Foto bij 63. Happy. Happy. sad:(.

WIST JE DAT Rita is de halve zus van Wietske, Maar ooook van Dries van der thien?

DE MATRONS POV
Ik ben al de hele tijd aan het zwemmen met de armen en de benene en te zwemmen. Zeg maar de hele nacht. En het gaat al moeiljk want ik heb wat gebroken toen de krabkat aan land kwam. Maar de krabkat is een goeie zwemmer want het is een bood. Ik ben moe en rust even uit op mijn rug. De vuurtoren is nog ver maar niet zo ver meer maar ik kan nog wel even rusten want anders drink ik. Ik ben in de zee gesprongen om de booy tegen te houden want hijt brand nog steeds en als hij bij de vuur toren komt dan gaat die branden en dan is alles verloreb. Ik weet niet waarom maar dat heeft mijn moeder ooit gezegd.

FLASHBACK VAN MOEDER DE MATRONS
Ik heb net eten gemaakt voor mijn zoon de matrons. Het is enigs kind want vader is op zee. Nou moet ik voor hem zorgen en dat is zwaar ook met werk in devuurtoren. datw eten niet veel want dat is geheim dat de vuurtoren eiegnleijk de kern is van DIPJEDIP al is het niet in het midden. Maar vanuit de vuurtoren wordt en de zee en de dorp in de gaten gehouden en beschermt met geheime dingen waarover ik niet kan praten maar wel over denk . In mijn gedachten zet ik eten op tafel en de matrons zegt:”Dankje mama waar denk je aan?” En ik flapte er zo uit. “Als de Vuurtoren in brand vliegt is alles verloren!.” Mar dat had ik niet mogen zeggen maar misschien vergeet hij het weer dat de vuurtoren blangrijk is. Want het is toch geheim. Ik erk daar samen met mijn partner i n crime om iedereen te beschermen, maar dat an alleen in het geheim want anders gaat iederene zich ermee bemoeien en dat is niet handig. Maar gelukkig eet hij al rustig zijn eten en heeft hij geen weet meer.

GEEN FLASHBACK MEER MAAR IETSJES LATER
Huh ik ben wakker geworden en ben aan het strand gestrand vlakbij de vuurtoren. Ik kijk naar zee want waar is dan de krabkat? hij is op de klippen gelopen! Want daarvoor is de vuurtiren dat niemand op de klippen loopt natuurlijk! Maar dan is het probleem nog niet opgelost. Als de klippen branden dan uiteindelijk ook de vuurtoren. Ik heb wat extra tijd dus ik ga maar snel de mensen ind e toren waarschuwen dat er brand aankomt!

SYLVIA POV
Wat een rare man die ik tegenop de bostste. Hij zegt de hele tijd Ahum, zo heet zijn hoest door de rook. Maar ja wat doe je eran. Ik kn ook niks alleen doen want iedereen botst tegenme op en gaat dan met me mee. Deze ene keer dan. Het is stil en ongemakkelijk dus ik vraag maar hoe hij heet. “Ik heet de Vergaderman.” Zegt hij en ik schiet in de lach. “Dat klinkt wel als een suffe superheld! hahaha!” En ik lach en ik moet zelfs een traan weg pinke want dit is wel heel grappig. Maar de Vergaderman lacht niet.

VERGADERMAN POV
Ik schrik dat ze dat zo zegt want ik ben wel een beetje een superheld want ik werk in de vuurtoren ook en dat is heel belnagrijk werk, maar dat weet nog niet iedereeen alleen de Matrans de moeder van de Matrons, maar die werkt er niet meer want die is overleden toen het oorlog was en onze geheime probeerde te beschermen. Nu werk ik er alleen maar dat gaat moeilijk en geeft veel stress, want ik moet ook de hele tijd al die vergaderingen doen. We blijven maar lopen door de rook er is vast van alles aan de hand en ik voel me schuldig omdat ikw eer met vergaderingen bezig was in plaats Dipjedip te beschermen. Ik begin maar met huilen. “Ahu, huhuhu Ahum” Die mijd stopt gelukkig met lachen. “Hè wat isser nou?” Zegt ze en ik schraap mijn keel. “Ahum, niks laten we maar bij de vuurtoren kijken of de commissaris daar is.” Ze haalt haar schouders op. Het maakt haar blijkbaar nniet uit. Dat is mooi voor mij want dat kan ik naar de vuurtoren om te kijken of ik het allemaal toch nog kan redden, wat dat allemaal wel niet is!

Reacties?

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen