. “Laten we te voet verder gaan, ik geloof dat het schot van over deze heuvel kwam”, zei Nick behoedzaam en ik sprong ook van mijn dromedaris, om dan met Nick naar de top van de heuvel te klimmen. Toen we bijna boven waren, klonk er weer een schot en toen gelach. Voorzichtig gingen we verder en eenmaal op de top, werd het duidelijk vanwaar de schoten kwamen. Het kampement beneden bestond uit zo’n 20-tal zandkleurige tenten en lag mooi verscholen tussen enkele zandheuvels. Aan de rand van het kampement stonden er verschillende mensen met hun geweren op iets gericht en ik kreeg plotseling een vreemd gevoel. Ik voelde me wat duizelig worden en mijn keel werd spontaan droog. “… ick…”, kreeg ik er nog net uit en zag dat hij net een kokhalzende beweging maakte. Hij zag bleekjes en hij trilde lichtjes. Wat was er aan de hand?

Reacties (1)

  • Hermione2003

    Spannend weer! Ik ben benieuwd wat er gaat gebeuren!

    2 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen