(Made by Miss L)

Iedereen glimlacht. De plek is gevuld met vreugde en blijheid en niemand hoeft zich zorgen te maken. Terwijl iedereen de dag van de doden aan het vieren is, zijn een stel ouders aan het genieten van de verjaardag van hun nu vierjarige dochtertje. Haar ogen zijn vol plezier en ze lacht heel schattig. De harten van haar ouders zijn al gesmolten toen ze haar voor de eerste keer zagen. Er zijn nog twee andere gezinnen. Een vierjarige tweeling genaamd Lily en Alex en een jongen genaamd Jeremy met zijn grote zus Mieke. Iedereen die om de kleine meid geeft, is er.
'Gefeliciteerd Agnes,' zegt haar opa terwijl hij haar een dikke zoen op haar voorhoofd. Dan gaat er een telefoon af. Opa neemt hem op en praat met de andere persoon aan de lijn.
'Hallo?... Ja, ja, ik ben nu bij Agnes... Wacht, wat?! Maar... Hoe heeft zoiets ooit kunnen gebeuren!?... Ja, ik kom.'
Hij hangt op en neemt de benenwagen. Niemand besteedt aandacht aan zijn afwezigheid; de kleintjes zijn aan het kleuren en de ouders koffie aan het drinken. Maar dan schrikt iedereen op van de meest angstige geluiden. Knallen vullen de lucht en rook wordt geroken door iedere gast.
'Er is iets mis.' zegt Jeremy's moeder en ze kijkt onmiddellijk naar de zestienjarige Mieke. 'Neem de kleintjes mee naar de kelder en hou ze daar tot het weer stil wordt.'
Mieke knikt en loopt naar de kinderen. Ze mag hier dan wel niet wonen, maar ze weet exact hoe het huis in elkaar zit. Zelfs de geheime kamers. Terwijl zij ze in veiligheid houdt, wordt er boven de grond flink gevochten door mutanten. De hele mensheid wordt uitgeroeid. Sommige mensen worden gemarteld en vermoord en anderen gemuteerd. Wanneer het even stil is, kijkt Mieke voor de zekerheid maar dan. De kinderen beginnen te gillen en te huilen en Mieke wordt meegenomen. Ze sluiten de kelder weer af en zo'n vijf jaar later durven ze er eindelijk uit te komen. En nu moeten ze overleven. Zonder familie, zonder vrienden. Zij hebben enkel elkaar. Wij hebben enkel elkaar. Hopelijk zal er in de volgende strijd niemand van ons vallen en zullen we op een dag kunnen winnen. Deze gigantische vlakte van zand weer kunnen veranderen in wat het ooit was.

Reacties (1)

 • AmeranthaGaia

  Spannend! Je hebt er een abo bij!

  2 jaar geleden
  • MissEL

   Heel erg bedankt, ik zal proberen iedere dag een hoofdstuk toe te voegen en ben blij dat je ervan geniet:).
   ~Miss L

   2 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen