2x06 A New Life Songs

Fleurie – Soldier
Houses – Fast Talk
Jonas Brothers – Sucker
OneRepublic – Stop And Stare
Two Feet - Love Is A Bitch
Overview
Title: A New Life
Release Date: 5 August 2019
Episode: 6 / 23
Language: Dutch, English
Production: Winterdawn

Note:

Wat een race gisteren zeg! Als je dacht dat Hockenheim nog niet genoeg was, dan kan de race van gisteren op de battle tussen Max en Lewis echt bij de lijst van awesome races geteld worden.

Ik was het haast vergeten om een nieuwe episode online te zetten, oops.

WinterDawn

Papieren worden weggeborgen in zijn koffer. “Case closed”, mompelt de Amerikaan als hij zijn koffer dicht klikt met een lichtelijke brok in zijn keel. Al die tijd die hij heeft besteed aan de ontvoering van de Nederlander, krijgt hij nu eerst aan vrije tijd om bij te komen. Daniel komt bij hem staan. “Hey.”, begint de Australiër stilletjes, terwijl hij hem voorzichtig in zijn armen neemt. “Hey.”, fluistert Jax terug, terwijl hij zijn ogen tijdens de knuffel voor enkele minuten gesloten houdt. “Hoe gaat het nu met je na alles?” Jax haalt zijn schouders eens op. “De afgelopen paar dagen zijn voor mij als een achtbaan. Van bijna nul komma nul bekendheid naar het gezicht van de eeuw in de Formule 1 vanwege je team maat terug te hebben gevonden.” Aan de manier van ademhalen, weet hij dat Daniel hem stiekem wel uitlacht. Speels drukt de jonge rechercheur zich uit de greep van de honeybadger voor hij hem nog een extra plagerige duw tegen de schouder van Daniel geeft. “Wat zijn je plannen de aankomende tijd?” Onbewust uit zijn ooghoeken ziet hij Daniel nog eens op zijn lip bijten. Vragend kijkt de 22-jarige hem eens aan, niets begrijpend wat de Australiër bedoeld. “Niks? Uitrusten van dit hele avontuur?” Toch zegt er iets in hem, dat Daniel met iets zit gezien hij wat nerveus begint te bewegen van zijn ene been op het andere. Jax besluit maar eens om aan een ander onderwerp te beginnen, misschien een waarbij Daniel zich dan wat prettiger voelt.

“Hoe zit dat nu eigenlijk met die overstap van Red Bull naar Renault? Gasly heeft de plaats van Max tijdelijk overgenomen en jij zou uiteindelijk blijven tot Max weer zou terug keren.” Zenuwachtig begint Daniel wat te lachen. “Ik wilde het daar net nog even over hebben. Ik ga volgend seizoen bij Renault beginnen en dat zorgt ervoor dat Max mijn positie bij Red Bull krijgt en Pierre in de plaats voor Max komt, als je kijkt naar hoe de T-pods gekleurd zijn.” Bedenkelijk neemt de rechercheur alle informatie op, maar voor hij er iets over kan zeggen, begint Daniel verder te vertellen. “Jax, ik weet dat je het rechercheurs leven ontzettend leuk vindt en ook heel goed kan, maar ik heb iets gedaan zodat ik je kan bedanken. Weet je nog die keer dat je zo ontzettend goed in de simulator hebt gepresteerd en dat je onbewust, tijdens je slaap, wel eens verhalen hebt verteld over je keuze om je race carrière aan de kant te zetten?” Met dichtgeknepen ogen, bestudeerd Jax de honey badger eens. “Je gaat me toch niet vertellen dat je…” “Sshh, laat me mijn verhaal alsjeblieft afmaken. Ik heb Red Bull, dus Helmut Marko, gevraagd je aan te nemen in het Red Bull Junior program en je droom als nog waar te kunnen maken, ongeacht je leeftijd en om je te bedanken voor alles wat je nog bent door gegaan in de afgelopen tijd.” Jax wil weer wat zeggen als Daniel hem nog eens voor is. “De keuze is aan jou Jax…”, begint de Australiër: “…Je bent vrij om te kiezen of je het aanbod aanneemt of afslaat.” De Amerikaan neemt hem stevig vast in een knuffel. “Ik zou dit aanbod voor geen goud afslaan, Dan! Ik zal er alles aan doen om te laten zien dat ik het talent voor het racen heb!”

Op een afstand ziet Max hoe intiem Daniel en Jax een gesprek met elkaar voeren en is het de jaloezie die het ineens overneemt. Bijtend op zijn lip, neemt hij de jongeman in zich op en kan hij zich niks anders bedenken dan dat Jax er ontzettend knap en aantrekkelijk uit ziet. Het is voor hem de perfecte jongen waar hij op zou vallen. Meteen schudt de Nederlander zijn hoofd eens voor hij doorloopt naar zijn lounge kamer. “Wat denk jij wel niet Max Verstappen!”, moppert hij tegen zichzelf als hij eenmaal alleen is. Het zou haast niet mogelijk moeten zijn dat hij juist verliefd wordt op de knappe rechercheur. Het is geklop op de deur, die hem uit zijn gedachten doen ontwaken. “Mag ik binnen komen?”, vraagt Victoria lief en zacht, bang dat hij haar niet in zijn buurt wil hebben. “Graag.”, klinkt er iets te enthousiast waarna Victoria meteen op hem af loopt. “Oké, er is iets met je en dat vertel je nu meteen maar.” Meteen duwt ze haar broer op de bank die er staat en neemt ze zelf plaats op de tafel recht voor hem. Voor hij kan beseffen wat er gaande is, krijgt hij nog eens een strenge blik toegeworpen van zijn jongere zusje. Als verdediging gooit hij zijn armen en handen in de lucht. “Ik denk dat ik zojuist de man van mijn leven heb ontmoet.”, begint hij zachtjes. Maar stil blijft het niet lang als Victoria begint kieren van blijdschap. “Ssshh Vic!”, sist hij eens voor ze hem grijnzend aan staart. “Het is die rechercheur niet?”, begint ze als ze haar wenkbrauwen wat laat wiebelen en een lichtelijke grijns op zet. “Vandaar dat je iets teveel zijn kant op keek daarnet! O my god! Ik geef toe Max! Je hebt smaak! Hij is inderdaad knap en echt wel een type voor jou hoor!” Echter kan de Nederlander het niet hebben dat ze hem zo plaagt en geeft haar plagerig een duw om haar te laten stoppen.

Het is de dag dat Max weer voor het eerst op de fabriek in Engeland is, als hij de rechercheur in een meeting ziet zitten met nog een aantal jonge, nieuwe coureurs. “Waarom zit Jax daar?”, vraagt hij zich hardop af als hij dan eens naar Jake kijkt. “Ik heb werkelijk geen idee. Als ik het had geweten, dan had ik je dat verteld.” Zijn ogen blijven nog even op de rechercheur hangen tot ze de hoek omlopen. Jake weet van zijn geaardheid en van zijn crush op Jax. Het maakte hem niet uit waar Max op viel, als hij maar gelukkig was. Samen lopen ze de trainingsruimte in. “Voor je vanmiddag de simulator in gaat, moet je eerst weer even hebben getraind. Heb je de afgelopen paar weken het schema gevolgd?” De Nederlander knikt eens, al houdt hij achterwege dat het af en toe zeer moeilijk was als hij Daniel en Jax vanaf Daniel zijn balkon hoorde samen trainen. Hopelijk doen de nieuwe coureurs ook pas de rondleiding als hij vanmiddag in de simulator zit, dan hoort hij ze door de koptelefoon heen niet en is hij toch voor de volle honderd procent gefocust op de beeldschermen. Maar het geluk staat vandaag niet aan zijn kant, als hij de deur open hoort gaan en de groep binnen hoort komen lopen. De Nederlander probeert het zo goed mogelijk te negeren, maar kan het niet laten om heel af en toe via de spiegelwand een blik op de rechercheur te werpen. Die is het meest stil van iedereen en als hem wordt gevraagd of hij de oefening van Max eens na zou willen doen, laat de Nederlander van schrik de boel uit zijn handen vallen. Geschrokken kijken ze hem aan, maar Jake heeft door wat er gaande is. “Ik denk dat het verstandiger is om dit onderdeel verder over te slaan en dit in eigen trainingen een keer te oefenen. Max wil zich graag alleen kunnen concentreren op deze oefening.”, waarna Jake ze buiten de deur werkt en even polshoogte neemt bij de Red Bull coureur. Die kan alleen maar een “thanks” mompelen voor hij weer, dit keer met veel minder concentratie, begint aan zijn oefening.

Reacties (2)

 • VampireMouse

  I love Max and Jax! MJ 4 eveeeer 😂😀😍

  1 jaar geleden
  • Winterdawn

   hahahahahahahahahahahahaha glad you liked it :')

   1 jaar geleden
 • VampireMouse

  Max, maax, maaaaaaaaaaax
  Go get him!!!!

  1 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen