Foto bij 3.

Samen met Marcel, Daan en Loena deel ik een tafeltje in het muffige, schemerige toverdranklokaal . Ik ben echt dol op toverdranken , het helpt dan ook dat ik er erg goed in ben. Ik heb zelfs wat Sneep de eerste les tegen ons heeft gezegd in mijn boeken gekrast.
'Ik verwacht niet dat jullie de schoonheid van een zacht pruttelende ketel zullen waarderen, van de kringelende damp, de delicate kracht van vloeistoffen die door de menselijke aderen kruipen en de geest bedwelmen, de zintuigen begoochelen.. ik kan jullie leren hoe jullie roem kunnen brouwen, glorie kunnen destilleren en zelfs de dood kunne bottelen.' Dat alleen maar zodat ik elk jaar het tegendeel kan bewijzen. Ik ben 1 van de leerlingen die daar namelijk wel toe in staat is, geloof het of niet, ik denk zelfs dat Sneep me mag.
Deze les zijn we uitgedaagd door Sneep om 'het vocht van de levende dood' te maken. Snel zoek ik alle spullen bij elkaar, ik rommel door het voorraadkastje en zet alles voor me op tafel. 'Oké eens kijken of ik alles heb, Gemalen Slangentanden, Sodejusboon, Alsem, Fijngehakte Valeriaanwortel, Affodil en de Hersenen van een Luiaard.' Tevreden kijk ik naar alle ingrediënten voor me en begin aan de drank, ik zie Hermelien priemend naar me kijken, toverdranken is het enige vak waarin ik beter ben, daar kan ze niet tegen. Stiekem geniet ik er wel van, ergens beter in te zijn dan Hermelien Griffel. Ze is tenslotte de beste leerlinge van mijn schooljaar, "blijf je staren of ga je nog beginnen juffrouw Charpentier " Sneep kijkt me streng aan. Ik mompel dat het me spijt en dat ik aan de slag ga, Sneep gaat naast me staat en kijkt naar mijn begin. "Ik verwacht heel wat van u juffrouw Charpentier ," "ik ga mijn best doen Professor". Ik doe mijn jasje van mijn gewaad uit en ga verder, ik hak de valeriaanwortel fijn en voeg het toe en ik roer 2x met de klok mee. Ik haal de luiaardshersenen uit het zakje en voeg er ook hier van toe en ik keus met mijn mes de sodejusboon, voor ik ook die toevoeg. Dan roer ik 7x tegen de klok in, ik weet dit omdat ik deze drank meerdere keren heb gemaakt. Sneep heeft me precies uitgelegd hoe dit moet, ik ben namelijk 1 van de weinige leerlingen die voor de lol toverdranken brouwt. "Hey, je houd je niet aan de regels van het boek", Daan kijkt me boos aan, "straks word Sneep kwaad omdat je het opzettelijk verprutst, hij ziet alles." Mijn drank ziet zo helder als water en ik ben er zeer trots op, lachend kijk ik Daan aan. " Jij wilt hier geen slokje van hoor, dit is een perfecte drank". Tikkeltje hooghartig kijk ik hem aan, te tevreden over mijn drank. "Arrogante trut", Daan zegt het zacht, maar helaas voor hem heeft Sneep het gehoord. "10 punten aftrek voor Griffoendor, denk na voordat u mede studenten beledigt meneer Thomas". Sneep keurt mijn drank, hij roert er in en ruikt eraan. " hier wil je zeker geen slok van, 10 punten voor Ravenklauw". Loena kijkt eens naar die van haar, beteuterd zucht ze, snel fluister ik wat aanwijzingen op de drank nog wat te redden . "Hey goed gedaan weer Hope, " Padma kijkt me glimlachend aan, "je mag wel eens bijles geven". Ik grinnik, "Haha, laten we dat nu eens niet doen. Succes met zwerkbal vanmiddag, ik hoorde dat jij een hebt opgegeven voor het team?" Samen lopen we naar de grote zaal toe en ze verteld me over hoe ze geoefend heeft in de zomervakantie met Cho. Tijdens de lunch hou ik met een schuinoog Malfoy in de gaten, hij staat vol in de belangstelling en de meisjes om hem heen hangen aan hem. "Je kunt je ook wat minder op hem focussen en met mij mee gaan naar kruidenkunde", glimlachend schuift Carlo naast me.
Even later lopen de Huffelpufs samen met de Ravenklauws naar de kassen, we krijgen dit jaar weer les van professor Stronk. Na een hele uitleg over onze punten voor volgend jaar, hoe belangrijk het is dit vak serieus te nemen krijgen we te maken met langdradig weekblad, de les is interessant en gaat snel voorbij. Na de andere lessen zit ik einde van de dag samen met Loena, Carlo en Marcel in het gras. Ik lig met mijn hoofd op de schoot van Carlo en kijk naar hem toe hij verteld aan Marcel hoe ingewikkeld hij kruidenkunde vond. Druk gebarend en met zijn wenkbrauwen in een frons, zijn haren gaan heen in de weer, ‘jeetje, ik moet niet zo naar hem staren’. Ik dwing mezelf overeind te komen, als ik zit en opkijk vangen 2 grijze, kille ogen mijn blik. “Momentje, ben er zo weer”. Ik loop naar hem toe, zenuwachtig voor wat komen gaat, hij moet me gezien hebben met Carlo. “Hey”, voorzichtig benader ik hem, hopend op een rustig gesprek en kleding. “Het is nog geen 6 uur, je hebt nog 85 minuten om het nog erger te verkloten dan je al hebt gedaan”. Geïrriteerd kijk ik naar Patty Park, die met een soort varkensgeluid aan het lachen is. “Hoe bedoel je, ‘nog erger?’ ik heb niks verkeerd gedaan, heb alle lessen gevolgd, netjes gedaan en ik heb 10 punten verdient met toverdranken”. Dat laatste zeg ik met een glimlach om positief over te komen. “Je hebt net ruim een half uur met je hoofd op de schoot van Kanewasser gelegen, kleine slet”. Hij stapt naar voren en torent boven me uit, “je bent verdomme van mij, wanneer begrijp je dat nu eens”. Zijn toon is dreigend en zijn woorden zijn zo gemeen dat ik me super klein voel, “je bent echt een zak”. Ik doe wat stappen naar achteren om wat meer persoonlijke ruimte te krijgen, “waag het niet me ooit nog eens een slet te noemen. Jij hebt een tafel vol meiden aan je hangen, daar hoor je mij ook niet over klagen. Dus jij bent een smerige player, als je mij een slet vind”. Dan voel ik mijn wang branden, geschokt kijk ik hem aan, mijn hand gaat naar mijn wang en ik struikel meer naar achteren. “Ik zal je leren mij met respect te behandelen, om 8 uur zie ik je in de kerkers. Om te bewijzen dat ik ook voor je zorg, je kleding vind je weer netjes in je koffer”. “Je weet dat je een monster bent he?” Lachend schut hij zijn hoofd, “dat ben ik niet, dat maak jij van mij Violetta Hope”.

Reacties (1)

  • bels

    oke, ben nu echt benieuwd wat hij van plan is, sick sick person

    1 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen