Foto bij RIP - Anthoine Hubert

Ik moet even iets kwijt. Sorry voor de spelfouten.

Zaterdag 31 augustus - Formule 2 - SPA

Zelf ben ik onwijs fan van de formule 1, maar als de formule 2 in het zelfde weekend raced, kijk ik dat met net zoveel liefde.
Kijkend naar jongens, bloedsnel, super fanatiek en misschien wel toekomstige formule 1 rijders.

En dan gaat het fout, in de tweede ronde al..... Drie coureurs raken met elkaar in botsing.... Race wordt meteen gestopt en er komt geen herstart meer. Beelden worden niet meer uitgezonden, tv zenders gaan over op herhalingen van de formule 1. En het enige wat we willen weten is of de coureurs okè zijn.

Dit zijn de momenten waarop ik de sport, die ik zo lief heb, echt vreselijk vind. Maar dit is wel de sport. Die gasten die race, zetten elke race hun leven op het spel. Hoe veilig het race ook mag zijn geworden de afgelopen jaren, het lichaam kan maar een maximum hebben.

De hele avond heb ik mij naar gevoeld, al snel kwam naar buiten dat een van de drie zelfstandig uit de auto is gekomen en oké is. Verder geen nieuws.

Weer iets later: beide coureurs zouden aanspreekbaar zijn. Verlichting, een zucht van opluchting, of toch niet? Aanspreekbaar zegt niets over de conditie...

Rond 19 uur kwam het bericht dat eigenlijk niemand wilt horen.... Hubert, de junior van Renault is op 22 jarige leeftijd overleden.

Ik ken hem niet persoonlijk, maar ik ben er wel even stil van. Zelfs nu, hier in de zon in Kroatië, wil ik er toch even stil bij staan. Een leven kan zomaar voorbij zijn...

Hubert zou de wereld nog gaan laten zien wat voor een top coureur hij is. Helaas zal dat nooit gebeuren. Om 10.51 en om 14.51 is er op SPA 1 minuut stilte. Uit respect zal ik dat hier ook zijn.

Na Jules een volgend slachtoffer, Anthoine rust zacht jongen! En succes met al die legendes daarboven!

#fia #f2 #anthoinehubert #spa #f1 #formula2 #formula1 #legends #future #neveragain #safetymatters #restinpeace #rustzacht

Reacties (3)

 • F1theone

  Mooi geschreven, raakt me nog steeds.. Ik was erbij op het circuit. Complete chaos en spanning op de tribune, echt niet te beschrijven. Het nieuws sloeg echt in als een bom en we hebben met elkaar wat potjes zitten huilen en nog steeds kan ik zomaar ineens in huilen uitbarsten. Het is zo oneerlijk en toch de keiharde realiteit dat deze sport wel degelijk super gevaarlijk is. De minuten stilte waren zo intens en de 19e ronde.. Het gevoel van samenhorigheid was wel fijn, als een soort familie. We hadden allemaal zoveel respect voor de coureurs die op zondag weer in die auto stapten.. Voor Anthoine. We zullen hem nooit vergeten <3

  1 week geleden
 • Markle

  Zo mooi omschreven, en o zo waar! Lewis omschreef het ook al mooi op Instagram, mensen realiseren zich vaak niet dat ze dagelijks hun leven op het spel zetten voor de sport.. Ik hou van de autosport en dan de formule 1/2/3 met name, maar het is levensgevaarlijk.. Ik heb ook heel wat tranen weg zitten vegen zondag bij de herdenkingen voor Anthoine.. En zo'n mooie overwinning voor Charles, heel beladen maar dubbel en dwars verdiend! En precies zoals hij zelf zei.. For Thoine.

  2 weken geleden
  • VampireMouse

   Ja precies dat ❤️
   Ik moest het ook even van mij afschrijven. Als ik het zo na lees had ik 400 dingen anders kunnen verwoorden, maar dit is gewoon hoe ik op dat moment dacht.
   Lewis zei het inderdaad op insta al mooi, maar ook met het interview bij ziggo.
   Vond het wel raar dat hij (volgens mij) de enige was zonder rouwband..

   Ik hou ook super veel van de f1/2/3 maar ook de van de WEC en de WTCC/WTCR.
   Maar als die er niet zijn, is elke andere autosport ook heel leuk om te zien haha.

   2 weken geleden
  • Markle

   Je hebt het echt super mooi omschreven, dat kwam echt recht uit je gevoel en dat is alleen maar mooi. Het is gewoon verschrikkelijk wat er gebeurd is..
   Precies, ik had ook een stukje gezien van een ander interview van ik geloof de Spaanse tv, Lewis zag het gebeuren op grote schermen achter de Paddock en je zag het ongeloof op zijn gezicht. Mijn hart brak - en breekt nog steeds - bij het zien van de beelden. Volgens mij heeft Lewis wel een band gedragen tijdens de race maar gelijk afgedaan bij het uitstappen.

   Ik volg eigenlijk alleen de F1/2/3, maar dit soort dingen van zaterdag en het ongeluk van gisteren ook nog in de F3 zet je toch wel echt aan het denken dat die jongens in feite spelen met hun leven om ons te entertainen..

   2 weken geleden
 • 33girlx96

  Een kudo niet als in een " vind ik leuk" maar als in een "respect" .... geen idee wat ik er verder nog op moet zeggen... ben er stil van nog steeds

  2 weken geleden
  • Luckey

   Zelfde reactie

   2 weken geleden
  • VampireMouse

   Dankjewel lieverds... Ik wist het zelf ook niet zo goed, maar moest dit even kwijt.

   Net stiekem mn tranen weg zitten vegen toen Charles de finish over ging. En toen die boardradio... Zo een beladen eerste plaats voor Charles, maar zo terecht gewonnen.

   "For Toine" zoals Charles reed/zei

   2 weken geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen