. . .


Juice wist dat hij niet tegen zijn Old Lady zou moeten liegen. Toch deed hij het.
      Hij vertelde Daphne dat hij vanavond het een en ander voor de club moest uitzoeken, dat het waarschijnlijk laat werd en dat hij daarna meteen zou gaan slapen.
      In werkelijkheid wilde hij liever alleen met Jamie zijn. Daphne had dan wel haar excuses aangeboden, maar Juice wist niet of Jamie eerlijk zou durven zijn met haar erbij. Hij wilde zijn huisgenootje geen extra stress bezorgen, hij wist dat het een paar zware dagen voor haar waren geweest. Dat ze vannacht in Oakland was gebleven was waarschijnlijk een goed teken, al kon hij het niet helpen dat hij er helemaal niet zo blij mee was. Hij zou het nooit tegen haar zeggen, maar hij wilde dat ze die gast dumpte. Liever dat, dan dat die eikel haar vroeg of laat kwetste.
      Hij draaide zich naar de deur toe toen deze openging.
      ‘Oooh wat ruikt het lekker!’ riep ze uit toen ze binnenkwam. Met springerige passen liep ze naar de oven toe en keek erin. ‘Wat heb je gemaakt?’
      ‘Eh, iets met vis en groenten. Ik heb het van internet geplukt.’
      Ze draaide zich om. ‘Yummie. Ik heb best wel een beetje trek.’ Ze klopte op haar buik. ‘Oh, ik vergeet je helemaal een knuffel te geven!’ Ze schoot op hem af en sloeg haar armen om hem heen.
‘Hoi Roomie!’
      ‘Hé meis.’ Zijn armen glipten om haar heen en hij drukte haar even stevig tegen zich aan. Direct leefde er iets op in zijn buik, iets waardoor hij haar nog ietsje langer wilde vasthouden. Ze voelde gewoon zo… perfect in zijn armen – alsof ze daar hoorde.
      ‘Heb je me gemist?’ vroeg ze zachtjes lachend.
      ‘Wat?’ Een beetje verdwaasd deed hij een stapje achteruit.
      ‘Je houdt me zo stevig vast. Je wordt steeds beter in knuffels geven!’
      ‘Nou ik leer het van de beste,’ knipoogde hij. Hij voelde dat zijn gezicht een graad warmer werd, hopelijk merkte ze dat niet. ‘Maar ja, ik heb je best een beetje gemist.’
      Het was niet zijn intentie om met haar te flirten, maar het zat zo in zijn aard dat hij automatisch haar blik even vasthield en haar een glimlach liet zien die al heel wat knieën week had gemaakt.
      Niet dat Jamie daar last van had, ze keek vrolijk terug en toonde een glimlach die zíjn knieën wel week maakte. Hij ging aan de tafel zitten die hij al even eerder had gedekt en wachtte tot ze bij hem kwam zitten. Ze nam tegenover hem plaats. Hij voelde dat haar knie slechts een paar millimeter van die van hem verwijderd was en kon het niet laten om subtiel iets naar voren te schuiven zodat ze elkaar wel raakten.
      Ze trok haar been niet weg – ze leek het niet eens te merken. ‘Hoe was jouw dag?’ vroeg ze.
      Het was lief dat ze het vroeg; aan haar ogen zag hij dat ze niet kon wachten om zelf over haar avond te vertellen.
      ‘Niet heel bijzonder,’ antwoordde hij. ‘Gewoon gewerkt. Hoe was het gisteravond, James? Heb je met hem gepraat?’
      Ze knikte, een rossige gloed op haar gezicht.
      Jaloers beet Juice op de binnenkant van zijn wang; híj wilde haar zo laten blozen.
      ‘Hij was heel lief. Toen ik… de bar binnenkwam en aan een vriend van hem vroeg waar hij was, zei hij dat hij een meisje mee naar zijn kamer had genomen.’ Ze sloeg haar ogen neer. Hoewel het blijkbaar uiteindelijk goed was gekomen, voelde hij hoeveel pijn die gedachte haar had gedaan. Zijn vingers prikkelden, hij wilde zijn hand over die van haar schuiven, zelfs al hoefde ze op het moment niet meer getroost te worden. Maar toen ze hem vertelde hoe ze in paniek was weggerend, haar enkel verzwikt had en uiteindelijk huilend in een steegje had gezeten, kon hij het helemaal voor zich zien.
      ‘Esai was blijkbaar helemaal niet naar huis gegaan, hij was… laat klaar met werken en toen hij hoorde dat ik was weggerend heeft hij naar me gezocht in de stromende regen en terug naar de bar gedragen. Hij uhm – hij woont vlakbij, dus daar heeft hij me laten douchen en Shanty heeft droge kleren gebracht. En ik mocht zijn shirt aan.’ Haar wangen werden donkerrood en ze kromp ietsje in elkaar alsof ze de plotselinge vlinders in haar buik niet meer aankon.
      Juice voelde allesbehalve vlinders – eerder alsof er een berg stenen op zijn maag lag. Hij kreeg een bittere smaak in zijn mond. Alles wat hij nu over Esai had gehoord, veranderde zijn beeld over die jongen niet echt; hij klonk nog steeds als een player, eentje die haar bespeelde. Hij durfde te wedden dat die gast inderdaad bezig was geweest met een ander meisje, maar wist beter dan dat tegen haar te zeggen.
      ‘Toen je bleef slapen… deed hij toen niks… wat je niet wilde dat hij zou doen?’ Hij kon het niet helpen dat hij gespannen klonk; hij had er gewoon helemaal geen goed gevoel bij.
      Ze sloeg haar blik neer. Haar nog roder wordende wangen gaven hem een steek in zijn buik; ze waren duidelijk verdergegaan dan zoenen.
      ‘Ik weet niet helemaal wat ik wel en niet wilde. Alles voelde gewoon… fijn. Hij was heel lief en hij checkte de hele tijd of ik het fijn vond.’
      Iets ijzigs en donkers gleed door zijn aderen. De gedachte dat het uitgerekend die arrogante kwal was die toegang kreeg tot delen van haar die nog nooit iemand had aangeraakt, deed de stenen in zijn buig nog eens in kilo’s verdubbelen.
      Hij slikte toen Jamie hem met grote ogen aanstaarde, afwachtend, alsof ze van hem verwachtte dat hij haar vertelde dat ze iets had gedaan wat normaal was in het stadium van hun relatie of dat ze beter had kunnen wachten. Juice was zo onderhand in staat om een kuisheidsgordel voor haar aan te schaffen, maar wist diep vanbinnen ook wel dat het nergens op sloeg; dat ze volwassen was en haar eigen keuzes moest maken. Ook als hij die keuzes niet leuk vond.
      ‘Waarom neem je Esai de volgende keer niet mee hiernaartoe?’ vroeg Juice. Misschien kon hij de knul dan eens aan de tand voelen om te zien of hij serieus was over Jamie.
      Voordat Jamie kon antwoorden ging de timer van de oven af. Hij stond op, deed de ovenhandschoenen aan en tilde de schotel naar de tafel toe. Stoom kwam eraf.
      ‘Hmm, ik weet niet of hij dat al wil,’ mompelde Jamie toen hij weer zat. Ze schepte eten op, wat ze met wel heel veel zorg begon te snijden, alsof ze zijn blik probeerde te vermijden.
      ‘Als hij niet eens wil weten hoe je woont of met wie je samenwoont, zou hij ook niet de dingen met je moeten doen die hij met je gedaan heeft.’ Zijn woorden klonken boos, en direct daarna vulde de schaamte hem. Vlug reikte hij naar een glas water en nam een slok. ‘Sorry,’ zei hij zacht en hij zuchtte toen ze naar haar bord staarde. ‘Ik zou hem gewoon wat beter willen leren kennen.’
      Ze keek schichtig op, alsof zij degene was die iets fout deed. ‘Ik zal het hem vragen,’ antwoordde ze zacht.

De sfeer bleef een beetje gespannen aan tafel. Juice sneed andere onderwerpen aan, maar ze bleef een beetje stilletjes. Hij wist niet echt wat hij met zichzelf aan moest, hij wilde haar humeur helemaal niet verpesten. In een poging om de frustratie kwijt te raken nam hij een lange douche. Toen hij daarna weer terugkwam in de kamer, zag hij tot zijn teleurstelling dat Jamie niet meer in de woonkamer zat. Was ze al naar bed gegaan? Had hij haar echt gekwetst? Hij vervloekte zichzelf omdat hij zo tactloos was geweest.
      ‘James?’ Hij klopte tegen de deur van haar slaapkamer en deed die open toen hij geen gehoor kreeg. Ze was er niet. Was ze weg gegaan? Niet terug naar die eikel, toch? Hij liep naar het balkon om te zien of ze daar was en zag haar toen op de grond zitten. Ze had een kleed om zich heen gekeken en staarde naar de sterren. Schijnbaar gedachteloos gleden haar vingers door haar haren terwijl ze die vlocht. Een tijdje keek Juice naar haar. Hoe druk en enthousiast Jamie op veel momenten ook was, soms was ze juist heel vredig. Zijn woorden die haar tijdens het eten hadden dwarsgezeten, leek ze nu met de wind te hebben meegegeven.
      Toen hij zich wilde omdraaide omdat hij haar innerlijke vrede niet weer wilde verstoren, keek ze over haar schouder. Er lag een dromerige glimlach om haar lippen, eentje die zo mooi was dat hij zijn vingers erlangs wilde laten glijden.
      ‘Kom ook naar de sterren kijken,’ zei ze. ‘Ik word er altijd rustig van.’ Ze hief een arm op. ‘We kunnen de deken wel delen.’
      Juice voelde iets warms in zijn buik bruisen. Het alarmeerde hem; waarschijnlijk was het beter om wat meer afstand te scheppen. Zijn voeten dachten daar echter anders over en liepen naar haar toe. Hij zakte naast haar neer op het balkon en voelde haar arm langs zijn rug strijken toen ze het deken om hem heen sloeg.
      Het was helemaal niet koud, en op het moment had hij zelfs het gevoel alsof zijn binnenste in de fik stond. Toch greep hij de punt van het laken vast en leunde tegen haar aan.
      ‘In de stad waren bijna geen sterren,’ vertelde ze, haar ogen op de hemel gericht. ‘Maar als we op vakantie waren dan konden Roman en ik er uren naar kijken. En in dit kleine stadje omringd door bergen zijn ze echt goed zichtbaar.’
      Juice’ arm zat een beetje ongemakkelijk tussen hun lichamen in. Zo subtiel mogelijk sloeg hij die om haar heen, hopelijk dat het natuurlijk overkwam. ‘Mis je je broer erg?’ vroeg hij.
      ‘Hmm, het valt wel mee eigenlijk. De laatste tijd zag ik hem sowieso niet zo heel erg vaak meer omdat hij erg druk was met zijn werk.’ Ze pakte een klein elastiekje van het stapeltje dat naast haar op de grond was en knoopte die rond het uiteinde van het smalle vlechtje.
      ‘Mis jij je zus?’
      Hij schudde zijn hoofd – hij kon zich niet eens herinneren wanneer hij haar voor het laatst had gesproken. ‘Wij waren nooit zo close als jullie.’
      Het was even stil. Vanuit zijn ooghoeken keek hij opzij. Ze keek nog steeds omhoog, onder de indruk van de verre verte die geen van tweeën kon zien.
      ‘Wanneer zie je Esai weer?’ vroeg hij.
      ‘Zaterdag. Dan mag ik hem op een date meenemen.’ Haar lippen bogen om. ‘Ik denk dat we gaan schaatsen, volgens mij heeft hij dat nog nooit gedaan.’ Ze was even stil, daarna keek ze opzij. ‘Ben jij weleens op een date geweest met Daphne?’
      ‘Niet een date zoals jij hebt gedaan… Ze is serveerster bij een tentje waar ik weleens kwam, op een dag vroeg ik haar mee naar een club en die nacht belandden we in haar bed.’
      Haar vingers bewogen nu naar de andere kant van haar haar. ‘Ben je op haar verliefd?’
      Om de een of andere manier kon hij haar niet meer aankijken. Kijkend naar de hemel, haalde hij zijn schouders op. ‘Ik weet het niet.’
      ‘Maar je was het wel toch? Dat zei je laatst, toen je zei dat players ook verliefd konden worden.’
      ‘Ik dacht dat ik verliefd was,’ mompelde hij. ‘Maar jij laat me twijfelen.’
      ‘Ik?’ Vanuit zijn ooghoeken zag hij dat ze haar hoofd opzij draaide en haar vlechtende handen liet zakken. Haar stem klonk verbaasd.
      ‘Jij ziet er zo verliefd uit,’ zei hij zacht. ‘Ik zie dat niet, als ik in de spiegel kijk.’ Hij was even stil en biechtte toen op: ‘Ik heb tegen Daphne gezegd dat ik vanavond moest werken omdat ik liever alleen met jou wilde zijn. Gewoon – om te kunnen praten. Dat lukt nooit echt als zij er bij is. Ze wil vooral… seks.’
      ‘Maar probeer jij wel met haar te praten dan? Gewoon… zoals wij hier zitten?’
      Het idee dat hij samen met Daphne onder een deken naar de sterren zat te staren, was simpelweg hilarisch. Niet iets wat hij nou graag wilde doen. ‘Kweenie,’ mompelde hij. ‘Ik denk dat we elkaar vooral lichamelijk aantrekkelijk vinden en niet… op intellectueel niveau. Eigenlijk weet ik ook niet of ik ooit verliefd ben geweest. Of hoe dat zou voelen.’
      ‘Hmm. Nou, kriebels in je buik. De hele tijd aan diegene denken, bij haar willen zijn, haar de hele tijd willen aanraken… Het warm krijgen als de ander naar je lacht of je onverwacht aanraakt… Heb je dat niet bij Daphne?’
      ‘Nee,’ mompelde hij.
      Niet bij Daphne.
      ‘Maar misschien is het anders bij mannen? Ik weet het niet. Ik zal het zaterdag aan Esai vragen.’
      Juice verstijfde. Het laatste wat hij wilde, was liefdesadvies van die kwal. ‘Nee dat hoeft niet,’ mompelde hij. ‘Het zal wel niet zoveel anders zijn.’
      ‘Je wordt het vast vanzelf wel een keer,’ zei ze, en ze legde haar hoofd op zijn schouder. ‘Je bent een hele lieve jongen. En knap.’
      Juice wist dat hij er goed uitzag, maar het zo uit Jamies mond horen komen gaf hem klamme handen. Hij trok haar ietsje dichter tegen zich aan en kuste haar slaap, waarbij zijn lippen iets te lang tegen haar huid aan lagen.
      Toen ze haar hoofd naar hem ophief, keken ze elkaar een paar tellen aan. Juice hield zijn adem in, een verlammend gevoel rolde door zijn borst en mondde uit in tintelende vingertoppen. Haar lippen waren zo dichtbij… hij hoefde zijn hoofd maar ietsje te laten zakken. Zijn hart hamerde in zijn borstkas, zo wild dat hij zeker wist dat zij het ook hoorde. Hij durfde er niet naar te kijken, bang dat het niet zijn blik was die haar lippen zou aftasten, maar zijn eigen mond.
      Opeens hield ze haar hoofd een beetje schuin, haar ogen ietsje toegeknepen. ‘Ben je met je ogen open in slaap gevallen?’
      Direct ging hij rechtop zitten. ‘Huh?’
      ‘Je reageerde opeens niet meer.’
      Hij voelde een blos over zijn wangen trekken en durfde haar niet aan te kijken. ‘Ik uh, was even in gedachten verzonken. Wat zei je?’
      ‘Ik vroeg of je wist hoe je moest vlechten. Ik dacht… misschien kun jij de vlechtjes achterin doen, daar kan ik niet zo goed bij. Dan laat ik ze tot zaterdag in zitten en heb ik van die mooie krulletjes.’
      Het voelde nogal wrang om haar te helpen er mooier uit te zien op een date waarvan hij niet eens wilde dat ze die had, maar tegelijkertijd hield hij ervan om door haar haren te strijken.
      ‘Ik heb nog nooit iemands haar gevlochten.’
      ‘Het is niet zo moeilijk. Kijk.’ Ze pakte een pluk haar en deed het langzaam voor. ‘Ziezo!’
      ‘Ik wil het wel proberen…’
      Hij was een beetje overrompeld toen ze tussen zijn opgetrokken benen kroop, zodat ze met haar rug naar hem toe zat. Aarzelend bracht hij zijn handen omhoog, nam een plukje en begon die te vlechten.
      Op de een of andere manier voelde het super relaxed om zijn vingers door haar zachte haar te laten glijden. Af en toe zag hij haar spieren aanspannen als zijn vingertoppen lichtjes haar huid raakten omdat het kietelde, en soms kreeg ze er zelfs kippenvel van.
      Na een tijdje merkte hij dat ze was gaan neuriën. Het klonk lief en ontlokte een glimlach aan zijn lippen. Inwendig lachte hij om zichzelf. Als hij drie weken geleden had geweten dat hij op het balkon het haar van zijn roommate zou zitten vlechten…
      Hij kon echter geen genoeg krijgen van haar warme huid. Toen al het haar opgedeeld was in vlechtjes, streek hij het zachtjes over haar schouders. Hij legde zijn handen op haar schouders en liet ze terug naar haar nek glijden. Haar huid was warm en soepel, en voorzichtig begon hij haar nek- en schouderspieren te masseren. Door het fysieke werk van haar stage waarbij ze de hele tijd voorovergebogen zat, was dat geen overbodige luxe en hij hoorde haar een zucht van genot slaken.
      Het geluid liet zijn vingertoppen tintelen, en hij dacht aan al de andere manieren waarop hij haar zo kon laten zuchten. Hij wilde zo graag haar spaghettibandjes opzij schuiven en de spieren met zijn lippen volgen… Hij ging ietsje rechterop zitten toen het krap in zijn broek werd en hij bang was dat Jamie het zou voelen.
      Ze draaide haar hoofd ietsje opzij en hij zag dat ze haar ogen had gesloten. Weten dat ze het lekker vond wat hij deed, ging hij door totdat haar spieren helemaal los waren.
      ‘Hmm… Als ik mijn broer vertel wat een heerlijke massages ik hier gratis ontvang, wil hij hier vast zelf komen wonen,’ grinnikte ze.
      Hij trok een mondhoek op. ‘Vertel het je broer dan maar niet. Jij bent de enige die gratis massages krijgt.’
      Ze giechelde zachtjes. Het klonk zo schattig dat hij er meteen door begon te grijnzen. Er waren talloze opmerkingen die door zijn hoofd schoten die insinueerden dat hij met liefde ook andere delen van haar lichaam masseerde, maar hij slaagde erin ze achter zijn lippen te houden.
      Uiteindelijk nestelde ze zich tegen zijn borst aan. ‘Als ik nu niet goed slaap dan weet ik het niet meer,’ mompelde ze slaperig. ‘Ik wil zelfs niet meer opstaan.’
      ‘Blijf dan zitten,’ zei hij zacht. ‘Ik til je straks wel naar binnen.’
      ‘Hmm. Oké. Welterusten dan.’
      ‘Welterusten.’
      Of het nou gepast was of niet, toen hij aan Jamies ademhaling hoorde dat ze in slaap gevallen was sloeg hij voorzichtig zijn armen om haar heen en drukte een kus in haar haren. Esai zou hem waarschijnlijk voor van alles en nog wat uitmaken als hij hen zo zag, maar op dit moment kon dat hem niets schelen.
      Voor het eerst in zijn leven voelde hij dat hij verliefd was en nu, onder het sterrenlicht en met het meisje dat hij begeerde slapend in zijn armen, gunde hij zichzelf heel even de illusie dat ze hetzelfde voor hem voelde.

Reacties (2)

 • Long

  Jaaa ze moet gewoon hetzelfde voor hem gaan voelen als ze beseft wat voor een kwal Esai is!!

  1 jaar geleden
 • Girlicious

  'Hij durfde te wedden dat die gast inderdaad bezig was geweest met een ander meisje, maar wist beter dan dat tegen haar te zeggen'

  Dat denk ik dus ook Juice!
  Tot zover mijn rant over Esai
  Want hij kwam amper in het hoofdstuk voor en MAN WAT IS DAT FIJN!

  En omg yes yes yes!!!
  MEER VAN DIT SOORT HOOFDSTUKJES GRAAG!
  En ja dan word het verhaal vast langdradig en saai maar geef toe: je vond dit zelf ook schattig om te schrijven
  Vergeet Daphne en Esai, laat die maar wat met elkaar beginnen
  Juice en Jamie zijn het beste en schattigste koppel
  Niet alleen maar seks, lust, macht of vage snode plannetjes maar echt pure gevoelens en niet meer dan dat
  Ik hou dr van(A)
  Helemaal met deze hitte want dan wil ik me niet al te druk maken over die bloeddruk verhogende mensen
  This is what i needed!

  Kudo en snel verder

  1 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen