Juice tuurde naar de grond terwijl hij de rook diep inademde. Zijn hoofd voelde vol, maar zijn gedachten leken in elkaar over te lopen en hij kon ze niet onderscheiden. Hij voelde zich… Zwaar. Moe. Lusteloos. Lang niet zo opgeruimd als hij had gehoopt. Misschien kwam het door het berichtje dat hij een uur geleden had gekregen. Sack had gevraagd of hij wat eerder naar het clubhuis kon komen. Er was geen genie voor nodig om te weten waar hij over wilde praten: Dana.
      De gedachte aan zijn meisje liet zijn buik nog steeds samenkrimpen. Met een diepe zucht probeerde hij de tranen op afstand te houden terwijl hij over de tattoo onder zijn duim streek. Hij miste haar. God wat miste hij haar.
      Thuis ging het meestal wel goed. Wanneer Fye er was kon hij zijn gedachten op de een of andere manier wel onder controle houden, maar wanneer ze niet bij hem was, was het Dana die zijn gedachten in beslag nam.
      Hij richtte zijn hoofd iets op en streek met zijn vingers over het hout van de picknicktafel. Een klein stukje opzij, daar had ze gezeten, de keer dat hij haar het nieuws vertelde dat de aanval op Maddox mislukt was en dat de jongens in de val waren gelopen. Hij had tegenover haar gestaan, had haar haren gestreeld, haar tegen zich aan getrokken. Hij kon haar boze woorden nog horen; dat ze hen gewaarschuwd had, dat niemand haar serieus nam. De ruzie die daarop was gevolgd kon hij zich na al die jaren nog steeds moeiteloos voor de geest halen. Uiteindelijk was hij boos weggelopen. Later die avond was ze zijn kamer binnengekomen, met een sexy grijs jurkje aan. Dat was de eerste avond ze zich helemaal aan elkaar gaven. Even sloot hij zijn ogen. Hij probeerde zich voor te stellen hoe haar vingers op zijn huid hadden gevoeld, hoe haar zuchten hadden geklonken, hoe ze had gesmaakt. Hij wist het niet meer. Het voelde alsof het nooit gebeurd was, alsof het slechts een fantasie was, een van lang geleden.
      Toen een motor het terrein op reed, ging hij gauw rechterop zitten. Zodra zijn broeder met zijn rug naar hem toe stond veegde hij langs zijn ogen en haalde een paar keer diep adem terwijl hij zich probeerde te vermannen. Zijn sigaret was op en hij stak meteen een nieuwe op om zichzelf bezig te houden.
      ‘Hé.’ Sack zakte naast hem op de tafel neer.
      Juice gaf hem een knikje.
      ‘Thanks dat je effe eerder kon komen.’
      Juice bestudeerde zijn gezicht even. Hij oogde nerveus, maar er was ook iets anders aan hem. De blik in zijn ogen was helderder, zijn lippen in een voorzichtige glimlach gekruld. En hij rook – haar. Dana.
      ‘Je hebt Dana geneukt,’ concludeerde hij. Zijn stem klonk koud – hij vóélde zich ook koud.
      Sack boog zijn hoofd en draaide aan een ring rond zijn duim. ‘Ja. Al laat jij het klinken alsof het niets te betekenen had en dat is niet waar.’
      Juice’ kaak verstrakte. Hij had geen idee wat hij moest antwoorden. De spieren van zijn vingers spanden aan; hij wilde iets slaan, iets kapotmaken.
      De blonde man schraapte zijn keel. ‘Ze zei gisterenavond dat ze van je hield… maar dat jij voor Fye gekozen hebt en dat ze je moet loslaten. Ze gelooft dat ze er klaar voor is. Om je los te laten. En ze zei dat ze iets met mij wilde beginnen… en ik wil dat ook met haar. En met onze zoon.’
      De steek in zijn buik was zo heftig dat het hem bijna liet kreunen. Ze was bereid hem los te laten, hem op te geven. Dat was precies wat hij van haar wilde – maar waarom deed het dan nog zo verrekt veel pijn? Dit was toch het beste voor iedereen?
      Voor hij zichzelf helemaal in zijn gedachten kon kwijtraken, sprak Sack weer verder. ‘Ik kon haar niet weerstaan. Maar ik hoef je vast niet uit te leggen hoe dat komt.’ Hij draaide zijn vingers in elkaar. ‘Ik had er van tevoren met je over willen praten, maar ze stond ineens voor mijn deur.’
      Juice wist dat ze gisteren met Fye was wezen stappen, waardoor hij zich afvroeg waarom ze daarna naar Sack was gegaan. Puur om hem te verleiden? Juice kon zich niet voorstellen dat er een man bestond die dat kon weerstaan, dus écht kwalijk nemen kon hij het de ander niet.
      ‘Toen ze vroeg of ik serieus een relatie met haar wilde, zei ik dat ik eerst met jou wilde praten. Ik wil niks achter je rug om doen. Ik weet hoe moeilijk de situatie tussen jullie is en als jij het niet wil hebben dan respecteer ik dat. Ik wil dit gewoon… goed doen.’
      ‘Nou da’s een beetje laat hè? Ze heeft al een kind van je.’ Hij kreeg de wrokkige toon niet uit zijn stem. Hij kon het niet helpen – hij haatte het idee dat de twee samen een kind hadden.
      Sack zei niets.
      Niet dat hij daar geen herinneringen aan had, dat hij gedwongen was geweest seks met haar te hebben, dat hij niet eens van het kind geweten had… In plaats daarvan bestudeerde de blauwe ogen zijn gezicht. De man was zo kalm – zo’n scherp contrast met de wandelende bom die hij zelf was. Hij wist dat Dana iemand als hem nodig had. Iemand die sterk was, die alles op een rijtje had. Ja, het zou fucking veel pijn doen om hen samen te zien, maar hij wilde ook niet dat híj de reden was dat ze alleen bleef. Híj was degene die haar vriendin had gedood, die haar daardoor niet meer kon geven wat hij wilde geven, niet meer kon geven wat ze nodig had.
      ‘Ik vind het oké,’ zei hij uiteindelijk zacht. ‘Zolang je haar maar nooit verteld wat er met Cherry is gebeurd.’
      ‘Dat zal ik niet doen,’ beloofde de man. ‘Ze zal het nooit te weten komen.’
      Juice geloofde hem. Sack was geen flapuit, had niet de neiging om uit de school te klappen.
      Met een zucht staarde hij naar zijn knieën. Nu hij Sack en Dana zijn zegen had gegeven, voelde het als een definitief eind tussen Dana en hem. Hij beet op de binnenkant van zijn wang, probeerde tegen de tranen te vechten.
      ‘Maak haar gelukkig. Ik wil – ik wil dat ze gelukkig is.’
      Een traan rolde toch langs zijn wang, en hij haalde diep adem.
      Zijn ademhaling leek in zijn keel te blijven steken toen Sack opeens een arm om hem heen sloeg en hem in een omhelzing trok. Juice kneep zijn ogen dicht. Hij kon zich niet eens meer herinneren wanneer hij voor het laatst door een vriend, door een broeder, omhelst was. Zijn lippen beefden.
      ‘Ik zal er alles aan doen om haar gelukkig te maken. Dat beloof ik.’
      Sack wreef over zijn rug en kneep in zijn schouder. Juice veegde vluchtig langs zijn ogen; de andere Sons konden ieder moment het terrein op rijden.
      ‘Het zal pijn doen,’ mompelde hij. ‘Jullie samen zien. Er zullen vast avonden zijn waarop ik er minder goed op reageer, alvast mijn excuses daarvoor. Maar ik weet dat ze iemand als jou nodig heeft. Soms… soms is mijn gevoel alleen overheersender dan mijn verstand.’
      ‘Dat is oké,’ antwoordde de ander. ‘Dana kent je, ze zal wel aanvoelen in wat voor stemming je bent. We moeten hier allemaal onze weg in vinden. We zullen rekening met je houden wanneer je erbij bent, er hoeft niet veel te veranderen.’ Hij aarzelde even. ‘Maar hou daar zelf alsjeblieft ook rekening mee. Zij vindt het ook moeilijk om Fye en jou samen te zien. Ik begrijp waarom je niet meer samen met Dana kan zijn, maar zij kent de reden niet. Zij gelooft dat zij degene is die tekortschiet, dat Fye jou iets geeft wat zij je niet meer kan geven.’
      Juice boog zijn hoofd, wensend dat hij haar van het tegendeel kon overtuigen.
      Maar dat kon hij niet. Niet zonder de waarheid over Cherry te onthullen.

Reacties (2)

 • Sunnyrainbow

  Knap van Juice.. maar Cherry gaat natuurlijk sowieso uitlekken..

  Also ik hoop altijd dat je dit verhaal ge-update hebt als er staat dat jij een nieuw hoofdstuk heb gepubliceerd, voelt echt alsof dit naar de ontknoping bouwt!

  1 jaar geleden
  • Croweater

   Jaa het gaat niet lang meer duren helaas. :/

   1 jaar geleden
 • AmeranthaGaia

  Hij vangt het beter op dan gedacht.

  1 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen