(Made by Miss L)
Ik ga proberen de volgende hoofdstukken langer te maken, maar omdat ik dit op school schrijf, heb ik nu niet alle tijd.

De zon schijnt fel op onze huid en het verlicht deze plek vol haat. De lucht die blauw hoorde te zijn, is paars gekleurd en er is geen wolk te zien. Het zand is heet als je niet oppast of als je het niet gewend bent, maar wij weten niet anders. Als je in het verleden zou leven, zou je iets heel anders gewend zijn. Een comfortabel huis en een duidelijk Nederland. Veel technologie en gewoon goed water zonder vreemde parasieten erin. Een computer, een tablet en een goede smartphone en dat alles hoef je niet zelf te maken. Een fijn bed met een goed matras en veel dingen om zelf te kunnen doen zoals tekenen, verhalen schrijven, knutselen of andere leuke dingen om te doen. Wij kunnen daar enkel van dromen. Het is vergaan. En dat is allemaal de schuld van de mensheid zelf. Door veel meer aan zichzelf te gaan denken en niet na te denken over de natuur is dit gebeurd. Er kwam te veel koolstofdioxide vrij en er werden steeds meer bomen gepakt. Nu is de Aarde niet meer te redden en zullen ze ons geen onderdak meer bieden.
'Agnes, vang!' hoor ik Jeremy roepen en ik weet nog net een paar takken in mijn handen te krijgen.
'Laat me raden,' zeg ik. 'We gebruiken dit voor reserve?'
Nadat dit alles gebeurde, moesten wij onszelf zien te redden als nog maar peutertjes. Mieke was weg en de enige manier om dit alles te overleven, was door samen te werken. Gelukkig konden we het toen al goed met elkaar vinden en nu zijn we onafscheidelijk. We hebben ook andere clans ontmoet die nog menselijk zijn en zo zijn wij er ook één. De overlevenden vinden ons ook een clan, maar wij noemen onszelf liever een squad uiteraard. We hebben van ouderen van de groepen gehoord hoe zij de wereld kenden. Gekke programma's op televisies, kunstenaars, maar ook slechte dingen, zoals discriminatie en rare wereldleider. Zo had je Trump bijvoorbeeld. Maar ja, natuurlijk moesten wij alles weer vervuilen en deze wereld tot een hel maken. Nu gelukkig niet meer, nu moeten we enkel een manier vinden dat die mutanten ons niet te pakken krijgen. Laat ik je eerst maar eens voorstellen aan onze club. Jeremy is de grappenmaker, hij laat ons altijd weer lachen. Maar de dag dat zijn grote zus Mieke stierf, zal nog altijd de ergste dag van zijn leven zijn. Hij is 13 jaar oud en ook de oudste van ons vier. Hij heeft een donkere huid en donkere ogen en haar en is het best bevriend met Lily. Jeremy komt ook oorspronkelijk uit Afrika, dus aan zijn overlevingstrucs hebben we altijd al veel gehad. Lily is ook een buitenlander, alleen officieel een Schot. Ze heeft lange, golvende, blonde haren en bruine ogen. Net zoals haar tweelingbroer, Alex, is ze ook 13 en zij maakt de kleding voor ons. Samen met Jeremy zoekt ze altijd benzine voor onze track waarin we overleven en met mij is ze altijd op jacht. Soms maken we met het hout voor in de bus ook vuur om eten te verwarmen en ik wed dat jij niet eet wat wij nu eten. Normaal eten we geroosterde kakkerlakken. Geloof het of niet, het is best lekker. Alex is meer mijn type. Hij is zachtaardig en hangt het meest met mij rond. Hij heeft bruin haar en blauwe ogen. Hij is ook de technicus en maakt alle apparatuur in ons "huis". En ik? Ik ben Agnes. Ik ben 12 jaar oud en heb bruine haren met groene ogen. Ondanks het feit dat ik de jongste ben, ben ik wel soort van de leider.
Terwijl ik met de stukken hout naar de achterkant van het busje loop, werp ik een blik het raampje in om te kijken hoe het met Alex gaat. Zoals gewoonlijk is hij bezig research te doen op onze computer. Die heeft hij zelf in elkaar gezet-geen idee hoe-en hij is degene die het het meest gebruikt. Ik zie dat hij nog steeds aan het zoeken is naar degene die de groep mutanten leidt, degene die hier achter zit. Helaas is er nog steeds geen enkele aanwijzing.

Reacties (1)

 • AmeranthaGaia

  Ik vind het mooi om te lezen hoe je de oude en nieuwe wereld in elkaar hebt gezet. Heel grafisch!

  2 jaar geleden
  • MissEL

   Heel erg bedankt
   ~Miss L

   2 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen