(Made by Miss L)
Een beetje kort, maar maakt niet uit toch?

Badend in het zweet ontwaak ik in het bed waar ik slechts een nacht op slaap. Mijn hoofd dreunt nog na en mijn oren zijn nog steeds gevuld met het gegil van de slachtoffers. Ik weet dat het maar een droom was, maar het voelde zo echt. Ik sta op en ga even naar de toilet om mijn gezicht schoon te maken en wat water te drinken om die vreselijke nachtmerrie te vergeten. Wanneer ik bij de wasbak sta, schrik ik op van een geluid. Het komt van buiten de ruimte. Ik loop voorzichtig de wc's uit om even te kijken terwijl mijn hoofd allerlei mogelijkheden aan het opstapelen is. Misschien is iemand wakker geworden en moest ie even z'n behoeften doen. Of er zijn spionnen van William the Conqueror die mijn vrienden aan het bespieden zijn. Wie het ook is, ik ga hem hard op zijn voeten trappen als straf dat hij me zo de stuipen op het lijf joeg. Ik ga weer naar de bedden en zie dan dat het Alex maar was. Hij heeft zich onhandig gestoten aan het nachtkastje naast mijn bed en doet veel moeite om niet te schreeuwen van de pijn waarmee hij Jeremy en Lily wakker zal maken.
'Idioot,' mompel ik plezierig en ik loop op hem af. Hij hinkt op zijn linkerbeen en ik help hem weer naar zijn bed.
'Sorry,' ademt hij zodat onze slapende kinderen ons niet kunnen horen. 'Het was een ongelukje.'
'Waarom ben je wakker?' vraag ik.
'Waarom ben jij wakker?'
Daar heeft hij een punt, maar dan nog! Zou ik hem over mijn aparte droom vertellen? Kan ik hem ermee vertrouwen? Ik bedoel, hij is mijn beste vriend, maar het voelt gewoon niet goed. Niet dat ik het Lily wel zou vertellen en haar vertel ik alles! Misschien is het beter als dit enkel in mijn herinnering blijft.
'Ik moest plassen,' zeg ik snel. Wauw, goede smoes, Agnes. Normaal lieg ik nooit, dus is het nog al moeilijk om het nu ineens wel te moeten doen. Plotseling besef ik me nu dat ik met Alex kan praten zonder dat ie in slaap valt.
'Hoe was het gister met Lucas?'
'Oh, eh.' antwoordt hij. 'Goed! Maar eh, ik denk dat we maar moeten gaan slapen. Lucas vertelde me dat we naar een grot moeten gaan om een of andere steen te vinden en dat we daar alle kracht voor nodig moeten hebben.'
Steen? Grot? Zijn er grotten in deze woestijn van haat? Maar waar dan? Ik heb er nog nooit eentje gezien?!

Reacties (1)

 • AmeranthaGaia

  Ik vertrouw het allemaal niet.

  2 jaar geleden
  • MissEL

   Het komt allemaal wel erg toevallig.
   ~Miss L

   2 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen