Fun fact: mijn vriend heeft vorig jaar in Oostenrijk GP Charles Leclerc een boks gegeven en kort met hem gepraat. I’m so jealous of him.

Hoofdstuk O4 • Isabella van Dam

Overdonderd door zijn aanwezigheid weet ze niet wat ze moet zeggen, wat resulteert in een ietwat dom uitziende Isabella. Een geamuseerde lach speelt om de mond van de persoon die haar zo van haar stuk heeft gebracht.
“Ik ben Max.” Hij steekt zijn hand uit, een uitnodiging bedoeld om deze te schudden als kennismaking. Ze wordt ruw onderbroken van haar gedachten als ze een kleine schop tegen haar scheenbeen aanvoelt, waarna ze een boze blik op haar broert werpt, die haar weer veelbelovend aankijkt.
“Uh... hi, ik ben Isabella.” Stamelt ze, nogsteeds iets van haar stuk gebracht. Ze schudt zijn hand waarna hij plaats neemt op de overgebleven lege plek.
“Ik had je nog gebeld, Isa. Ik wilde je vertellen dat Max bij het etentje zou zijn, alleen je nam niet op. Kennelijk heb je mijn daaropvolgende bericht ook niet gelezen.” Legt Samuel aan haar uit. Ze schudt beamend haar hoofd. “Aangezien ik veel met Max persoonlijk werk, wilde hij zich graag voorstellen aan jullie.” Ze knikt begrijpelijk, nog steeds een beetje van haar stuk gebracht. Zo vaak heeft ze samen met haar vader en haar broer meegekeken naar de Formule 1 races. Zo vaak heeft ze gejuichd voor hem, en nu zit hij naast haar.
“Sorry als ik je heb laten schrikken.” Klinkt de alsmaar bekende stem, die zichzelf net ook heeft voorgesteld. Nadat ze de moed bij elkaar heeft geraapt kijkt ze hem recht in zijn ogen aan, zoekend naar een antwoord. Ze maakt een gebaar, een teken om het weg te wuifen.
“Het maakt niet uit. Ik ben alleen een beetje overdonderd.” Geeft ze met een zachte stem toe. Een lach ontsnapt uit Max zijn mond, waardoor zij zich aangestoken voelt en begint ook luchtig te lachen. Het ijs kan maar beter gebroken zijn.

De rest van de avond heeft ze merendeels met Max gepraat, ze blijken een goede klik met elkaar te hebben. Als ze allemaal buiten op het punt staan om afscheid van elkaar te nemen komt Max dichtbij Isabella staan.
“Leuk om kennis met je te hebben gemaakt.” Begint Max. Isabella knikt instemmend, en net als ze iets terug wilt zeggen is Max haar voor. “Hoe zou je het vinden om een paar dagen mee te gaan naar Australië? Met het raceweekend, de eerste van dit seizoen? Misschien vind je het leuk om nog een paar coureurs te leren kennen en te zien hoe je broer zijn werk doet.” Opnieuw deze avond van haar stuk gebracht, dit keer door de onverwachte vraag van Max, zoekt ze oogcontact met haar broer. Ze wilt niet zomaar instemmen als hij het er niet mee eens is. Voor hetzelfde geldt wilt hij zijn eerste echte raceweekend helemaal geen afleiding hebben, en ziet hij haar daar wel voor aan. Maar het tegendeel is af te lezen van zijn gezicht. Een grijns speelt om zijn lippen en enthousiast knikt hij bevestigend dat hij het leuk zou vinden.
“Dat lijkt me leuk.” Antwoord ze Max zijn vraag. Een enthousiaste glimlach is terug te vinden op zijn gezicht en hij geeft haar een snelle knuffel. Daarna zegt Isabella haar ouders en broer gedag en gaan ze ieder hun eigen weg.

Terug in haar appartement moet Isabella nog even laten bezinken wat er allemaal zojuist is gebeurd. Enthousiast wil ze alles delen met Luuk, haar vriend in Nederland, maar tevergeefs. Hij neemt niet op na 2 keer geprobeerd te bellen. Ze voelt zich teleurgesteld, maar ze laat zich daar niet door kisten. Als ze in bed ligt speelt ze deze avond opnieuw af in haar hoofd, en al snel valt ze met die gedachten in een diepe slaap.

Reacties (1)

 • Schumi

  Ik zou serieus uit mijn dak gaan als Max opeens naast mij stond lmao. & I already don't like Luuk.:X

  1 jaar geleden
  • Schumi

   Ik lees nu pas dat over je vriend en Charles holy fucking shite im SHOOK.

   1 jaar geleden
  • YasmineDeliana

   Hahah ja ik ben ook zo jaloers! Hij ging mij toen facetimen maar hij had zijn helm nog op alleen de verbinding was super slecht 😂

   1 jaar geleden
  • Schumi

   Omygod wow. Was dat van dit jaar? Ik wil ook super graag naar Spielberg voor de race. Ben twee keer in Oostenrijk geweest, is echt prachtig daar.

   1 jaar geleden
  • YasmineDeliana

   Nee vorig jaar! Ja is het mooi daar? Ik ben er nog nooit geweest zou er wel heen willen

   1 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen