Naar aanleiding van deze prompt:

Person 1 is a bartender and Person 2 is a regular at the bar, but they have never seen each other before this day. Person 2 was so captivated by Person 1 that when they asked them what they wanted, Person 2 replied with “you”.
Let the awkward begin.

Lieke Tennant werkte nu al twee jaar in de bar van Mystic Falls. Ze vond het er geweldig. De mensen die er kwamen waren zo anders dan normaal en ze fascineerde zich over wat er af en toe gebeurde in deze bar. Gevechten, ruzies, verliefde stelletjes die niet van elkaar afbleven. Je kon het zo gek niet bedenken of het gebeurde in deze bar.
Stiekem had ze ooit gehoopt een knappe jongeman of dame daar te ontmoeten, maar die dag was nog niet gekomen. Nog nooit had ze iemand gezien waar ze echt graag mee uit eten wilde gaan. Die aardig was en waarvan ze dacht dat ze haar wel begreep. Ze had wel een aantal mensen leren kennen. Caroline Forbes bijvoorbeeld en Damon Salvatore. Meestal vertelde ze dronken verhalen over hun vrienden en familie. Vooral Damon had daar een handje van. Hij vertelde vaak over zijn broer, Stefan Salvatore, maar die had ze nog nooit gezien. Hij bleek vaak hier te komen, maar waarschijnlijk precies als Lieke niet aan het werk was. Lieke was razend benieuwd wie die man nou eigenlijk was.

Wat ze niet wist, was dat hij zojuist de bar in was gelopen. Zich had genesteld op een barkruk vlak voor Lieke en om een biertje had gevraagd aan haar collega. Ze bekeek de jongen goed, want ook al kende ze hem niet, hij zag er knap uit. En dat niet alleen. De aardigheid straalde van zijn gezicht af. Hij leek een goed persoon te zijn. Lieke was benieuwd naar de man en stapte op hem af. Hij keek meteen op. Zijn ogen fixeerde zich op haar. Het was alsof ze in een staar gevecht gewikkeld waren, maar na twintig seconden keek Lieke snel weg. Zijn groene ogen fascineerde haar enorm. Het was alsof er landschappen in zijn ogen groeide, zo groen zagen ze eruit.
Stefan glimlachte naar haar en sloeg toen zijn bier achterover. Lieke vroeg zich af wat er met hem aan de hand was.
“Zou je nog iets willen?” vroeg ze, ook al liet haar stem haar in de steek.
“Wat zei je?” vroeg de man. Zelfs zijn stem liet haar wiebelen op haar voeten. Het plaatje was perfect.
“Of je nog iets zou willen.” ze wees naar zijn lege glas voor hem, waarna hij een rondje vormde met zijn mond en knikte.
“Jou.”
Lieke fronste haar wenkbrauwen. Had ze dat nou goed verstaan, of had ze dat willen verstaan.
“Mij?” vroeg ze zachtjes. Het schaamrood stond al op haar kaken.
“Sorry, zo bedoelde ik het niet.” lachte hij. “Het schoot er uit voor ik er erg in had.”
Hij hield zijn glas omhoog en haalde zijn schouders. “Nog zo eentje is prima.”
Zwijgend tapte Lieke nog een biertje voor hem en zette het daarna voor hem neer. Ze bekeek hem, omdat hij haar telkens lachend aan zat te kijken. Ze moest dapper zijn en hetzelfde doen, had ze zich voorgenomen. Dus probeerde ze dat ook. Lieke merkte al snel dat hij er veel beter in was.

“Waarom wil je... mij?” vroeg ze, na zijn vierde biertje. Ze wat te nieuwsgierig om het niet te vragen. Hij beet op zijn lip en haalde zijn schouders op.
“Ik ben een vampier en ik wil je bloed uit je lichaam zuigen tot je helemaal op bent.” mompelde hij, waarna hij hard begon te lachen. Lieke keek hem verbaasd aan.
“Grappig. Ga je mij ook nog een echte reden geven?” vroeg ze toen. Want ook al was het een leuke jongen, hij sprak in raadsels en daar hield Lieke niet van.
“Je bent knap, aardig, goed in bier tappen.”
Hij gaf haar een knipoog. Lieke beet op haar lip. Lieke wist niet zo goed of hij nou dronken was of niet.
“Kom je hier vaker?” gooide ze het over een andere boeg.
“Heel vaak eigenlijk. Ik heb jou echter nog nooit gezien. Jammer genoeg.” voegde hij er op het laatste aan toe.
Dat verbaasde Lieke wel een beetje, aangezien ze toch wel vaak aan het werk was. Blijkbaar liepen ze elkaar gewoon heel vaak mis.
“Hoe heet je eigenlijk?” vroeg ze toen.
“Ik?” vroeg hij.
Lieke rolde met haar ogen.
“Nee, je buurman.” grinnikte ze.
Hij lachte zacht en gaf zich gewonnen.
“Stefan..”
“Salvatore?”
Dit keer kreeg Stefan een frons tussen zijn ogen. Hij had niet verwacht dat ze hem zou kennen.
“Damon komt hier heel vaak. Hij heeft het altijd over zijn broer. Stefan. Dus ik dacht...” ze schudde haar hoofd. “Dat is dus een andere Stefan.”
“Nee, nee. Dat ben ik. De broer van Damon.” lachte hij. “En jij bent?”
“Lieke.”

De rest van de avond waren ze aan de praat. Er hing een rare sfeer tussen de twee. Vooral omdat Stefan er een handje van had om rare opmerkingen te maken. Misschien kwam het door de drank, maar af en toe had Lieke het idee dat er meer achter zat.
Pas om twee uur 's nachts verliet Stefan de bar en ook toen pas eindigde Lieke haar shift. Ze had drie uur overgewerkt, zonder dat ze het echt in de gaten had gehad.

De volgende middag moest Lieke rond half drie beginnen. Ze was brak van de dag ervoor, puur omdat ze zo lang met Stefan had zitten praten. Onder haar ogen zaten grote wallen en haar haar kreeg ze ook maar niet netjes. Ze hoopte dat het vandaag geen drukke dag zou zijn. Maar ze had er vrede mee, aangezien ze toch alleen de middag hoefde te werken. Meestal was het dan aardig rustig in de bar. Ondanks dat er overdag ook gegeten kon worden, was er meestal niet zoveel animo voor.
Terwijl Lieke haar schort voor deed en met een zucht naar de bar liep, zag ze in haar ooghoek dat Stefan de bar in kwam lopen. Meestal had ze spijt dat ze haar haar niet beter had gedaan.
Hij was op zoek naar iemand en toen zijn blik kruiste met die van Lieke, zuchtte hij opgelucht.
“Biertje?” grapte Lieke, terwijl ze op de kruk achter de bar ging zitten. Ze stond op dit moment alleen achter de bar, wat ze totaal geen probleem vond nu Stefan er was.
Toch leek hij anders dan gisteren. Als Lieke zich niet vergiste was hij beschaamd. Hij bestelde dan ook niks toen hij voor haar kwam zitten.
“Geen bier voor mij vandaag. Ik kom mijn excuses aanbieden.” legde hij uit.
“Hoezo?” vroeg Lieke, want ondanks dat hij af en toe een rare opmerking maakte, had ze zich gisteravond toch wel vermaakt.
“Ik was er niet bij met mijn hoofd. Of, nou ja, een beetje. Ik wist wat ik zei, maar af en toe ging ik te ver. En toen ik vanochtend wakker werd besefte ik dat ik niet zo netjes was geweest.” legde hij uit. “Toen je vroeg wat je wilde zei ik 'jou' en dat meende ik ook wel. Ik ben erg in je geïnteresseerd moet ik zeggen. Maar het was dom van mij om die opmerking te maken en vooral wat ik daarna zei.”
“Maak je geen zorgen.” antwoordde Lieke, ook al vond ze het stiekem wel fijn dat hij zich verontschuldigde.
“Nee, maar ik vond het echt niet leuk. Vooral niet omdat ik de kans om met jou op de date te gaan niet wil laten schieten. Als je dat natuurlijk zou willen.” Hij zuchtte luid, waardoor Lieke begon te lachen. “Zou je met mij op date willen? Als je tijd hebt een keer?”
Lieke pakte een glas en tapte een biertje voor. Ze zette het voor hem neer en bekeek nogmaals zijn prachtige, groene ogen alsof het de eerste keer was dat ze ze zag.
“Wat dacht je van zaterdag om half drie, ik weet nog wel een leuke plekje om wat te eten.” zei ze toen. Stefan knikte meteen. Blij dat hij geen fout was begaan. Straks had hij het helemaal verkeerd ingeschat, maar dat was gelukkig niet het geval.
“Dat biertje is trouwens voor jou van mij.” zei Lieke, waarna ze een doekje pakken om haar handen af te drogen.
“Dat is lief van je.” zei hij oprecht. “Volgende keer koop voor jou een drankje.”

En zo kreeg Lieke toch waar ze naar verlangde. Een knappe jongeman die op een zomeravond de bar in was gewandeld en die langzaamaan haar hart aan het veroveren was. Hij mocht dan af en toe een beetje raar zijn. Lieke begreep dat hij zenuwachtig was en dat kon ze wel waarderen. Niet elke jongen ging het flirten zo makkelijk af, besefte ze. Ze kon niet wachten op de date met Stefan en kon al helemaal niet wachten om in geuren en kleuren te vertellen aan Damon Salvatore, dat zij op date ging met die mysterieuze, knappe broer.

Reacties (17)

 • Long

  NEE, MAAR, DIT IS ECHT EEN GEILE OS WOW. IK BEN NOG STEEDS KAPOT.

  1 jaar geleden
 • Long

  Ze kon niet wachten op de date met Stefan en kon al helemaal niet wachten om in geuren en kleuren te vertellen aan Damon Salvatore, dat zij op date ging met die mysterieuze, knappe broer.

  lekker opscheppen tegen Damon.:Y)

  1 jaar geleden
 • Long

  Ze zette het voor hem neer en bekeek nogmaals zijn prachtige, groene ogen alsof het de eerste keer was dat ze ze zag.

  me daily

  1 jaar geleden
 • Long

  “Geen bier voor mij vandaag. Ik kom mijn excuses aanbieden.” legde hij uit.
  “Hoezo?” vroeg Lieke, want ondanks dat hij af en toe een rare opmerking maakte, had ze zich gisteravond toch wel vermaakt.
  “Ik was er niet bij met mijn hoofd. Of, nou ja, een beetje. Ik wist wat ik zei, maar af en toe ging ik te ver. En toen ik vanochtend wakker werd besefte ik dat ik niet zo netjes was geweest.” legde hij uit. “Toen je vroeg wat je wilde zei ik 'jou' en dat meende ik ook wel. Ik ben erg in je geïnteresseerd moet ik zeggen. Maar het was dom van mij om die opmerking te maken en vooral wat ik daarna zei.”

  WAT EEN BAETJE.(blush)

  1 jaar geleden
 • Long

  Ze had drie uur overgewerkt, zonder dat ze het echt in de gaten had gehad.

  clearly it's love at first sight

  1 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen