Hoofdstuk O2 • Isabella van Dam

Na een gezellig en bewogen weekend sluit de familie Van Dam het met een drankje af op de loungeset naast het zwembad van de ouders van Samuel en Isabella. De openhaard buiten stookt hoog en iedereen zit knus onder hun eigen dekentje. Hun vader staat op om iedereen te voorzien van een goed gevuld glas drinken. Als hij terugkomt zet hij een witte wijn voor hun moeder haar neus, een Bitter Lemon voor Samuel, water voor Isabella en een ijskoud biertje voor zichzelf. Hun vader heft zijn glas en iedereen volgt zijn voorbeeld.
“Op Sam zijn nieuwe baan, mocht deze morgen van een goede start zijn!” Luidt het. Het geluid van klinkende glazen tegen elkaar aan vult de lucht, waarna iedereen een slok neemt.
“Ben je nerveus?” Vragend kijkt Isabella haar broer aan. Ze ziet aan zijn lichaamshouding dat hij zich stoer wilt voordoen, maar aan zijn ogen kan ze iets heel anders aflezen. Doordat haar ouders vroeger heel veel tijd in de zaak hebben gestopt, paste Samuel veel op zijn zusje. Hierdoor hebben ze een sterke band gekregen en weten ze van elkaar of iemand oprecht is of niet.
“Nee hoor, helemaal niet zelfs.” Isabella rolt onopvallend met haar ogen en gunt hem een doordringende blik, waardoor ze laat weten dat ze hem door heeft. Zijn antwoord daarop is een grimas en hij gaat verder in gesprek met hun vader.

In gedachten verzonken kijkt Isabella naar het adembenemende uitzicht. Het huis van hun ouders staat op een berg die uitzicht biedt op de haven van Monaco. Schepen hebben hun lichtjes op de mast aan staan, en hier en daar lopen er een paar toeristen langs. Ze schrikt op als ze getik op haar rechterschouder voelt, en volgt met haar ogen de persoon waarvan die vinger is die op haar tikt. Ze kijkt recht in de ogen van haar moeder. Isabella leest een bezorgde blik in haar moeder haar ogen af, en ze fronst als reactie daarop.
“Isa?” Haar moeder’s stem klinkt zacht en hees. Isabella knikt en kijkt haar afwachtend aan. “Weet je zeker dat je dit wilt? Een nieuwe start hier in Monaco?” Een opgeluchte glimlach siert Isabella haar mondhoeken. Voor een moment was ze bang dat haar moeder een ernstig onderwerp wilde beginnen.
“Ja mama, ik weet het zeker. Anders was ik echt niet meegegaan. Je weet dat ik erg koppig kan zijn. Ik red me wel, echt.” Stelt ze haar moeder gerust. De woorden uit Isabella haar mond hebben geholpen, want de bezorgde blik in haar moeder haar ogen ebt langzaam weg. Net als ze zich weer op het uitzicht wilt richten, wordt ze gestoord door een luide stem.

“Ik ga ervandoor. Ik moet morgen vroeg uit bed.” Samuel kijkt zijn familieleden 1 voor 1 aan en neemt dan afscheid doormiddel van een knuffel en een kus op de wang. Iedereen spreekt hem nog moedige woorden toe voor de grote dag morgen, en hij heeft Noby nog een aai over zijn kop. De Boxer beantwoord de aai met een lik over Samuel zijn hand en een kwispelende staart. De twee ravotten nog enkele minuten samen voordat Samuel echt naar zijn eigen appartement vertrekt. Isabella en zijn ouders en hond achterlatend.

Isabella neemt nog een laatste teug van haar glas met water en zet hem daarna neer op de leistenen onderzetter. Ze staat op en rekt zich even goed uit, waardoor ze enkele spieren hoort kraken.
“Ik ga er ook vandoor. Morgen heb ik een bezichtiging met dezelfde makelaar als jullie voor een pand voor mijn nagelstudio.” Legt ze uit. Haar ouders reageren enthousiast en nemen afscheid door haar een knuffel te geven en een kus op haar want. Ze wensen haar nog succes voor morgen. Isabella geeft ook nog wat aandacht aan de speelse Boxer en vertrekt daarna ook naar haar appartement, om al snel onder de dekens te kruipen en in slaap te vallen.

Reacties (1)

 • Schumi

  Boxers zijn echt zo cute.:9~

  1 jaar geleden
  • YasmineDeliana

   Echt hè! Helemaal mee eens. Heb er zelf ook 1 van 3 jaar ☺️

   1 jaar geleden
  • Schumi

   Aaaaw! Mijn tante had ook een, vind het zo schattig als ze zo'n vlek over hun oog hebben. Ik heb een bordercollie x bernersennen mix. c:

   1 jaar geleden
  • YasmineDeliana

   Ook zo’n leuke mix die jij hebt! Vind Bernersennen echt superleuke honden.

   Mijn Boxer is kastanjebruin met een hele zware snoet, ook mooi vind ik persoonlijk! Welke kleur was die van je tante? ☺️

   1 jaar geleden
  • Schumi

   Aaaaw bruin is ook mooi inderdaad. :3

   Die van mijn tante was wit en had geloof ik een zwarte vlek over zijn oog, is alweer heel lang geleden dus weet het niet zo zeker meer haha.

   1 jaar geleden
  • YasmineDeliana

   Wat grappig! Precies die kleur en die vlek had die van mijn ouders vroeger ook

   1 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen