Foto bij 2.

Ik lig eindelijk in bed, madame Pleister was zo lief om mijn billen te verzorgen . Ik schaamde me zo, ik had haar hulp wel nodig. Het idee dat Malfoy mijn billen heeft gezien, zorgt ervoor dat de rillingen over mijn rug lopen. Dat Harry ze heeft gezien, naja dat vind ik niet zo erg, Hij is een vriend al zal daar nooit raar over gaan doen. Maar Malfoy wist precies wat hij deed, hij zorgde ervoor dat ik niet alleen in tranen was bij mijn vrienden, maar ook dat madame Pleister me van geen kant geloofde en ik me kapot schaamde toen ik hakkelend en stotterend aan het uitleggen was, dat ik niet wist, wie dat nou gedaan het kunnen hebben. Ze zei tenslotte nog dat ze me dit jaar strenger in de gaten zou houden, ze wist wel wat er gebeurd was.
      Ik draai me op mijn zij en probeer te gaan slapen, dit lukt pas als het al diep in de nacht is.

Kreunend word ik wakker van loena die me heen en weer schut. "Wakker worden Hope, het ontbijt staat zo alweer op tafel, kom op."
      Nog eens kreunend laat ik me uit bed glijden, met mijn badjas loop ik naar de douches. Maar ontspannen is het niet, Loena wil als eerste weg zijn voor dat de andere wakker worden, dat is standaard vanaf het 2e jaar zo, Loena is namelijk altijd het buitenbeentje en word vaak gemeen gepest. Ik ben een beetje haar beschermd engel, ik mag dan het uitschot van mijn familie zijn, dat betekend niet dat ik niet het zelfde temperament kan bezitten als ik wil. Sommige van de pestkoppen van Loena blijven dan meestal angstvallig uit de buurt als ik erbij ben. Het stomme is, sommige mag ik ook wel, ik heb er nooit last van dat ik gepest word. Dus nu ik bevriend ben met Loena, laten ze haar meestal automatisch met rust.
      Als ik mijn gewaad uit mijn hutkoffer wil halen, sta ik er met een mond vol tanden "Dit meen je niet, moet je zien, welke klootzak heeft me dit geflikt?"
      Ik grijp het enige wat ik de koffer aan kleding ligt, 1 kort jurkje en loop er mee naar Precilla, zij is 1 van de pestkoppen van Ravenklauw.
      Woest schut ik Precilla wakker, "wakker worden, jij idioot".
      Verbaast kijkt ze me aan, "wat? Doe eens rustig, het is nog geen eens half 9".
      Ik trek haar haar bed uit, "rustig? Je wilt dat ik rustig doe? Wat heb je met mijn gewaden gedaan en mijn andere kleding? Ik doe je wat, als je me de waarheid niet verteld".
      Stampvoetend van boosheid sta ik voor haar, tot mijn afschuw begint ze te lachen.
      "Rustig Hope, ik moest het doen van je vriendje. Ik moest ook een boodschap overbrengen, 'ik ben overal en ik hoor en zie alles".
      Lachend schut ze haar hoofd, "wat heb je gedaan om hem zo boos te krijgen? Iedereen weet dat je geen ruzie moet zoeken met Draco, zo doe rustig, bied je excuus aan en hij geeft alles vast terug".
      "Dat is het hele probleem, ik heb niks verkeerds gedaan".
      Ze haalt haar schouders op, "niet mijn probleem. Ik wil je niet of last zijn Hope, ik vind je een schatje, dat weet je. Maar als Draco mij wat vraagt doe ik het, zo zorg ik ervoor dat mijn kleding nooit uit mijn koffer verdwijnt." Dan loopt ze weg naar de douches.
      Kwaad trek ik het jurkje aan. Loena kijkt me met groten ogen aan en ze blijft herhalen dat dit een slecht idee is, op weg naar de grote zaal.

“Wat wil je dan dat ik doe? Blijkbaar is dit zijn plan, als ik mijn kleding nog terug wil, moet ik dit waarschijnlijk aantrekken."
Ik zoek de tafel van Zwadderich af, naar de grootste pestkop hier op school. Zo te zien wachten hij op me, met grote boze stappen loop ik op hem af en klap mijn hand naast hem neer.
      "Vind je dit grappig? Geef mijn gewaden en kleding terug. Zelfs voor jou is dit irritant laag."
      Hij kijkt me grijnzend aan, "als je wilt dat ik iets voor je doe, begin dan eens beleeft en wens me goede morgen. Vraag dan beleeft of ik je een gunst wil verlenen en misschien doe ik dat dan ook".
      "Een gunst? Dit is verdomme jou eigewerk, jij hebt Precilla overgehaald dit te doen. Ik ben niet achterlijk Malfoy".
      Hij pakt mijn arm en dwingt me te gaan zitten, “heeft ze ook de boodschap door gegeven? Het was niet jou taak naar Pleister te gaan, als je wilt dat je geen last ergens van hebt, kom je naar mij. Waag het niet me tegen te spreken”, hij schuift een bord havermout naar me toe, "eet".
      Woedend kijk ik hem aan, “ik lust geen havermout”.
      “Weet ik, maar ik wil dat je dit eet, zo eet”, ik pak de lepel en neem een hap.
      "Heel goed, eet op Violette Hope".
      Ik pak de lepel weer en neem nog een hap, ik zie geen andere optie, ik wil mijn gewaden en kleding terug.
Loena is aan tafel gaan zitten en heeft de kibbelaar erbij gepakt, deze houd ze voor haar gezicht, maar volgt elke beweging van me. Ze is zo lief, eigenlijk te lief voor de wereld. Ik heb haar gevraagd te gaan zitten en te wachten tot het probleem is opgelost. Als ik het bord havermout heb leeg gegeten schuif ik het van me af, ik zie dat hij me wachtend aankijkt.
      "Wat? Ik heb gegeten naast je, nog niet tevreden?"
      Hij schut zijn hoofd en pakt mijn kin tussen zijn vingers, "vraag me of ik je kleding wil terug geven". Even sluit ik mijn ogen en adem diep in, [tap]
      "mag ik mijn kleding alsjeblieft terug Draco?"
      "Maar natuurlijk liefste", de spot en walging druipt van zijn zin. "Je krijgt voor nu alleen je gewaad, kom om zes uur hier weer heen, kijken of je dan de rest ook verdiend".
      Dan duwt hij me hardhandig van de bank af, "en nu rot je op, je hebt niks te zoeken aan deze tafel verder, hier zitten alleen mensen met status, eer geen bloedverraders en verstoten heksjes".
      Hij gooit mijn gewaad naar me toe, als ik opsta om weg te lopen houd hij me tegen. Uit mijn gewaad haalt hij een rood slipje, “trek aan, beter dan wat je had. Daar zie je niks meer van terug”.
      Ik neem vol schaamte het slipje aan, “dankjewel, ik zie je straks”.

Ik draai me snel om, bij het eerste toilet ga ik naar binnen en kleed ik me om, "oke ik ben weer gereed. Zullen we naar toverdranken?”
      “Zeker, deze hebben we met Griffoendor”, huppelend gaat Loena door de gangen. Ik haal mijn schouders op en zet het ook op een huppelen en haak mijn arm in die van haar, dit is hoe het hoort te zijn.

Reacties (3)


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen